Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Forening » Nyheder » Fra nul til 1000 medlemmer på fem år
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Fra nul til 1000 medlemmer på fem år

Kungsholmen er et område i Stockholm og på trods af at klubben først blev stiftet i 2013, har klubben over 1.000 medlemmer og er Sveriges tredjestørste klub. Derfor har Klubudviklingsudvalget søgt inspiration.
DBBF og DGI ønsker at sætte fokus på klubledelse og det gøres blandt andet med inspiration udefra. Det er en målsætning at kunne tilbyde klubledere muligheden for at besøge klubber, der har succes på det organisatoriske område, og som prioriterer det organisatoriske, som en forudsætning for at få en sund forening. Forbundets Klubudviklingsudvalg har derfor, sammen med DGI, inviteret ledere fra de danske klubber med til Stockholm for at besøge Kungsholmen Basketball Klub.

Kungsholmen er et område i Stockholm og på trods af at klubben først blev stiftet i 2013, har klubben over 1.000 medlemmer og er Sveriges tredjestørste klub. Manden bag klubben hedder Oskar Kotsalainen og han har bygget klubben op efter nogle af følgende principper.
  • Grundig undersøgelse af ”kundegrundlaget”. Hvem bor i området og hvad ønsker de af en forening?
  • Vigtigt at skabe en stor volumen af medlemmer. Volumen giver ”kraft”, i form af indflydelse, økonomi, og sportslige muligheder på sigt.
  • Absolut ingen sportslige målsætninger, indtil videre. Det skal være sjovt at gå til basket i Kungsholmen.
  • Et ønske om at få de rigtige personer med de rigtige kompetencer ind som ledere.
  • Kvalitet i alt hvad man laver.

Klubben har udviklet flere koncepter, som er med til at sætte klubben på landkortet og fokus er på at have det sjovt og at udvikle. Klubben afholder eksempelvis med jævne mellemrum en internliga for U8, hvor man spiller 2 mod 2 med en træner på banen som agerer medspiller og vejleder. Klubben har også lavet en liga for højere uddannelsesinstitutioner, hvor de konkurrerer mod hinanden til stævner. Koncepter som udvikler de yngste og tiltrækker medlemmer.

Morten Jespersen, der er formand for klubudviklingsudvalget, var imponeret over de input, turen til Sverige gav:

-Jeg havde store forventninger til turen og de blev absolut indfriet, sagde Jespersen. En meget engageret Oskar Kotsalainen fra Kungsholmen Basketball Klub fortalte levende, hvordan han har stået i spidsen for at udvikle en klub fra bunden. I løbet af 5 år har klubben opnået et medlemstal på over 1.000. Markante prioriteringer, modige beslutninger og benhårdt arbejde har banet vejen. Meget inspirerende at høre på og vi har absolut fået mange gode ideer med hjem til dansk basketball.

Thomas Johansen, Breddechef i DBBF ser turen som et skridt på vejen på mere fokus på klubudvikling i danske basketklubber:

-Jeg er virkelig glad for at vi er kommet godt i gang med at fokusere mere på klubledelse i Danmark, siger Johansen. Jeg synes vi har været ret gode til at tilbyde trænere og dommere udviklingsmuligheder i Danmark, og i udlandet og nu er målet at skabe en kultur, hvor vi motiverer klublederne til at deltage i sådanne studieture i fremtiden og generelt sætte mere fokus på god foreningsledelse.  

Klubudviklingsudvalget arbejder på at få Oskar Kotsalainen til Danmark, så han kan dele ud af sin erfaring til danske klubledere
Kontaktoplysninger til DBBF: 

Generel kontakt
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

Turnering
Telefon: +45 43 26 24 21
E-mail: turnadm@basket.dk

DBBFs telefontider
Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 og 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden. 

Foreningskontakter

Thomas Johansen
Udviklingschef/konsulent (Vest)

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Anton Elsner
Udviklingskonsulent (vest)

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: william@bornebasketfonden.dk
Sona Camara
Udviklingskonsulent (Øst)

Tlf. +45 20493712
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420