Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Herrelandsholdet4 » Herrelandsholdets nye spillertrup 29.05.15

Nyheder

Herrelandsholdets bruttotrup 29.05.15


Det nuværende mål for herrelandsholdet er at kvalificere sig til EM slutspil (EuroBasket) i 2017. For at arbejde hen i mod dette mål er der blevet udtaget en trup af 20 spillere, der skal spille sammen de næste to-tre år. Her til sommer 2015 bliver der spillet 12 kampe i forskellige turneringer og næste år, 2016, spilles der EM kvalifikation hvor det gælder at kvalificere sig.
Programmet i år starter den 12. juni, hvor der bliver trænet en uge i Brøndby. Fra den 20. juni til 3. juli er holdet i Kina, hvor der spilles 8-9 kampe bl.a. imod Kina, Australien og Slovenien. Den 10. juli tager holdet til Brno i Tjekkiet hvor der spilles to kampe mod hjemmeholdet, og programmet slutter med en rejse til Estland den 17. juli hvor der igen spilles to kampe mod hjemmeholdet. I alt bliver der som sagt spillet 12-13 kampe på knap 40 dage. Alle kampe er på udebane denne gang og alle er imod stærke modstandere.

Følgende spillere er blevet udtaget til bruttotruppen:
 
Adama Darboe Borås, Sverige
Alan Voskuil Angelico BI, Italien
Alexander Bak Næstved
Alexander Birketoft NW Nazarene, USA
Daniel Mortensen Hørsholm
Darko Jukic Södertälje, Sverige
Esben Reinholt Horsens IC
Frederik Rungby Sisu
Gabriel Lundberg Copenhagen Wolfpack
Jacob Enevold Jensen Drake University, USA
Jonas Zohore Bakken Bears
Jonathan Gilling Arizona State University, USA
Kevin Larsen George Washington University, USA
Mathias Seilund Bristol AF, England
Mikkel Plannthin Svendborg Rabbits
Peter Møller Liberty, USA
Sami Eleraky University of the Pacific, USA
Shavon Shields University of Nebraska, USA
Tobias Reinholt Pyrinto II, Finland
Zarko Jukic Nassjo, Sverige


Pieti Poikola fortsætter de næste par år som Head Coach for holdet og Almir Zeco fortsætter som hjælpetræner. Lasse Rantala stopper, men Harri Mannonen tilføjes som den anden hjælpetræner.  Hans fokus kommer til at være individuelt arbejde med spillerne. Anders Vind Keithon og Emil Rasmussen fortsætter som holdets fysioterapeuter og Claus Bach som holdets fysiske træner. Der kommer til at være øget fokus på alt omkring skadesforbygning og –behandling. Holdleder er som sidste år, Dan Kristiansen.
Sportschef Hrannar Holm havde følgende kommentar: ”Vi er rigtig glade over, at endelig er det lykkedes os at få alle de spillere som vi vil, til at deltage. Der kommer naturligvis altid til at være skader og lignende der forhindrer, at alle kan være 100% med hele tiden. Men holdet ser godt ud og programmet i år er meget spændende. Den eneste spiller der mangler er selvfølgelig Rasmus Glarbjerg. Hans tragiske død kaster skygge over hele programmet, ikke mindst fordi, at han for første gang var skadesfri og klar til at spille med herrelandsholdet. Alle havde glædet sig meget til det. Men det skulle ikke ske. Vi håber at sommeren 2015 kan på trods af alt være en starting point for et landshold som kommer til at gøre gode ting i den nærmeste fremtid.”
 

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420