Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Forening » Nyheder » Kørestolsbasket på Sønderjysk 14.08.15
Støt vores sponsorer:

Nyheder

KØRESTOLSBASKET PÅ SØNDERJYSK !

 
For nu snart 4 år siden så et kørestolsbasket hold fra Vejle dagens lys. Vejle Rolling Devils blev holdet døbt og vi er med i foreningen HIVO i Vejle.

Og hvad er kørestolsbasket så?  Ja, som ordet antyder er det basketball i en kørestol.  Kørestolsbasket er den handicapsport der henvender sig bredest i befolkningen idet den både kan udøves af kørestolsbrugere men så sandelig også af ikke handicappede, det giver en helt fantastisk indgangsvinkel til ”blanding” af handicappede og ikke handicappede.  Det sociale liv blandes og det er en fordel for begge parter. Ud over det er det nok den sportsgren der giver mest sved på panden og man får brugt muskler man end ikke vidste man havde.  Kørestolsbasket spilles stort set efter de samme regler som det man kender fra ”gående” basket. Kurven hænger i samme højde, banen er samme størrelse m.m.

Hvis man er kørestolsbruger er det vigtigt at have god funktion i overkroppen og sine arme. Sporten er så også med til at ved lige holde den gode funktion i krop og arme. Så det er en ren ”win win” for alle.
Hvorfor denne henvendelse?  I nu 4 år har jeg set på min egen søn, og hvor godt sporten er for en kørestolsbruger; og det vil jeg gerne udbrede i hele det sydjyske område, lige på nær i Esbjerg Kommune da de allerede har kørestolsbasket på programmet.

Jeg håber med denne henvendelse til Jer beslutningstagere, ude i de sønderjyske kommuner vil hjælpe mig med at få bredt budskabet om kørestolsbasket mest- og bedst muligt. I Vejle har jeg haft en stor hjælp til dette af Kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen, som sikkert gerne vil fortælle  jer om kørestolsbasket men sikkert også om hvordan vi i Vejle dyrker handicapsport.

Budskabet skal også udbredes fordi jeg forsøger et samarbejde på tværs af grænser. Der er ikke ret mange klubber i hele Danmark, vi har 7. Jeg har rigtig god kontakt til et hold syd for grænsen Adelby i Flensborg, så hvorfor ikke udnytte det store potentiale der ligger dér. Forestil Jer et samarbejde i kørestolsbasket med Vejle i Nord og Flensborg i syd. Allerede nu har jeg en spiller der spiller for det nordtyske hold, det hæver niveauet markant her i Danmark, da vedkommende også er træner her i Vejle. 

Vejle skal med i den danske Liga for første gang i sæsonen 2015/16, men samtidig vil jeg også gerne give helt nye spillere mulighed for spilletid, så vi har også valgt at spille med i en Nordtysk turnering for begynderhold.

Mit mål med dette projekt er at samle potentielle kørestolsbasket spillere i hele det sydjyske område. Få dem i gang med en sport der giver dem mulighed for at komme ud blandt ligesindede, udnytte det sociale liv, både med dem med og uden handicap, få bevægelse i kroppen og et bedre selvværd. Ja simpelthen komme ud og vise sporten frem!
Er der nu nogen der ikke helt ved hvad kørestolsbasket er? Så er der mulighed for oplysning den 29 august i Ahlmansparken i Graasten. Fra kl. 09 – 17, finder arrangementet med og uden Handicap sted i Graasten. Selvfølgelig er der også kørestolsbasket med på programmet der. Og  vi spiller fra kl. 11  og kl. 14  mod  SV Adelby fra Flensborg.

Så nu er der ikke noget i vejen for at få set denne sport og samtidigt få bredt budskabet ud; om at sporten findes i Danmark!

Spørgsmål til ovenstående besvares selvfølgelig gerne

Palle E. Petersen
Formand og initiativtager, Vejle Rolling Devils
 
Tlf.: +45 31 67 16 66
Mail: trolly@profibermail.dk
Kontaktoplysninger til DBBF: 

For generelle henvendelser og forespørgsler:


Tlf: 43262420 
Email: info@basket.dk 

Foreningskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.
Thomas Johansen
Udviklingschef/konsulent (Vest)

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Anton Elsner
Udviklingskonsulent (vest)

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420