Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Hørsholm tager pokalen sikkert
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Hørsholm tager pokaltitlen sikkert

FOTOS: Tom Andreasen Fotografi

Værløse Basketball Klub Blue Hawks’ eventyrrejse til pokalfinalen fik ikke den lykkelige afslutning, klubben og spillerne kunne have håbet på. Hørsholm 79ers Ligabasketvar forhåndsfavoritter og med en tændt Gritt Ryder i spidsen skabte de en stort forspring i løbet af anden halvleg og endte med at vinde

Værløse to flere føringer i kampens første minutter og kæmpede forbilledligt i alle 40 minutter, men overmagten var for stærk. Værløse holdt en 9-12 føring tre minutter inde i kampen, efter syv point fra Juliana Okosun, men Hørsholms anfører Gritt Ryder gav ikke ved dørene denne eftermiddag.

Ryder scorede to tre’ere og et layup på 50 sekunder og så havde Hørsholm en føring, de aldrig siden gav fra sig. Ryder var her, der og alle vegne, både i angreb og forsvar, og endte næsten uundgåeligt med at blive kåret til pokalfighter, som kampens topscorer med 28 point, 8 rebounds, 6 assists og 6 stjålne bolde. Anføreren havde ellers siddet ude i midtugekampen onsdag med en skade i baglåret, men den mærkede hun ikke til i pokalfinalen.

-Selv om man er slidt, så når bliver skudt i vejret og det er pokalfinale, så mærker man ikke kroppen, så det var fint, fortalte Ryder. Jeg er i det hele taget meget stolt af den måde, vi kommer ind til kampen i dag på. Vi giver igen fysisk fra start, selv om jeg synes Værløse starter rigtigt, rigtigt godt. Niveauet i hele kampen er rigtigt højt, selv om vi ender med at trække fra, og det viser bare, at det går rigtigt godt med dansk damebasket.

Værløse holdt kampen tæt gennem det meste af første halvleg, med et afbalanceret angreb, hvor der især var gode skudprocenter udefra og aggressivt forsvar. Midt i anden periode scorede Annemie Espensen to gange i træk og reducerede til 35-42 og det lignede en spændende kamp.

Det endte imidlertid med at være Værløses sidste scoringer i ikke bare første halvleg, men fire minutter ind i anden, og så slog Hørsholm det afgørende hul og kom foran 57-35. Herfra var der ikke spænding, men intensiteten var stadig høj. Selv med fem minutter igen og Hørsholm foran med urørlige 80-50, gav de unge Værløsespillere alt og formåede at hente ni point af Hørsholms føring, så kampen endte 84-63.

Værløsespillerne var forståeligt skuffede efter kampen:

Vi er megaskuffede, sagde anfører Annemie Espensen efter hun havde modtaget sølvmedaljerne. Ikke fordi vi regnede med at sulle ud og smadre Hørsholm, men vi ville gerne have givet dem kamp til stregen og det formåede vi ikke. Vi holder hovedet så højt, vi nu kan, og kæmper hele vejen. De får et run midt i kampen og så ender forskellen til slut også der og det er fint nok, men det er en skuffende følelse, når det nu er første gang, vi er i pokalfinalen.

Det er Hørsholms sjette pokalmesterskab i 12 forsøg, med første titel og finale i 1993 og den forrige i 2018.

Topscorere:
Hørsholm: Gritt Ryder 28, Ivana Jovanovic 14, Alyssa Rader 13
Værløse: Juliana Okosun 19, Frida Formann 12, Trine Drejer 8

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 & 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.


 
Stephan Birk Hartung
Turneringsmedarbejder

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: stephan@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420