Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Iffe og Gilling mødes i spansk slutspil

Nyheder

Landsholdsspillere mødes i spansk slutspil

Når Joathan Gilling og Gabriel Iffe Lundberg fredag aften går på banen i Coruna i Spanien, står der meget på spil for de to danske landsholdsspillere og deres klubber. Det er nemlig oprykning til den bedste spanske række ACB, der står på spil, og mange betragter ACB som den bedste række i verden udenfor NBA.
 
De to landsholdsspillere har gennem sæsonen været profiler for deres hold i LEB Gold, den næstbedste spanske række, og nu mødes de så i kvartfinalerne, der spilles bedst af fem kampe. De to hold har hver vundet en af de første to kampe, som begge blev spillet på Iffe Lundbergs hjemmebane i Manresa.
 
Manresa vandt den første kamp 70-53, hvor Iffe spillede 19 minutter uden at score, men fik en sejr, mens Jonathan Gilling startede for Coruna og scorede 14 point på 11 skud.
Billedet vendte i kamp to, hvor det var Iffe, der scorede 16 point på 11 skud, mens Gilling havde to point fra bænken i en kamp, som Coruna vandt 74-80.
 

Nu flytter serien så til Coruna til de næste to kampe, og Iffe Lundberg er glad over at i slutspillet:

-Jeg glæder mig til at komme ud på banen og spille igen, fortæller den danske guard. Denne tid er den tid i sæsonen jeg nyder allermest at være en del af, så jeg er egentlig bare glad for at have chancen for at spille, med mål om at sikre oprykning.

Vinderen af serien spiller semifinaler senere på måneden og skulle et af holdene gå hele vejen til finalerne står en enkelt plads i ACB på spil.
 
De to landsholdsspillere forventes naturligvis begge i aktion for det danske landshold, når EM-kvalifikationen fortsætter på hjemmebane 28. juni mod Armenien, hvor Danmark kan sikre førstepladsen i gruppen og dermed gå videre til næste kvalifikationsrunde.
 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Steen Guido
Talentudvikler

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420