Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Fight men ingen sejr

holdet

Fight - men ingen sejr mod Montenegro

De danske basketherrer så i perioder ud til at ville tage en overraskende sejr mod Montenegro lørdag aften, men den montenegrinske erfaring sejrede til sidst, 68-79. Det betyder, at Danmark stadig har chance for at komme videre fra gruppen, men det kræver enten sejre i begge de resterende kampe, eller, med lidt held, en storsejr over Island.
Nederlaget blev grundlagt allerede i første halvleg, efter Danmark ellers havde fulgt godt med i kampens indledning. Med scoringer fra Åris, Jukic og Mortensen var de unge danskere med til 13-15 efter otte minutter. Derefter tørrede de danske scoringer ud, mens montenegrinerne, anført af Dino Radoncic og Nikola Ivanovic, både brugte en fysisk overlegenhed og ti tider udspillede det danske forsvar på vej mod en føring på 18-34 efter 13 minutter.
 
Et par minutter senere havde Sebastian Åris sat to tre-pointere i kurven, den sidste til 24-38, og Montengro tog timeout. Det var imidlertid danskerne, som kom bedst ud af den ét minuts pause. Zarko Jukic stjal to bolde i forsvaret og i den anden ende scorede Mads Bonde to gange og Jukic en enkelt og til sidst lagde debutanten Louis Stormark sine første point i for Danmark til 32-40 og Montenegro tog igen timeout.
 
Danskerne fik reduceret endnu en gang, ved Mads Bonde, men et par mistede bolde fra Danmark gav Montenegro nogle lette point og halvlegsføringen, 35-46.
 
De første minutter af anden halvleg kunne ingen af holdene finde kurven, men det blev Sylvester Berg, der først fandt bunden af kurven med en reducering til 38-46. Det gav Danmark lidt momentum og de fik endnu mere af det, da Montenegros topscorer Dino Radoncic blev direkte diskvalificeret for at forsøge at skade Daniel Mortensen ved at sætte en fod lige der, hvor danskeren skulle lande, efter et skud.
 
Mortensen satte sikkert tre straffekast for fejlen og Danmark fik bolden igen, på grund af den diskvalificerende fejl. Det angreb endte med to straffekast til Sylvester Berg og med dem nede i rusen var scoren pludselig 45-49.

Der var intet, der ville i for Montenegro, og med 13 minutter igen af kampen tog Danmark føringen ved Sylvester Berg, 51-49. Det lod dog til at vække Montenegro og resten af perioden og starten af fjerde tilhørte dem.
 
Et par minutter inde i fjerde periode havde Montenegro bragt sig foran 57-64 og det så ud til at de igen skulle løbe fra de ellers godt kæmpende danskere. Daniel Mortensen fik imidlertid stoppet blødningen med en tre’er og de næste minutter byttede holdene scoringer, indtil Montnegros Justin Cobbs gjorde det til 62-71 på en to’er og Danmark tog timeout med to et halvt minut igen.
 
Ud af timeouten fandt Daniel Mortensen en fri Mads Bonde til et dunk, men Montenegros Nikola Ivanovic svarede igen med en tre’er i den anden ende mod et dansk forsvar, der begyndte at se trætte ud. Danskerne forsøgte bravt de sidste par minutter, men en tre’er fra Petar Popovic til 65-77 med lige over et minut igen afgjorde sagen.
 
Montenegro endte med at tage sejren med 68-79, mod et dansk hold, der kunne være indsatsen bekendt, især i lyset af, at det reelt er det nye holds anden betydende landskamp sammen. Det ændrer dog ikke på, at det sandsynligvis vil være nødvendigt at vinde de resterende to kampe, for at ende på en af de to første pladser i gruppen, der giver adgang til VM-kvalifikationen frem mod VM 2023 – og selv det kan vise sig ikke at være nok.
 
Med det store 21 points nederlag til Island fredag, har Nordatlanterne matchbolden i egen hånd i forhold til Danmark. For at passere Island, skal Danmark enten vinde de to resterende kampe, mens Island ikke vinder, eller håbe på et islandsk nederlag til Montenegro i deres indbyrdes kamp mandag, så Danmark kan nøjes med at Danmark skal slå Island med 21 eller flere point.

Kampen gav debut til en flot spillende Louis Stormark, der scorede 10 point og tog syv rebounds, inden han fejlede ud med 22 landsholdsminutter i bogen. Også Gustav Suhr-Jessen fik debut, da han kom på banen sidst i første halvleg. Stort tillykke til Louis og Gustav!

Dansk topscorer mod Montenegro blev Sebastian Åris med 15 point, mens Nikola Ivanovic havde 18 for Montenegro.

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420