Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Forbundet ændrer benævnelsen fra damer til kvinder
Støt vores sponsorer:

Nyheder

3X3 er kommet for at blive

Over den seneste halvanden måned har masser af hold været med til 3X3-stævner over hele landet – og vi er langt fra færdige. Når vi i juni har spillet alle stævnerne, fra Aalborg til Frederiksberg, har over 1000 hold, 50 dommere og 20 baner været i aktion. Alle fra U11-spillere til Basketligaens topscorer gennem tidene har været med – og ønsker mere.
3X3-satsningen kom i stand, da det efterhånden blev tydeligt, at der ikke var umiddelbar udsigt til at vi kunne træne og spille kampe indendørs på grund af coronarestriktionerne og det har været en stor succes.
På trods af til tider bidende kulde, med frosne fingre og forfrosne dommere og ledere, er der spillet hundredevis af kampe, på alle niveauer, fra U11 op til de voksne. Glæden har strålet ud af spillerne og tilbagemeldingerne fra trænerne har været flotte:
 
- 3x3 giver nogle nye muligheder for bryde gamle og bygge nye venskaber op blandt børnene, siger Allan van O. T. Andersen fra Stevnsgade. Det høje tempo og det at børnene selv skal tage stilling, coache og udskifte, øger og udvikler deres koncentrationsevne og forståelse for hvad der sker inde på banen. Hos U11 Piger i Stevnsgade har 3x3 også givet mulighed for at spille på tværs af årgange, hvilket har givet nye venskaber - og venskaber er godt for fastholdelsen.
Fastholdelse af spillere i sporten, efter et svært år, har naturligvis været en stor del af grundlaget for 3X3-satsningen, men foråret har også afsløret noget andet: 3X3 er kommet for at blive.
 
Interessen har været så stor, at DBBF og forbundets 3X3-udvalg straks er gået i gang med at se på mulighederne for at udvide satsningen på 3-mod-3 i de kommende år, både på bredde-, turnerings- og landsholdsniveau.
 
Det passer Allan van O. T. Andersen godt, idet han også ser perspektiver i 3X3 på længere sigt, som et rekrutteringsværktøj:
 
-At lære børnene at spille 3x3 er godt for rekrutteringen, mener han. I skolegården spilles der ofte 3x3 og når børnene spiller basket i skolen, så er der større chance for at få dem ned i hallen.
I den modsatte ende af 3X3-fansene, fra Allan van O.T. Andersens U11-spillere, finder man Basketligens måske største profil over de seneste 15 år, Chris Nielsen fra Randers, som var at finde på 3X3 banerne hos Streetball Aalborg i den forgangne weekend:
 
-Jeg voksede jo mildest talt op i og med street basket, siger Nielsen. Ungdomssiden har der jo aldrig været så meget fokus på i Kronjylland, så vi udviklede os i gadesporten. Det er til gengæld også på asfalten, man kan være mest kreativ, og det kan godt lade sig gøre at have en flot karriere, uden at skulle gå den traditionelle vej fra A, til B, til C indenfor i hallerne. Der er jeg jo bare drengen, der altid har været udenfor kassesystemet.
 
Chris Nielsen sender roser af sted mod weekendens kampe i Aalborg:
 
-Jeg synes det var et fedt arrangement, med opbakning fra den lokale side af både familier og venner, siger den spiller, der har været på banen flest gange i Basketligaen. Fra min side var det også en mulighed for at spille med gamle bekendte og mærke hvad talent, der er i den af landet, så alt ikke skal handle om performance og pres. Og så var det selvfølgelig en god lokation, med natur og uden for meget blæst, på flotte baner.

Billeder:
Allan van O.T Andersen fra Under Buen
Hedegaard Foto fra Aalborg

 

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 & 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.


 
Stephan Birk Hartung
Turneringsmedarbejder

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: stephan@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420