Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Kom tættere på Erez Bittman

Nyheder

Kom tættere på Erez Bittman - Herrelandsholdets nye landstræner

Det danske herrelandsholds mål er at kvalificere sig til EM 2021 og til at lede holdet har DBBF hyret den nye landstræner, Erez Bittman. I sidste uge præsenterede landstræneren bruttotruppen til landsholdet og i slutningen af juli skal han træne spillerne for første gang. Vi har taget en snak med Erez Bittman om ham selv og de kommende træningslejre.
49 årige Erez Bittman har haft en kærlighed for basketball siden han var 6 år gammel. Han spillede basket i mange år og begyndte sin trænerkarrierer som 26 årig.
Hvad har været højdepunktet i din basketball karrierer indtil nu?

”Jeg har et par højdepunkter, fx da jeg var en del af trænerholdet i Maccabi Tel Aviv og var med til at vinde Euroleague i 2001.
Derudover har jeg haft stor glæde af at arbejde med landsholdsprogrammet i Israel for unge spillere, hvor jeg har trænet og udviklede spillere som senere er kommet i NBA (Omri Casspi) og i de største europæiske klubber. ”


Hvilken spillestil kan du bedst lide?

”Jeg elsker når basketball bliver spillet med masser af fart og at der spilles som et hold hvor alle spillerne tænker på holdet før dem selv. Jeg kan godt lide at lave justeringer til et holds stil så det passer og komplementere spillernes stil, i stedet for at forcere et system som ikke er rigtigt for spilleren. ”

Har du et yndlingshold i basketball?

”Som barn var min yndlingsklub Boston Celtics fra NBA”

Har du nogen basketballmæssige forbilleder?

”Jeg har arbejdet med mange fantastiske trænere, hvor jeg har prøvet at tage det bedste fra hver af dem. Jeg tror at de to trænere som har haft den største indflydelse på mig har været: David Blatt som jeg har arbejdet med i mange år i 2 forskellige klubber. Derudover har Erez Edelstein som er landstræner for Israel også haft en stor indflydelse på mig, da vi arbejde sammen i det israelske forbund omkring flere af ungdomslandsholdene. ”

Hvad er den vigtigste egenskab/kvalitet som du ser efter hos en spiller?

”Det er meget vigtigt for mig at finde stabilitet i en spiller. Det er vigtigt at spilleren er alsidig og kan spille spillet på flere måder. Desuden er det meget vigtigt for mig at spilleren dedikere sig til holdet og sætter holdet først. ”

Hvilken måde vil det danske landshold spille på med dig som træner?

”Det er vigtigt for mig at vi til hver kamp og hver træning spiller med hjertet. Jeg vil spille den type basketball som passer til spillerne. ”

Hvad har du som primære mål med de kommende træningslejre med landsholdet i juli og start august?

”Jeg har forskellige mål til træningslejrene. Først og fremmest vil jeg gerne lære spillerne bedre at kende og på samme tid få dem til at lære mig bedre at kende og få forståelse for det nye landsholdsprogram. Jeg vil se de spillere der er kommet tilbage fra college lidt an og samtidig give nogen af de spillere der ikke tidligere har været en del af landsholdsprogrammet chancen for at vise sig selv frem.

Derudover vil jeg gerne åbne op for nogen af vores træningssessioner sådan så trænere som har lyst til at se landsholdet træne kan komme forbi og se på og samtidig få en snak med mig om basketball. Det er vigtigt at spillere og trænere kommer til at forstå at landsholdet vil have en stor indflydelse på fremtiden af unge danske spillere og at vi starter noget nyt op omkring landsholdene.

Derfor håber og tror jeg at de her træningslejre vil blive en god ny start for dansk basketballs fremtid. ”  
 
Herrelandsholdets træningslejre bliver afholdt i Horsens og København i slutningen af juli og starten af august.
  • Første træningslejr: 23. – 27. juli i Horsens
  • Anden træningslejr: 30. juli – 3. august i København.
Danmarks første kvalifikationskamp mod deltagelsen til EM2021 spilles i november måned i Arena Næstved.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420