Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Fantastisk aften for dansk landsholdsbasket

Nyheder

Fantastisk aften for dansk landsholdsbasket

Med to sikre sejre, en i Danmark og en i Irland, sikrede begge Danmarks landshold i basketball sig advancement i deres respective turneringer. Med den tredje storsejr i træk kvalificerede dameholdet sig til semifinalerne i EM for små nationer, 146-35 over Moldavien. Herrelandsholdet vandt foran et rekordpublikum til en landskamp i Danmark på næsten 2500 tilskuere med 90-64 over Armenien, hvilket med en kamp tilbage sikrer Danmark plads i den næste kvalifikationspulje frem mod EM i 2021.

Danmarks damer spiller for første gang i flere år med i en officiel turnering, FIBA EM for Små Nationer i Irland. Danmark har vundet alle tre puljekampe overlegent, med den sidste sejr lydende på hele 146-35.
Landstræner Jesper Krone mener, venter nogle sværere kampe i weekenden:

-Vi har spillet mod lilleputnationer, og har være individuelt overlegne på alle pladser. Det er godt med sejre, men for at være forberedt så godt som muligt til de vanskelige kampe i weekenden, havde jeg håbet på nogle mere tætte kampe.

Mdstanderen i semifinalen bliver Norge, der som to’er I deres pulje kun har tabt til den suveræne gruppevinder Luxembourg. Skulle Danmark komme forbi søsterlandet fra nord venter enten Malta eller Luxembourg I finale.
Herrelandsholdet tog også en sikker sejr, på hjemmebane foran 2700 tilskuere, over Armenien. Med sejren er Danmark urørlige på førstepladsen i gruppen, med tre sejre og ingen nederlag, selv om der venter en udekamp i Albanien på søndag.

Danmark tog en tidlig føring i kampen og var foran 22-16 efter de første 10 minutter, hvor især Kevin Larsen var i hopla med tre scoringer.
 
I løbet af anden periode slap danskerne imidlertid Armenien tilbage i kampen, da topscorer AJ Hess puttede ni point i kurven og sendte Armenien foran med 40-42 ved halvleg.

Ifølge den armenske træner sluttede kampen dog nærmest der for dem:

-Vi spillede 20 acceptable minutter, sagde Niksa Bavcevic, selv om vi missede meget i første halvleg. Efter pausen gjorde Danmark det bare bedre end os. Det siger meget om kampen, at de havde 31 assists og vi havde 13, og at de havde 47 rebounds og vi havde 32. De havde mere energi og de spillede sammen, mens vi lavede den største fejl et hold kan lave, for det her er et holdspil og vi spillede selvisk.
Ganske rigtigt kom Danmark hurtigt foran i anden halvleg. Efter fem minutter var hjemmeholdet gået i front med 57-45, blandt andet med fem point fra Iffe Lundberg. På trods af timeouts og masser af coaching fra Armeniens bænk, fortsatte danskerne bare stormløbet, bakket op at et entusiastisk publikum.

Efter tredje periode var Danmark foran 68-54 og midt i fjerde periode ramte føringen 20, 81-61, efter to scoringer fra Darko Jukic. Resten af kampen formede sig som en hyldest til det danske hold fra det rekordsore publikum på 2473 tilskuere. Det antal slår tilskuerrekorderne fra det danske landsholds storhedstid i 1980’erne i KB-Hallen.

Sejren endte med at lyde på 90-64 og med det resultat sikrer Danmark sig en stensikker gruppesejr, hvilket passede den israelske landstræner Erez Bittman godt på flere måder:

-Vi spillede en god kamp, med især 30 gode minutter, sagde træneren. Vi lader dem komme tilbage i første halvleg, men det var hovedsageligt en god kamp. Nu har vi vundet gruppen og så får vi en gylden mulighed for at give vore unge spillere nogle værdifulde landsholdsminutter, når vi spiller den sidste gruppekamp i Albanien på søndag. De udviklingsminutter er vigtige for fremtiden, selv om vi naturligvis stadig går efter sejren.
Danmarks topscorer blev Kevin Ricki Larsen, der ikke var så fremtrædende som han selv havde ventet i vinterens to landskampe. Han tog dog revanche med 20 point og 13 rebounds i aftenens kamp og det var den store danske tilfreds med:

-Det var en god fornemmelse at vinde foran det her publikum, mente Larsen, og det var fedt at kunne give så mange mennesker en fest på en torsdag aften. For mig selv var det også fedt at kunne komme tilbage efter nogle dårlige kampe og spille godt.

Med gruppesejren går Danmark videre til næste kvalifikationsrunde, hvor der der enten venter basketstormagten Tyrkiet eller broderfolket fra Sverige, der har rigtigt gode baskettraditioner. Uanset hvad spilles næste hjemmekamp i Ballerup Super Arena 16. september.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420