Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Guld til U16

Nyheder

GULD TIL U16 DAMELANDSHOLDET

Det blev til GULD til det danske U16 damelandshold, da de formåede at holde stærke Belgien bag sig i en nervepirrende finale. Begge hold var ubesejrede inden finalen.

De danske piger leverede igen en imponerende indsats og førte 54-30 i midten af 3. periode. Men så begyndte Belgien på det, som de har gjort mod favoritterne fra både Grækenland og Finland tidligere i turneringen; en aggressiv zone og et højt tempo, som altså var lige ved at få kampen til at tippe.

Og i kampens allersidste sekund, havde Belgien chancen med et nærmest frit layup foran ringen. Skæbnen ville det dog anderledes, og dermed kan oprykningen til A-divisionen krydres med velfortjente guldmedaljer om halsen.

Det er første gang, at et dansk U-landshold på damesiden vinder en EM-turnering, og det afspejlede sig i kampens jubelscener, som det kan anbefales at gense (spol frem til ca. 1t41m i videoen herunder)!!!

Link til kampen: https://www.youtube.com/watch?v=bis-5Ty_QuE

Du kan se statistik fra kampen herhttp://www.fiba.basketball/ls/#13066&13085-81-A

Artikel fra FIBAhttp://www.fiba.basketball/europe/u16bwomen/2017/news/denmark-fend-off-belgian-comeback-en-route-to-historic-division-b-triumph

Caroline Bornemann havde 17 point i finalen og Malene Lind Pedersen scorede 20 point, og hun blev efter kampen hyldet lidt ekstra, da hun flot blev valgt til turneringens All Star hold.

Fra hele DBBF og Basketdanmark skal der lyde et kæmpe tillykke og stort tak for indsatsen til alle involverede. Og tak for støtten til alle, som har fulgt med.
Finalekampen blev set af ca. 1.500 seere på FIBAs YouTube-kanal, og de fremmødte roligans kunne høres bag skærmene:
Bagest fra venstre: Peter Rønhack (head of delegation), Ole John Nielsen (ass. coach), Elisabeth Brynaa (ass. coach), Caroline Glud Rasmussen, Emma Persson, Julianna Okosun, Katrine Jessen, Caroline Bornemann, Malene Lind Pedersen, Susie Heede (head coach), Sona Camara (ass. coach), Morten Carl (fysioterapeut). Forrest fra venstre: Thea Kjeldahl Mikkelsen, Andrea Vibe Larsen, Emilie Grandt Larsen,  Tami Jacobsson, Alberte Rimdal, Nikoline Sandbäck.
Artikel fra semifinalen herunder:
Det danske U16 damelandshold leverede intet mindre end en pragtpræstation ved semifinalen til EM og kvalificerede dermed Danmark til A-divisionen.

Det var Ukraine og deres zoneforsvar, som skulle knækkes, og det var tydeligt at både pigerne og trænerne havde forberedt sig til fingerspidserne.

En af holdets assisterende trænere, Ole John Nielsen, fortalte inden kampen om den danske trup: "Den her spillertrup er meget talentfuld og meget varieret, og der er en lys fremtid for dansk kvindebasket, hvis vi kan holde fast i alle de her spillere. De gør et virkelig stort stykke arbejde og er super talentfulde."

Og pigerne levede til fulde op til den vurdering, da ukrainerne fik ørerne i maskinen i den danske sejr, som lød på hele 54-38 (31-13). Malene Lind Pedersen og Katrine Jessen førte igen an offensivt med henholdsvis 17 og 15 point, og Nikoline Sandbäck bød ind med 4 assist, men det var en holdpræstation i begge ender - og i særdeleshed i forsvaret, hvor Andrea Vibe Larsen endnu engang satte tonen ved at lukke modstandernes bedste spiller ned - der gjorde livet surt for Ukraine.

Find statistik fra kampen herhttp://www.fiba.basketball/ls/#13066&13071-69-A

Eller gense kampen herhttps://www.youtube.com/watch?v=5W2lKgxz8_M

Finalen spilles lørdag aften kl. 21 mod Belgien, der slog Grækenland i den anden semifinale.

DBBFs sportschef, Steen Guido, udtaler: "Historien viser os, at det i et lille land som vores er rigtig mange ting, der skal gå op i en højere enhed for at skabe sådan et stort resultat, f.eks. dygtige og engagerede klubtrænere, der støtter op om landsholdsprojektet og er med til at sikre god sammenhæng med klubaktiviteterne, samt naturligvis en flok dygtige og talentfulde spillere, der supplerer hinanden godt, har en vis erfaring fra internationalt spil, og som kan stå distancen rent fysisk. Som prikken over i'et kræver det selvfølgelig nogle passionerede, procesorienterede og erfarne landstrænere og en stab omkring holdet, der forstår at samle pigerne om missionen."

"Og i sidste ende, så skal man levere noget, når det gælder, og DET skal jeg lige love for, at de gjorde her til aften. Kæmpe tillykke til pigerne og til alle folkene bag! De har leveret en kæmpe indsats for dansk basket."

Det er blot 5. gang i DBBFs historie, at et hold kvalificerer sig til A-divisionen. Første gang var i 2009, da årgang 93/94-drengene gik op, og de gentog bedriften i 2011. Og i 2013 gik begge U16 landshold op (årgang 1997).
 

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420