Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Herrelandsholdet udtager de 14 til vigtige kval-kampe

holdet

Herrelandsholdet udtager 14 spillere til vigtige kval-kampe

Det danske herrelandshold har den tidligere NBA-spiller Iffe Lundberg med i truppen, når Danmark spiller fire kampe mod Schweiz og Kosovo i FIBA EuroBasket 2025 Pre Qualifiers. Kun gruppevinderen går videre til EM-kvalifikationen.
 
Der er pres på de danske skuldre, når herrelandsholdet i basketball skal forsøge at spille sig videre til den endelige EM-kvalifikation.
 
Det kræver en samlet sejr i Gruppe H, men det danske herrelandshold anslås at have en fornuftig mulighed for videre avancement.
 
Danmark undgik både Kroatien og Bulgarien fra øverste seedningslag og fik den på papiret svageste modstander i Schweiz fra øverste lag. Schweiz ligger nummer 58 på verdensranglisten, hvor Danmark er placeret som nummer 60.
 
Danmark har ikke spillet mod Schweiz siden 2018, hvor det blev til en sikker dansk sejr på 85-48 i en træningskamp.
 
Sidste hold i Gruppe H er Kosovo, som ligger nummer 80 på verdensranglisten. Danmark har stiftet bekendtskab med Kosovo i første runde af prækvalifikationen, hvor det blev til et nederlag på 78-73 på udebane og en storsejr på 105-71 på hjemmebanen i Arena Næstved.
 
Danmark vandt gruppen over Norge og Kosovo i første runde af prækvalifikationen og spillede sig dermed videre til anden runde. Her var det kun vinderen af Nordmakedonien, Slovakiet, Norge og Danmark, der avancerede til den endelige EM-kvalifikation, mens resten får en sidste mulighed i tredje prækvalifikationsrunde.
 
- Der venter nogle vigtige men svære kampe forude, og jeg ser frem til at bygge videre på de sidste par vinduers kampe, som alle har været super intense og tætte, men vi har manglet det fornødne held og koldblodighed til at trække sejrene hjem, siger landstræner Allan Foss.
 
Truppen til de kommende kampe består af følgende 14 spillere: Adama Darboe, Bakary Dibba, Bakir Serdarevic, Dane Erikstrup, Daniel Mortensen, Darko Jukic, David Kristensen, David Nørby Knudsen, Iffe Lundberg, Jonas Zohore, Jonathan Klussmann, Mads Bonde Stürup, Sebastian Åris og Sylvester Berg.
 
Truppen bliver inden kampdagene skåret ned til 12 spillere. Til forskel fra seneste landsholdsvindue råder Danmark igen over basketballstjernen Iffe Lundberg, og Lundbergs tilstedeværelse glæder den danske landstræner.
 
- Iffe har både spillemæssigt niveau og er ikke mindst en gevinst på holdet i forhold til hans evne til at tilpasse sig. I Iffe får vi en spiller, som vil give plads og rum til andre spillere, hvilket indirekte kan løfte deres niveau, hvis vi evner at bruge ham rigtigt.
 
Til gengæld må herrelandsholdet undvære profiler som Kevin Larsen og Asbjørn Midtgaard. Larsen venter sit første barn denne sommer, mens Midtgaard skal bruge sommeren på at restituere.
 
Det giver muligheden for nye, spændende spillere, og landstræneren glæder sig over at få unge, sultne spillere med i truppen.
 
Det kan blandt andet blive til debut til Dane Erikstrup, der sammen med U20-herrelandsholdet vandt De Nordiske Mesterskaber denne sommer.
 
- Vi har valgt at tage en af de mest spændende unge spillere med i Dane Erikstrup. Dane har et stort repertoire og har allerede som førsteårs gjort det godt på college. Han var en væsentlig faktor i U20-landsholdets succes ved NM.
 
- Ligeledes glæder jeg mig til at få inkluderet en anden af fremtidens spillere i Bakary Dibba, som har haft en fremgangsrig sæson i tyske Tuebingen, som med Dibbas hjælp vandt Pro A og i kommende sæson skal spille Bundesliga.
 
Dermed kommer truppen både til at bestå af unge og rutinerede spillere, der skal forsøge at spille Danmark videre til den endelige EM-kvalifikation.
 
Herrelandsholdet spiller første hjemmekamp onsdag den 26. juli mod Kosovo, inden Schweiz kommer på besøg onsdag den 2. august. Begge kampe spilles klokken 18:00 i Arena Næstved.

 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420