Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Kvartfinaletid i pokalen
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Kvartfinaletid i pokalen

Kvindernes pokalturnering starter søndag, med SISU mod Aabyhøj i den ene kvartfinale, der skal afvikles, og herrernes kvartfinaler afvikles i midtugen.

Normalvis er vinderne af Divisionspokalen med i turneringen, men grundet coronasituationen, hvor divisionspokalen i øjeblikket ikke kan afvikles, har Turneringsudvalget besluttet, at dette ikke finder sted denne sæson.
 

Landspokal kvinder

I kvindernes Landspokal er der, efter aflysningen af Divisionspokalen, kun fem hold med. Det betyder, at der skal afvikles en enkelt kvartfinale, og her blev SISU trukket mod Aabyhøj.
 
Kampen afvikles søndag 10. januar i Gentoftehallen, men hvis man vil have en forsmag på opgøret, mødes de to hold allerede lørdag i en Dameligakamp i Aarhus.
 
De to hold er på en øjeblikkelig 4. og 5. plads i ligaen, men Aabyhøj fremstår som favoritter. Aarhusianerne har et bredt hold, med både store talenter og erfarne spillere. Pointene bliver scoret af Malene Lind (som også er Dameligaens topscorer) og Alberte Rimdal, som også må betegnes som to af Danmarks allerstørste talenter. De er imidlertid ikke ene om det, da ikke mindre end 16 spillere fra Aaby har fået spilletid i ligaen denne sæson, og næsten alle kommer på tavlen.
 
SISU har haft det svært og er i en opbygningsfase med et meget ungt hold, der lover godt for fremtiden. Til tider har de formået at drille nogle af topholdene i Dameligaen, men det er endnu ikke blevet til en sejr.
 

Landspokal herrer

I herrernes turnering er er det også blevet kvartfinaletid, og her er lodtrækningen faldet sådan ud, at det er blevet tre opgør mellem Pro A og Pro B, samt en enkelt ny-klassiker.
 
Bakken Bears og Svendborg Rabbits brager sammen på Sydfyn onsdag kl. 19. Bakken kommer ind som favoritter, efter deres flotte start på sæsonen, med kun et enkelt nederlag i ligaen og flotte resultater i Europa. Ser man imidlertid på holdenes eneste møde i denne sæson i ligaen, skal man ikke afskrive Svendborg.
 
Da holdene mødtes midt i november i Aarhus, vandt Svendborg således tre af perioderne, men Bakken vandt kampen på en overbevisende bjørnepræstation i tredje periode, som hjemmeholdet vandt 33-17. Kampens resultat blev 96-87
 
Onsdag kl. 19 er også de små bjørne i aktion, når Bears Academy tager mod Team Fog Næstved. Kampen kan give comeback til landsholdsspiller Frederik Hougaard Nielsen, som i løbet af ugen skiftede fra Spanien til det sydsjællandske.
 
De unge bjørne har før gjort livet surt for Frederik HN, som han også kaldes. For et nogle år siden, da de spillede under navnet EBAA i 1. division, slog aarhusianerne Nielsens Hørsholm-hold ud, netop i kvartfinalen.
 
Næstved kommer dog ind som favoritter, på trods af en ikke helt overbevisende sæson for Arnel Dedic’s tropper. Sydsjællænderne har vundet ni af 17 kampe i ligaen og har haft det svært mod resten af Pro A, mens det er blevet til sejre over Pro B-holdene.
 
Bears Academy har haft en svingende sæson, med en sejr over Horsens, men også en blandet pose af sejre og nederlag mod de øvrige hold i Pro B. En semifinaleplads i pokalen vil dog gøre sæsonen til en succes.
 
Allerede tirsdag tager Randers Cimbria imod Værløse Blue Hawks i Arena Randers. Det er en kamp, hvor Randers er storfavoritter mod Pro B’s øjeblikkelige førerhold.
 
Man skal dog ikke afskrive Værløse, som faktisk kommer med tre spillere, der for nylig har været udtaget til landsholdet i Martin Poulsen, Peter Møller, og sensationen fra november, Mathias Bak Christensen.
 
Det kan dog sagtens vise sig at Chris Nielsen og co. bliver for stor en mundfuld, især i Randers.
 
Den sidste kvartfinale spilles også tirsdag, hvor Copenhagen Basketball tager imod Horsens IC i Nørrebrohallen. Her er der igen tale om en underdog mod en storfavorit, på trods af Horsens’ nederlag til et Pro B i denne sæson, som nævnt ovenfor.
 
De to holds eneste opgør i denne sæson ligger nogle måneder tilbage, men her vandt Horsens overbevisende, 59-80 i Nørrebrohallen, men slutcifrene snyder lidt. Copenhagen var nemlig i front helt ind i tredje periode og det var først inde i fjerde periode at Horsens formåede at komme foran med ti eller mere.


Efter kvartfinalerne trækkes der lod til semifinaler og finaler.

Semifinaler: 5-7. februar
Finale: 6. marts i Forum Horsens
 

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.
 
Sona Camara
Grand Prix koordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 projektansvarlig
(engelsktalende)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420