Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Om DBBF » Nyheder » Fantastisk Basket weekend i Odense

Nyheder

Fantastisk Basket weekend i Odense

I weekenden blev der afholdt Rigsdag i Odense samtidig med at der i byen blev afholdt NBA 3X med besøg af NBA stjernen Karl-Anthony Towns. Her følger vi kort op på begivenhederne i Odense.

Jr. NBA League Finalestævne

Fredag satte BørneBasketFonden weekenden i gang med et brag til NBA Jr. League finalestævnet på Hunderupskolen i Odense C. I ægte NBA stil var 16 hold kvalificeret til slutspillet, 8 fra vest og 8 fra øst. Disse skolehold skulle til finalestævnet igennem et klassisk slutspilstræ og det sidste hold fra vest og øst skulle så mødes i finalen.

De to finalister blev Phoenix Suns (Frederiksbjerg Skole) og Chicago Bulls (Skolen ved Bülowsvej), hvoraf sidstnævnte endte med at vinde Danmarks første udgave af Jr. NBA League.

Rigsdag

Årets Rigsdag var flot besøgt med over 70 deltagere som var med til at drøfte fremtiden for dansk basket. DBBF kommer ud med et fuldt referat fra rigsdagen i løbet af juni måned. For god ordens skyld kommer der et hurtigt overblik over de væsentligste beslutninger på rigsdagen her:
  • Der vil ikke længere være krav om licens i 2DH
  • Forbundet vil nu kunne følge op på sager af eget initiativ hvis det skønnes nødvendigt
  • Aldersgrænser ændres til U9, U11,U13,U15, men først med effekt fra sæsonen 18-19
  • Kvartalsspillere må kun deltage i pokal, mester og landsdækkende rækker i én årgang
Morten Jespersen blev valgt ind i bestyrelsen som formand for klubudviklingsudvalget.

Vi følger op med et fuldt referat i løbet af juli måned. Indtil da vil vi hylde de personer og den klub som fik tildelt årets priser på rigsdagen.

De 4 priser som blev uddelt var følgende:

Axel Poulsens lederpokal: Denne vandrepokal blev indstiftet i 1991 af daværende København distrikts forbunds bestyrelse til minde om Axel Poulsen, der var forbundets første formand.

Prisen uddeles til en person, der som leder indenfor dansk basket, og i særlig grad i Østdanmark, har ydet en særlig fortjenstfuld indsats.

Axel Poulsens lederpokal blev i år uddelt til Anja Andersen som gør et fantastisk stykke arbejde i bl.a. Værløse, Falcon og BørneBasketFonden. Pokalen blev modtaget af Thomas Silfen på vegne af Anja Andersen som havde travlt med at træne ungdomslandshold i weekenden.
DBBF lederprisen: Denne pris uddeles af DBBFs bestyrelse til en person, der som leder indenfor DBBF har ydet en særlig fortjenstfuld indsats. Vandrepræmien blev skænket af forbundets stifter og æresmedlem, gymnastikinspektør N.C.D. Petersen.

Årets lederpris blev uddelt til Jens Jensen fra Skovbakken for hans store arbejde i klubben. 
Årets klubleder: Denne vandrepokal blev stiftet af forbundets bestyrelse i 2004. DBBFs klublederpris uddeles af DBBFs bestyrelse til en person der som klubleder har ydet en særlig fortjenstfuld indsats.

Årets klubleder blev Sonja Bomberg fra Ringsted Rats. Klubben har haft gang i et pigeprojekt i 2016 som har gjort at klubben har fået 13 piger mellem 0-18 år hvor man sidste år ikke havde nogen piger. Derudover har klubben været igennem en utrolig positiv udvikling og har næsten fordoblet antallet af deres medlemmer fra 2015 til 2016.  
Årets klub: Denne pris gives til den klub som har været med til at udvikle basket sporten i landet specielt med fokus på medlemsvækst.

Årets klub for sæsonen 2016/17 blev fuldt fortjent Falcon Basket som de seneste år har arbejdet meget målrettet på at få flere medlemmer til klubben. Det arbejde har båret frugt og Falcon Basket er blevet Danmarks største basketballklub med hele 868 medlemmer. Med det imponerende medlemstal er Falcon Basket samtidig blevet større end den største håndboldklub i Danmark, Ajax København, som har 772 medlemmer.

Vi ønsker et stort tillykke til årets prisvindere og takker for deres store arbejde og bidrag til dansk basketball. 

NBA 3X med besøg af NBA stjernen Karl-Anthony Towns

Lørdag og søndag var der fuld gang i NBA 3X som er en stor 3 mod 3 turnering. I år var der mere end 100 hold tilmeldt. Samtidig med at det er en basket turnering så fungere NBA 3X også som en stor gratis fanoplevelse krydret med NBA stemning og besøg af en NBA stjerne.

