Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Om DBBF » Kendt ansigt i basketballmiljøet bliver ny DBBF-direktør

Nyheder

Kendt ansigt i basketballmiljøet bliver ny DBBF-direktør  

DBBFs nye administrerende direktør bliver Jesper Winther Sørensen, der kommer fra et job som medstifter og leder af Ajax Sportsgymnasium og en årelang karriere i dansk basketball. Først som aktiv spiller, senere som træner på højeste niveau, og siden som stifter og leder af to af de mest succesfulde basketballakademier i Danmark. Den nye direktør skal arbejde med implementeringen af DBBFs nye strategi ”Basketball for alle” og fortsætte med udviklingen af dansk basketball. 

Den 1.august tiltræder Jesper Winther Sørensen som ny administrerende direktør i DBBF og afløser Sebastian Brydegaard Breum, som i foråret takkede ja til en stilling som chefscout i Viking FK i Norge.  

Den 42-årige Jesper Winther Sørensen kommer fra et job som medstifter og leder af Ajax Sportsgymnasium og som formand for Talent- og eliteudvalget samt en bestyrelsespost i Danmarks Basketball Forbund, og er valgt ud fra et stærkt og velkvalificeret ansøgerfelt både indenfor og udenfor basketballmiljøet. Aaberg+ har stået for en god og grundig rekrutteringsproces, der har omfattet en lang række samtaler med mange velkvalificerede kandidater.
   
DBBF’s formand, Mads Young Christensen, er imponeret over det stærke kandidatfelt både inden- og udenfor basketballmiljøet og glæder sig over at DBBFs bestyrelse har peget på Jesper Winther Sørensen, som i fremtiden skal stå i front for DBBFs administration og arbejde med implementeringen af strategien ‘Basketball for alle’:
 
”Dansk basketball og DBBF står et virkelig spændende sted. For første gang har forbundet over 20.000 medlemmer på landsplan. Desuden oplever vi en stor udvikling både ude i klubberne, i den daglige turnering, på landsholdene og samtidig står vi foran vores kommende internationale megaevent 3x3 EM i 2025 og en qualifier i 2024, som den nye direktør sammen med bestyrelse, ledelsen, medarbejdere og samarbejdspartnere skal realisere. Vi er glade, for at DBBF kan tiltrække en profil med stor ledelseserfaring, som har matchet vores ønsker og profil, og samtidig har en stor kærlighed til sporten. Jesper har en stor viden og kompetencer fra sine roller som både spiller og træner på elitesiden samt hans tidligere jobs. Vi er derfor sikre på, at han kan favne hele forbundets pallette af spændende opgaver, og at han bliver en kæmpe gevinst både i DBBFs administration og ude i basketballklubberne” siger DBBFs formand. 

Før sit nuværende job, har Jesper Winther Sørensen været stifter og leder af Stenhus Sportscollege, som han ligesom Ajax Sportsgymnasium har opbygget til at være to bæredygtige organisationer i grænselandet mellem offentligt gymnasium, frivillige foreninger, en kommunal forvaltning og professionelle basketballhold. Tidligere har han været lektor på Københavns åbne Gymnasium samt underviser på Institut for Idræt på Københavns Universitet. Han er oprindeligt uddannet cand. Scient. i matematik og idræt fra Københavns Universitet.
 
Jesper Winther Sørensen glæder sig til at tiltræde som ny direktør i DBBF til august - og til at møde medarbejdere og samarbejdspartnere i arbejdet med forsat at udvikle dansk basketball i den positive retning den allerede er på vej i og de mange spændende opgaver, der er at tage fat på:
  
”Jeg er stolt og glad over den tillid, man har vist ved at ansætte mig i DBBF. Det er et stort ansvar, jeg er blevet givet, men jeg mener, at jeg kan gøre en positiv forskel for dansk basketball. Basketball har været min store passion i mere end 40 år og mit job de sidste 15 år. Jeg har været landsholdsspiller, landstræner, udvalgsmedlem og bestyrelsesmedlem, og nu ser jeg frem til at kunne være med til at kunne præge den fortsatte positive udvikling af dansk basketball sammen med alle forbundets medarbejdere, klubberne, trænerne, spillerne, dommerne og alle de tusindvis af frivillige. siger Jesper Winther Sørensen

- Der er mange spændende opgaver at tage fat på i front for forbundet - både på den korte og på den lange bane. Vi skal stadigvæk arbejde benhårdt i hele landet på at skabe rammerne, så endnu flere kan komme til at dyrke vores fantastiske sport - navnligt pige- og kvindesiden har brug for, at vi leverer en målrettet indsats for at styrke denne. Vi skal sikre, at vores turneringstilbud løbende tilpasses medlemmernes ønsker og behov, og at der er tilstrækkeligt mange kvalificerede dommere til at dømme de mange flere kampe, der skal afvikles - både for bredden og eliten. Landsholdsarbejdet skal udvikles, så vores flagskibe fortsat kan skabe fælles oplevelser for Basketdanmark og inspirere vores unge talenter til at arbejde hårdt for indfri deres ambitioner. 
 

