Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Om DBBF » Nyheder » Glædelig jul og godt nytår 2020

Nyheder

Glædelig jul og godt nytår

Det er lige straks juletid og derfor vil Danmarks Basketball Forbund gerne benytte lejligheden til at ønske alle vores medlemmer, frivillige, partnere og alle andre med interesse i sporten en glædelig jul og et godt, sikkert nytår. Vi gør samtidig opmærksom på at administrationen holder julelukket fra og med torsdag 24. december til og med søndag 3. januar.

Ved nødstilfælde kan konstitueret leder for DBBF Thomas Johansen kontaktes på tjs@basket.dk eller 3118 6793

 
Glædelig og godt nytår til dig, dit hold, din klub, din virksomhed – og selvfølgelig til dine nærmeste.
 2020 har igen været et fantastisk år for dansk basket – på trods af at det også har været et enormt svært år. Vi vælger at fokusere på alt det positive.

Vi lægger et år bag os, hvor vores store medlemsvækst over de sidste mange sæsoner fortsatte. Den udvikling er bl.a. sket takket være masser af stærkt arbejde af alle de mange hårdtarbejdende frivillige i klubberne og det tætte samarbejde med BørneBasketFonden, som laver et enormt arbejde, i at udbrede basketballsporten. Især er det værd at bemærke, at væksten blandt medlemmerne nu er størst blandt piger og i provinsen og det lover godt for fremtiden for hele sporten.

På uddannelsessiden har vi fået nogle nye redskaber med to udgivelser (hvor den ene godt nok teknisk kom i slutningen af 2019). Det aldersrelaterede træningskoncept blev færdigt og derfor kan alle i dansk basket nu let slå op hvad der er passende træning for børn i givne aldre. Det er gratis og kan hentes på hjemmesiden. Den anden er bogen om italiensk minibasket, som stadig er yderst aktuel. Den går i dybden med pædagogik og har enormt mange lege og øvelser, som er tilpasset børnene og den kan købes her.
 
De mange nye medlemmer og den stigende andel af hold øger behovet for dommere og trænere, derfor er det glædeligt at vi kan konstatere at der er en stigende lyst til at uddanne sig som træner og dommer i dansk basket. I 2020 har der været over 674 deltagere afsted på DBBF og DGI’s 53 kurser.
 
På trods af virusen, var der også masser af basketballcamps i sommer.  Der har også været fuld fart på og næsten næsten 4162 børn og unge har været afsted i løbet af året. Det er fantastisk at se så mange klubber og frivillige engagere sig i sporten og arrangere diverse camps, kurser og andre aktiviteter for landets mange basketballspillere.
 
Der har også været svære tider, naturligvis. Turneringsområdet har været virkeligt udfordret siden foråret, hvor landet blev lukket ned og slutspillene aflyst. Vi nåede lige at komme i gang igen, inden vi nu næsten er ude af stand til at spille kampe. Heldigvis fik børnene lov at spille lidt længere end de voksne og der er håb om at de igen kan starte op inden jul. De voksne må desværre vente indtil tidligst 1. marts med at komme i gang, men så snart vi får grønt lys, er der planer klar.
 
På landsholdssiden har det været et år med både svære tider og helt fantastiske oplevelser.
 
Ungdomslandsholdene fik desværre aflyst deres sæson, da alle EM blev lukket ned som følge af coronavirusens hærgen. Vi fik dog sendt U15-landholdene afsted til en træningssamling i Vejen, så deres første år med landshold ikke blev helt spildt.
 
Omkring de voksne landshold, har været svært at få armene ned! Det har bare været et år med forrygende oplevelser, fra tilskuerrekorden på 3.000 tilskuere i Farum Arena i februar, over kvindernes første sejr i EM-kvalifikationen i dette årtusinde, til herrernes vanvittige sejre over to top 10 hold i verden. Det er alle vist opmærksomme på, så vi behøver nok ikke sige, hvor stolte vi er. Men vi gør det nu alligevel.
 
Til allersidst i året har dansk basketball fået ny formand og vi tror, at Mads Young Christensen vil blive taget godt imod i hele Basketdanmark og vi ser frem til at arbejde med ham. Tillykke til Mads og hele sporten!
 