Årets NBA stjerne var Karl-Anthony Towns fra Minnesota Timberwolves og han havde en travl, men sjov weekend hvor han både var forbi Jr. NBA League stævnet og under NBA 3X deltog i konkurrencer, skrev en masse autografer og stillede op til masser af fotos med glade fans. Desuden var han med i TV 2s Celebrity game under NBA 3X, hvor han tryllede lidt. Det fik opmærksom fra det store amerikanske sportsmedie Bleacher Report, se nedenstående video fra deres Facebook side: 
Lørdag og søndag var der fuld gang i NBA 3X som er en stor 3 mod 3 turnering. I år var der mere end 100 hold tilmeldt. Samtidig med at det er en basket turnering så fungere NBA 3X også som en stor gratis fanoplevelse krydret med NBA stemning og besøg af en NBA stjerne.

Årets NBA stjerne var Karl-Anthony Towns fra Minnesota Timberwolves og han havde en travl, men sjov weekend hvor han både var forbi Jr. NBA League stævnet og under NBA 3X deltog i konkurrencer, skrev en masse autografer og stillede op til masser af fotos med glade fans. Desuden var han med i TV 2s Celebrity game under NBA 3X, hvor han tryllede lidt. Det fik opmærksom fra det store amerikanske sportsmedie Bleacher Report, se nedenstående video fra deres Facebook side: 
Vi håber at alle deltagere og tilskuere til de forskellige aktiviteter fik sig nogen gode oplevelser i Odense. Vi glæder os allerede til næste år. 

DBBF kontakter

Generel kontakt
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

Turnering
Telefon: +45 43 26 24 21
E-mail: turnadm@basket.dk

DBBFs telefontider
Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 og 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden. 
Thomas Johansen
Konstitueret Direktør/ Udviklingschef

Ansvarlig for udviklingsområdet og dets konsulenter samt politiske udvalg, samt DGI basketball. Arbejder også med klubudvikling og besøger gerne klubberne.

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Sona Camara
Udviklingskonsulent Øst

Klubudvikling i ØstDanmark og ansvarlig for projekt "Væk fra ventelisten & ind på banen"

Tlf. +45 20493712
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Turnering (struktur, afvikling, sagsbehandling), DBBFs lovgivning, FIBAs love & klubturneringer, internationale spillere, kontrakter, dommerudvikling. Assisterer Turnerings- og Dommerudvalget.

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Planlægning og administration af 5-mod-5 turneringen.

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Jörgen Fastberg
Sportschef

Ansvarlig for elite & uddannelsesområdet og for strukturer og relationer ud mod samarbejdspartnere nationalt og internationalt. Ansvarlig for sportslig udvikling på talent & eliteområdet og koordinering af A-landsholdene. Tovholder på udviklingen af DBBFs røde tråd.

Tlf. 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
 
Steen Guido
Talentansvarlig

Ansvarlig for ungdomslandsholdene og for strukturer og relationer ud mod lokale talentmiljøer og uddannelsesinstitutioner, samt faglige leverancer til trænerudviklingen.

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Ansvarlig for administration i forbindelse med ungdoms & seniorlandshold. 

Tlf.: +45 91 95 66 98 
E-mail: mag@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk

Stephan Birch Hartung
Turneringskoordinator 

Grand Prix koordinator øst samt generel turneringsplanlægning.

Tlf. 43 26 24 21
E-mail: Stephan@basket.dk

Lars Østergaard 
Ansvarlig for MVP-App

IT-Drift af MVP-app

Tlf. 43 26 24 21
E-mail: Lars@basket.dk

Anton Elsner
Udviklingskonsulent (Vest)

Klubudvikling i vest, samt samarbejde med BørneBasketFonden. Arrangerer regionale camps for U13-U14.

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Udvikling og drift af: uddannelsesstruktur, generel klubudvikling, samarbejde med BørneBasketFonden, drift og udvikling af trænerlicens.

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Cathrine Bigum
Eventkoordinator med kommunikationsansvar

Planlægning og gennemførelse af events samt ekstern kommunikation på hjemmeside og sociale medier.

Tlf: 43 26 24 20
E-mail: Cat@basket.dk 

Emma Rame 
Eventkoordinator med ansvar på partnerskaber

Planlægning og gennemførelse af events samt værdiskabene partnerskaber. 

Tlf: 43 26 24 20
E-mail: Emma@basket.dk

Baris Yilmaz & Henrik Birkedal Hansen
Regnskabsmedarbejdere

Ansatte i DIF, men en del af teamet i DBBF. Ansvarlig for regnskab og økonomistyring.

Tlf. +45 62 65 61 40 og +45 62 65 61 48

E-mail: DBBFregnskab@dif.dk

Thomas Rendal
Merchandiseansvarlig

Ansvarlig for tøj og merchandise til salg, landshold mv.

Tlf. +45 23 65 69 22
E-mail: tre@basket.dk

 
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420