Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Herrelandsholdet4 » Herrelandsholdet skal have ny træner

Nyheder

Det danske herrelandshold skal have ny landstræner

Efter sommerens EM kvalifikation er DBBF og den nu tidligere danske herrelandstræner, Pieti Poikola, i fællesskab blevet enige om ikke at forlænge samarbejdet.
Pieti blev ansat for fire år siden for at starte vores landsholdsprogram op igen, med målsætningen om at kvalificere landsholdet til EM i 2017. På trods af en flot udvikling af holdet er det ikke lykkedes at opnå målet. Forbundet synes derfor det er naturligt at få noget ny inspiration til programmet.
 
Direktør i DBBF, Rasmus Winkel, udtaler følgende om samarbejdet med Pieti Poikola: ”Forbundet vil gerne takke Pieti for hans enormt professionelle og konstruktive arbejde i de sidste fire år. Han har været en afgørende faktor i opbygningen af herrelandsholdet og i at fremtiden nu ser meget spændende ud. ”
 
For den nye landstræner venter der en stor opgave allerede til august 2017. Her skal herrelandsholdet spille en prækvalifikation til VM-kvalen mod VM 2019 i Kina. Sommerens sejr over Tyskland som endte med at kvalificere sig til EM, giver en tro på, at holdet kan spille med om en af de 8 ledige pladser til VM kvalen. Så der vil være visse forventninger til den nye landstræner fra start af.
 
I Prækvalifikationen til VM-kvalen, skal Danmark spille 6 kampe i alt. Holdet vil blive inddelt i en gruppe af 4 hold som skal spille mod hinanden. I alt vil 8 hold fra pre-kvalifikationen så gå videre til VM-kvalen mod 2019.
 
Forbundet er i øjeblikket i gang med at ansætte en ny sportschef og ansættelsen af en ny landstræner bliver en af den nye sportschef første vigtige opgaver.

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420