Til sidst er det værd at nævne de frivillige i alle klubberne! Det er SÅ fantastisk at vores fællesskab omkring basketball bliver ved med at vokse og vi, selv i et år som 2020, fortsat kan give tusinder af mennesker i hele landet gode oplevelser med vores sport. Det skyldes ikke mindst de mange frivilliges ekstraordinære indsats, og det fantastiske arbejde, de har gjort med at navigere i lock-down, genåbning, nye restriktioner, delvise restriktioner, afbud, aflysninger, udskydninger og nu lock-down igen. Det er ikke nemt og vi er stolte af hver og en – og håber de er stolte af hinanden!
 
 Vi ser frem til et nyt år sammen med dig og vores fælles basketballmiljø – hvor vi håber at vi kan se dig lidt oftere i hallerne.
 
Glædelig Jul og godt Nytår
Danmarks Basketball Forbund
 
 

DBBF kontakter

Generel kontakt
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

Turnering
Telefon: +45 43 26 24 21
E-mail: turnadm@basket.dk

DBBFs telefontider
Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 og 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden. 
Thomas Johansen
Konstitueret Direktør/ Udviklingschef

Ansvarlig for udviklingsområdet og dets konsulenter samt politiske udvalg, samt DGI basketball. Arbejder også med klubudvikling og besøger gerne klubberne.

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Sona Camara
Udviklingskonsulent Øst

Klubudvikling i ØstDanmark og ansvarlig for projekt "Væk fra ventelisten & ind på banen"

Tlf. +45 20493712
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Turnering (struktur, afvikling, sagsbehandling), DBBFs lovgivning, FIBAs love & klubturneringer, internationale spillere, kontrakter, dommerudvikling. Assisterer Turnerings- og Dommerudvalget.

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Planlægning og administration af 5-mod-5 turneringen.

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Jörgen Fastberg
Sportschef

Ansvarlig for elite & uddannelsesområdet og for strukturer og relationer ud mod samarbejdspartnere nationalt og internationalt. Ansvarlig for sportslig udvikling på talent & eliteområdet og koordinering af A-landsholdene. Tovholder på udviklingen af DBBFs røde tråd.

Tlf. 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
 
Steen Guido
Talentansvarlig

Ansvarlig for ungdomslandsholdene og for strukturer og relationer ud mod lokale talentmiljøer og uddannelsesinstitutioner, samt faglige leverancer til trænerudviklingen.

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Ansvarlig for administration i forbindelse med ungdoms & seniorlandshold. 

Tlf.: +45 91 95 66 98 
E-mail: mag@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk

Stephan Birch Hartung
Turneringskoordinator 

Grand Prix koordinator øst samt generel turneringsplanlægning.

Tlf. 43 26 24 21
E-mail: Stephan@basket.dk

Lars Østergaard 
Ansvarlig for MVP-App

IT-Drift af MVP-app

Tlf. 43 26 24 21
E-mail: Lars@basket.dk

Anton Elsner
Udviklingskonsulent (Vest)

Klubudvikling i vest, samt samarbejde med BørneBasketFonden. Arrangerer regionale camps for U13-U14.

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Udvikling og drift af: uddannelsesstruktur, generel klubudvikling, samarbejde med BørneBasketFonden, drift og udvikling af trænerlicens.

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Cathrine Bigum
Eventkoordinator med kommunikationsansvar

Planlægning og gennemførelse af events samt ekstern kommunikation på hjemmeside og sociale medier.

Tlf: 43 26 24 20
E-mail: Cat@basket.dk 

Emma Rame 
Eventkoordinator med ansvar på partnerskaber

Planlægning og gennemførelse af events samt værdiskabene partnerskaber. 

Tlf: 43 26 24 20
E-mail: Emma@basket.dk

Baris Yilmaz & Henrik Birkedal Hansen
Regnskabsmedarbejdere

Ansatte i DIF, men en del af teamet i DBBF. Ansvarlig for regnskab og økonomistyring.

Tlf. +45 62 65 61 40 og +45 62 65 61 48

E-mail: DBBFregnskab@dif.dk

Thomas Rendal
Merchandiseansvarlig

Ansvarlig for tøj og merchandise til salg, landshold mv.

Tlf. +45 23 65 69 22
E-mail: tre@basket.dk

 
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420