Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » FIBA Womens Basketball Summit

Nyheder

FIBA WOMENS BASKETBALL SUMMIT 

I den kommende weekend, går ungdomslandsholdssæsonen i gang. I den forbindelse bringer vi her et lille skriv om U15 FIBA Women’s Basketball Summit, der blev afholdt i Postojna. De to danske spillere, Signe Bang og Arendse Harbo der var med på turen, er at finde i denne sæsons U16 damelandsholds bruttotruppen. 
 

Fra 2 juli til 8 juli sendte Danmarks Basketball forbund 4 repræsentanter afsted til den årlige FIBA European Women’s Basketball Summit i Postojna, Slovenien. De to U 15 damelandsholdspillere, Signe Vogel Bang, Arendse Harbo, dommer Amalie Højer Iversen, og træner Sona Camara repræsenterede Danmark til dette års camp. 32 lande repræsenteret hver med 2 spillere, 1 dommer og 1 træner.
Campen foregik således, at alle spillere blev inddelt i 4 grupper, og trænerne lige ledes. Hver trænergruppe var tilknyttet 1 hold, og fulgte dem hele campen igennem.  Trænerne havde clinics og lavede video analyser af dommerpræstationer i løbet af dagen.
Neden for ses en beretning af, hvad de forskellige deltagere fik ud af FIBA Womens Basketball Summit 2017.
Spiller Arendse Harbo

Campen var utrolig godt arrangeret, med styr på alle detaljer. Vi boede lige ved siden af de gode træningsfaciliteter, der alle var meget velholdte.
På hele campen var der et unikt fællesskab imellem dommere, trænere og spillere.
Træningen og kampene var på et meget højt niveau, med spillere, trænere og dommere der alle brænder for basketball.
Ud over træning og kampe, var der også erfarne topspillere, der fortalte om deres karriere. Dette var meget inspirerende.

Spiller Signe Vogel Bang

Ved at træne på så højt niveau hele ugen, udviklede jeg mig meget som basketballspiller.
Jeg har fået et netværk af dygtige trænere og spillere, fra mange forskellige lande. Det er interessant at møde andre basketball kulturer, hvor pigebasket er meget større end i Danmark.
Jeg fik øje på vigtige detaljer der gjorde mit spil bedre, ved at træne med så mange på højt niveau. Detaljer som jeg helt sikkert vil arbejde med fremover.
Jeg er meget glad for, at have fået muligheden for alle disse mange oplevelser. Jeg vil med stor glæde tænke tilbage på disse oplevelser i fremtiden.
 

Dommer Amalie Højer Iversen

Postojna 2017 FIBA European Women’s Basketball Summit var for mig, som dommer, en meget lærerig oplevelse. Man lærte fra nogle af de bedste kvindelige dommere i verdenen, så som Kati Nynäs, Chantal Julien og Jasmina Juras. Vi havde 3 clinics om dagen, hvor vi diskuterede plays, konflikthåndtering, og hvordan det er at være kvindelig dommer i dag. Det var utroligt spændende at sammenligne og diskuterer, hvordan der er at være en kvindelig domme set med 34 forskellige øjne fra hver deres land. Alt i alt lære jeg utroligt meget, både teknisk, mentalt og fysisk.

 

Træner Sona Camara

Turen til Postojna var en meget lærerig og spændende tur for mig som træner. Udover at få et netværk, frik jeg også udvidet min basketball horisont og fik et indblik i, hvordan kvinde basketball kulturen er forskellig i Europa.
Vi havde nogle meget kompetente head coaches og guest speakers. Bl.a. Den Slovenske coach og FECC underviser Janez Drvaric, den spanske Silvia Fonsi, den Italienske top træner Fabio Fossati, Tjekkiets MVP fra VM i 2010 Hana Horakova og en gammel New Jersey Nets spiller Bostjan Nachbar. 
Dagene foregik på den måde, at vi hver morgen havde træning som var planlagt af de forskellige head coaches, men udført at os trænere fra de forskellige nationer. Det var altid det samme set-up. Opvarmning, Fastbreak, Skud mekanikker, angreb og angrebsmuligheder og positionsopdelt træning. Vi blev rettet under hver træning og fik feedback efterfølgende, hvilket var utrolig lærerigt.
På turen fik vi også en del teambuilding værktøjer, som kan bruges i forbindelse med opstart af sæsonen og når man møder udfordringer med holdet, hvor det hele måske ikke fungerer helt som det skal.
Udover dette var vi på clinics med campens trænere, Janez Drvaric, Silvia Fonsi, Fabio Fossati og teambuilder Dubravka Matinovic, hvor vi hørte om alt fra de psykologiske aspekter for spiller i basketball, mental basketball træning, alternative øvelser og teambuilding aktiviteter.
På turen var der en del kommunikative udfordringer. Alle trænere var ikke lige gode til engelsk, og nogle trænere kunne slet ikke snakke engelsk, hvilket var en kæmpe udfordring i forhold til kommunikation mellem træneren, men også mellem trænere og spiller.
Udover den daglige træning, var der hver aften en 3X3 turnering og 5 vs 5 turnering, hvor de forskellige aspekter og ting man havde arbejdet på, skulle kunne ses i spillernes spil.
Alt i alt en fed uge med mange kulturforskelle og masser af basketball udvikling. 
Dejligt med sådan en camp med fokus på pige basket og pige udvikling i Europa!
 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Steen Guido
Talentudvikler

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420