Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Herrelandshold Bruttotrup

Nyheder

Danmark i playoffkampe om toppen af Europæisk basket

Landstræner Erez Bittman har udtaget bruttotruppen til det danske herrelandshold i basketball, der i august spiller fire afgørende playoffkampe mod Albanien og Hviderusland. Vinderen af playoffkampene går videre til EM 2021-hovedkvalifikationen, hvor alle de stærkeste basketnationer i Europa er med.
 
Skal herrelandsholdet med i EM2021-kvalifikationsturneringens hovedrunde og prøve at bide skeer med de store hold som Spanien, Kroatien, Frankrig og Italien, er det kun en førsteplads i gruppen der tæller.

Danmark møder mellem 7. og 21. august Albanien og Hviderusland i fire kampe, hvoraf de to midterste, henholdsvis 10. august mod Albanien og 17. august mod Hviderusland, er på hjemmebane i Ballerup Super Arena. Danmark har mødt og slået begge lande i kvalifikationens første runder.

Den endelige kamptrup på 12 spillere bliver udtaget fra bruttotruppen på følgende 16 spillere:
 
Alan Voskuil
David Knudsen
Frederik Hougaard Nielsen
Frederik Rungby
Iffe Lundberg
Jonas Zohore
Jonathan Gilling
Kevin Larsen
Lasse Elbæk
Mads Bonde Stürup
Mathias Bak Christensen
Morten Büllow
Peter Møller
Philip Hertz
Sami Eleraky
Sebastian Åris
Sylvester Berg
Truppen savner nogle velkendte navne, bl.a. holdets to anførere, Adama Darboe og Chanan Colman.
 
-Vi er kede af at skulle undvære vigtige profiler, siger leder af A-landsholdene Jens Døssing om de manglende spillere, men det bliver interessant at se andre få plads til at løfte et større ansvar. Vi håber, at alle vokser med opgaven. Udviklingen hos en række af de nøglespillere, der igen stiller op, har været enormt positiv det seneste halve års tid.
 
Holdet starter træningslejr 17. juli i Amagerhallen og spiller mellem 26. og 28. juli tre træningkampe i Portugal, mod værtslandet, Slovakiet og Iran. Sidstnævnte er kvalificeret til VM senere på sommeren.
 
7. august kl. 19 starter playoffkampene på udebane i Hviderusland, inden Ballerup Super Arena to lørdage i træk, 10. og 17. august 15:30 lægger gulv til henholdsvis Albanien og Hviderusland. Sidste kamp spilles i Albanien 21. august.
 
Danmark mødte Albanien to gange i pre-kvalifikationsturneringen i 2018, første gang i Danmark i februar, da sydeuropæerne blev sendt hjem med et nederlag på 82-79. Returkampen blev spillet efter Danmark havde vundet gruppen og derfor sparede nogle veteraner, men det blev alligevel til en dansk sejr på 78-86 i juli.
 
I næste runde af kvalifikationen slog Danmark Hviderusland på udebane i september 2018, da Jonas Zohore sendte kampen i overtid med en tre-pointer da hornet lød og Danmark vandt 94-98 i ekstraperioden. I december tog hviderusserne revanche på dansk jord, med en sejr på 79-84.

Historisk godt år

Danmark gik ubesejret gennem første kvalifikationsrunde i 2017-18, hvor blandt andet Albanien var blandt modstanderne. Alligevel blev forventningerne holdt i ave, da anden runde i 2018-19 bød på stærke modstandere som Sverige og Hviderusland, der historisk har været et par niveauer over Danmark, og kun vinderne kvalificerede sig til top 32.

Den endte med at være marginalerne, der afgjorde, at Danmark måtte ud i denne sommers playoffkampe, idet den første runde kampe bød på sejre over begge historisk stærke modstandere. Den største sensation var sejren over Sverige på hjemmebane, som Danmark ikke havde slået i over 50 år.

Til sidst faldt gruppen sådan ud, at vinderen mellem returopgøret mellem Danmark og Sverige i Malmø ville afgøre gruppesejren og oprykningen. Her var Danmark foran med et minut igen og havde – efter et svensk comeback – to straffekast, der kunne have udlignet kampen med 11 sekunder igen, men som røg ved siden af.

Kampene i kvalifikationsplayoff afvikles således:

Lørdag 3. august: Albanien-Hviderusland
Onsdag 7. august: Hviderusland-Danmark
Lørdag 10. august: Danmark-Albanien
Onsdag 14. august: Hviderusland-Albanien
Lørdag 17. august: Danmark-Hviderusland
Onsdag 21. august: Albanien-Danmark

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420