3x3 EM på hjemmebane i København i 2025
Jesper Winther sørensen ser også frem mod 3x3 EM-værtsskabet i 2025 og en qualifier i 2024, som DBBF vandt i foråret. Eventet skal bidrage til at åbne det danske folks øjne for den meget seværdige sport, som er kæmpe stor i mange andre lande.

"På den korte bane skal vi være værter for 3x3-EM i København i 2025. Det er lige om lidt, så der er ingen tid at spilde, for vi skal lykkes med at lave et brag af en basketballfest i hovedstadens gader. Det er min ambition
, at basketball - og navnlig dansk basketball - kommer til at fylde mere i den danske sportsfans bevidsthed. Jeg mener, vi har et rigtigt godt og seværdigt produkt, som fortjener større opmærksomhed - endnu flere tilskuere i hallerne og endnu mere dansk basketball i medierne. Jeg ved godt, at det kan være en svær mur at bryde igennem, men hvis vi alle trækker i samme retning og arbejder sammen om vores største events, tror jeg på, at det kan lykkes.” 
 
Thomas Johansen, Udviklingschef i DBBF, varetager opgaverne som konstitueret administrerende direktør, indtil Jesper Winther Sørensen tiltræder sin stilling efter sommer.

DBBF kontakter

Generel kontakt
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

Turnering
Telefon: +45 43 26 24 21
E-mail: turnadm@basket.dk

DBBFs telefontider
Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 og 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden. 
Jesper Winther Sørensen 
Direktør 

Overordnet administrativt ansvar.  

Tlf.
E-mail: Jws@basket.dk
Thomas Johansen
Udviklingschef

Ansvarlig for udviklingsområdet og dets konsulenter samt politiske udvalg, samt DGI basketball. Arbejder også med klubudvikling og besøger gerne klubberne.

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Sona Camara
Udviklingskonsulent Øst

Klubudvikling i ØstDanmark og ansvarlig for projekt "Væk fra ventelisten & ind på banen"

Tlf. +45 20493712
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Turnering (struktur, afvikling, sagsbehandling), DBBFs lovgivning, FIBAs love & klubturneringer, internationale spillere, kontrakter, dommerudvikling. Assisterer Turnerings- og Dommerudvalget.

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Planlægning og administration af 5-mod-5 turneringen.

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Jörgen Fastberg
Sportschef

Ansvarlig for elite & uddannelsesområdet og for strukturer og relationer ud mod samarbejdspartnere nationalt og internationalt. Ansvarlig for sportslig udvikling på talent & eliteområdet og koordinering af A-landsholdene. Tovholder på udviklingen af DBBFs røde tråd.

Tlf. 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
 
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Ansvarlig for administration i forbindelse med ungdoms & seniorlandshold. 

Tlf.: +45 91 95 66 98 
E-mail: mag@basket.dk

Stephan Birch Hartung
Turneringskoordinator 

Grand Prix koordinator øst samt generel turneringsplanlægning.

Tlf. 43 26 24 21
E-mail: Stephan@basket.dk

Lars Østergaard 
Ansvarlig for MVP-App

IT-Drift af MVP-app

Tlf. 43 26 24 21
E-mail: Lars@basket.dk

Anton Elsner
Udviklingskonsulent (Vest)

Klubudvikling i vest, samt samarbejde med BørneBasketFonden. Arrangerer regionale camps for U13-U14.

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Udvikling og drift af: uddannelsesstruktur, generel klubudvikling, samarbejde med BørneBasketFonden, drift og udvikling af trænerlicens.

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Cathrine Bigum (Barsel) 
Eventkoordinator med kommunikationsansvar

Planlægning og gennemførelse af events samt ekstern kommunikation på hjemmeside og sociale medier.

Tlf: 43 26 24 20
E-mail: Cat@basket.dk 

Aske Strandbygaard  (Barselsvikar) 
Eventkoordinator med kommunikasionsansvar

Planlægning og gennemførelse ekstern kommunikation på hjemmeside og sociale medier.

Tlf: 30 25 13 63
E-mail: Aske@basket.dk

Emma Rame 
Eventkoordinator med ansvar på partnerskaber

Planlægning og gennemførelse af events samt værdiskabene partnerskaber. 

Tlf: 43 26 24 20
E-mail: Emma@basket.dk

Baris Yilmaz & Henrik Birkedal Hansen
Regnskabsmedarbejdere

Ansatte i DIF, men en del af teamet i DBBF. Ansvarlig for regnskab og økonomistyring.

Tlf. +45 62 65 61 40 og +45 62 65 61 48

E-mail: DBBFregnskab@dif.dk

Thomas Rendal
Merchandiseansvarlig

Ansvarlig for tøj og merchandise til salg, landshold mv.

Tlf. +45 23 65 69 22
E-mail: tre@basket.dk

 
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420