Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Fuldt fokus for at slå Albanien

Nyheder

Fuldt fokus for at slå Albanien

Herrelandsholdet står med et rigtig godt udgangspunkt til at komme videre til hovedkvalifikationen til Eurobasket 2021. Efter en nervepirrende udebanesejr over gruppefavoritten Hviderusland onsdag aften, står Albanien på menuen i lørdag kl. 15.30 i Ballerup Super Arena.

Trods to sejre over Albanien i den første kvalifikationsrunde, som fandt sted sidste år, skal danskerne ikke undervurdere albanerne. Sejrene kom først i hus sent i kampene, så det kræver fuld koncentration, hvis Danmark skal fortsætte succesen.

Landstræner Erez Bittman forklarer, at Albanien er et hold, som spiller med mindre struktur end de fleste landshold, og f.eks. kan finde på at tage skud længere ude fra end man normalt ville foretrække. Det gør dem også svære at spille imod.

- Det kræver 100 pct. fokus for at vinde, fastslår landstræneren.

Kevin Larsen, der spillede en stor kamp imod Hviderusland, understreger, at holdet bestemt ikke vil undervurdere Albanien:

- Vi undervurderer ingen hold. Albanien gav os rigtigt mange problemer i de to kampe sidste år, især på udebane. Vi ved at vi måske er favoritter, men vi skal give 110 pct. i hele kampen for at vinde.

Albanien har lige som Danmark haft udskiftninger i truppen frem til denne kvalifikationsrunde, og deres nederlag på 51-73 hjemme imod Hviderusland sidste lørdag tyder på, at de ikke er helt på samme niveau. Nøglen kan meget vel blive den intensitet i forsvaret, som Danmark demonstrerede imod Hviderusland især i 1. og 3. periode.
På onsdag spiller Albanien i Hviderusland inden den formodede gruppefinale mellem Danmark og Hviderusland i Ballerup Super Arena lørdag 17. august og gruppens sidste kamp, Danmark ude imod Albanien den 21. august. Danmark har før slået Hviderusland på udebane for siden at tabe hjemme, så intet er afgjort.
Med en gruppesejr vil Danmark gå videre til det øverste Europæiske niveau i EM-kvalifikationen, hvor Tjekkiet, Belgien og de 11-dobbelte olympiske- ,VM- og EM-medaljevindere fra Litauen venter.
Køb billetter til hjemmekampene her: basket.dk/billet
Hjemmekampene sendes forskudt senere på aftenen på SPORT LIVE. Det er kl 21:30 for kampen 10. august mod Albanien.

SPORT LIVE kan fås hos følgende tv-distributører: TDC, YouSee, Canal Digital, Stofa og Waoo. Hvis man har en bland-selv-pakke hos en af distributørerne skal man ikke betale noget men blot skifte en af sine andre kanaler ud med SPORT LIVE.

Skal du ikke til Hviderusland eller Albanien og se kampene i hallen, kan du se dem på YouTube.

Kampen 7. august i Hviderusland kan genses her:

Danmark gik ubesejret gennem første kvalifikationsrunde i 2017-18, hvor blandt andet Albanien var blandt modstanderne. Alligevel blev forventningerne holdt i ave, da anden runde i 2018-19 bød på stærke modstandere som Sverige og Hviderusland, der historisk har været et par niveauer over Danmark, og kun vinderne kvalificerede sig til top 32.

Den endte med at være marginalerne, der afgjorde, at Danmark måtte ud i denne sommers playoffkampe, idet den første runde kampe bød på sejre over begge historisk stærke modstandere. Den største sensation var sejren over Sverige på hjemmebane, som Danmark ikke havde slået i over 50 år.

Til sidst faldt gruppen sådan ud, at vinderen mellem returopgøret mellem Danmark og Sverige i Malmø ville afgøre gruppesejren og oprykningen. Her var Danmark foran med et minut igen og havde – efter et svensk comeback – to straffekast, der kunne have udlignet kampen med 11 sekunder igen, men som røg ved siden af.

Kampene i kvalifikationsplayoff afvikles således:

Lørdag 3. august: Albanien-Hviderusland
Onsdag 7. august: Hviderusland-Danmark
Lørdag 10. august: Danmark-Albanien
Onsdag 14. august: Hviderusland-Albanien
Lørdag 17. august: Danmark-Hviderusland
Onsdag 21. august: Albanien-Danmark

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420