Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Kvinderne på DR hvis de når frem

Holdet

Et enkelt nyt navn på damelandsholdet

Kampene streames live på DRTV
 
Søndag 31. januar 04:00 skulle de danske basketkvinder være mødt op i lufthavnen i København, til en sidste coronatest, inden rejsen gik til Istanbul. Tidligere på ugen blev det direkte fly imidlertid aflyst af hensyn til corona og senere blev erstatningen, der gik over Amsterdam, også aflyst.
 
I skrivende stund er erstatningen til erstatningen, over Frankfurt, sat til at flyve som planlagt, kl. 06:50 fra København, med et længere ophold i Frankfurt, inden holdet ankommer til hotellet sent søndag aften.
 
Situationen gøres ikke lettere af at det internationale basketballforbund FIBA arbejder med nogle helt specielle coronatests, der skal tages indenfor et vist antal timer før afrejse, for at holde coronaboblen helt sikker. Det betyder, at det er udelukket at rejse eksempelvis mandag.
 
Planen er dog stadig, at holdet søndag skal ankomme til Istanbul, for så at træne i den tyrkiske hovedstad indtil torsdag, hvor Italien venter. Lørdag er det så Tjekkiet, det gælder.
 
Begge modstandere er at finde i top 10 af FIBA’s helt nye Power Ranking, så det bliver store opgaver for holdet, der er i gang med den første kvalifikationsturnering siden først i 00’erne: http://www.fiba.basketball/womenseurobasket/2021/qualifiers/news/fiba-women-s-eurobasket-2021-qualifiers-power-rankings-volume-4
 
Det danske landhold blev genoplivet i 2018 efter 14 år i dvale og vandt straks EM for små nationer. De deltager nu på højeste niveau, efter en crowdfundingindsats, der har gjort det økonomisk muligt.
Sportschef Jens Døssing siger om flysituationen
-Bare det at få Damelandsholdet fra A til B har været en enorm udfordring i denne omgang. Alt skal tilrettelægges så timingen i mellem de påkrævede Covid-19 tests, svartiderne på disse og rejsetidspunkterne går op i en højere enhed. I første omgang blev vores direkte fly fra København-Istanbul aflyst, da de tyrkiske myndigheder suspenderede alle fly fra Danmark. Så skulle turen gå via Amsterdam i stedet, men der skal man nu have en antigen test der maksimalt er 4 timer gammel. Da afgang med flyet var 06:50 skulle der laves research på om man overhovedet kunne få en antigen test så tidligt på en søndag, og også nå igennem check-in, security etc. Det var både Kastrup Lufthavn og Falck i tvivl om, og efter at være blevet sendt frem og tilbage et par gange lykkedes det dog at få bekræftelse på at vi kunne få tests kl. 04:00.
 
-Det lignede så løsningen, lige indtil denne flyafgang også blev aflyst og vi i stedet skulle flyve samme rute dagen efter. Det ville dog betyde at alle de PCR tests som spillere og staben skulle tage for at kunne flyve, og rejse ind i Tyrkiet ville blive ugyldige da de var for gamle, og alle skulle igennem hele test-showet igen. Heldigvis lykkedes det dog at komme via Frankfurt, hvor holdet slipper for tidlig antigen test, men i stedet må vente 5 timer inden de får lov til at flyve videre til Istanbul. Og de billetter kostede det dobbelte af de andre.
 
-Hver gang en variabel ændrer sig vælter hele korthuset. Og det er ikke bare at finde nye flybilletter, man skal have fat i ambassader i udlandet, Corona hotlines og mange andre for at være sikker på at man ikke overser noget når man f.eks. skal mellemlande.
 
Profil Maria Jespersen (LABORATORIOS YNSADIET LEGANES, Spanien) siger:
-Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle afsted, selvom det bliver et hårdt vindue med to rigtige dygtige hold fra den europæiske top 10. Jeg håber at vi kan bruge vores momentum fra sidste runde til at lave en overraskelse i dette vindue.
 
-Vi skal ud og løbe hurtigt og skyde en masse 3’ere for at vinde, og så skal vi have finpudset vores forsvar i forskellige situationer
Landsholdsanfører Gritt Ryder (Hørsholm 79ers) siger:  
 
-Vi havde så god en oplevelse ved sidste runde, og jeg håber at vi kan tage den læring med i disse to kampe. Vi skal spille vores bedste og tro på det hele vejen igennem, hvis vi skal snuppe en sejr fra de to stærke nationer. Jeg forventer at vi bringer den samme fight og det samme hjerte i alt hvad vi gør, og så tror jeg på at vi kan snuppe to sejre.
 
-Det er en fordel at vi stort set har samme hold med igen, da vi fungerede ekstremt godt sidste tur socialt, og vi fandt hinanden godt spilmæssigt. Jeg glæder mig til at være sammen med pigerne igen, og få lov til udelukkende at koncentrere mig om basketballkampe.
Landstræner Jesper Krone siger:
-Vi glæder os meget til at blive samlet igen, og fortsætte hvor vi slap sidst. Vores opgave i Istanbul er stor, da vi skal op imod to store basketnationer. Efter vores stærke præstationer i sidste vindue, kan vi have skabt lidt mere respekt omkring holdet og projektet, og det vil vi gøre alt for at følge op på. Vi har igen en god blanding af unge og erfarne spillere, der tegner godt for ikke bare disse kampe, men også for dansk kvndebaskets fremtid. 
 
Pressekonferencer
Tirsdag 2. februar 9:30 afholdes en kort pressekonference med spillere og trænere via Zoom. Efter pressekonferencen vil fans få lov at stille spørgsmål til spillerne.
 
Fredag 5. februar holdes en zoom-pressekonference kun med pressen, samt to spillere og en træner. Tidspunkt annonceres senere.
 
Time: Feb 2, 2021 09:30
Join Zoom Meeting
https://us05web.zoom.us/j/88086500410?pwd=SlRIL1kxdnFMbTVpWlljSmxIcFlBQT09
Meeting ID: 880 8650 0410
Passcode: cG5Sun
 
Udtagne spillere
Alberte Rimdal (Åbyhøj IF)             
Anna Seilund (BK Amager)
Anne Hee (Hørsholm 79ers)
Camilla Emsbo (Hørsholm 79ers)
Elisabeth Brynaa Hansen (Hørsholm 79ers)
Emilie Hesseldal (BMS Herlev Wolfpack)
Gritt Ryder (Hørsholm 79ers)
Ida Tryggedsson (BMS Herlev Wolfpack)
Laura Ziegler (BMS Herlev Wolfpack)
Malene Lind Pedersen (Åbyhøj IF)
Maria Jespersen (Laboratorios Ynsadiet Leganes, Spanien)
Sofie Tryggedsson Preetzmann (La Salle Melilla, Spanien)
Thea Mikkelsen (BMS Herlev Wolfpack)
 
Reserver
Caroline Glud Rasmussen (BMS Herlev Wolfpack)
Caroline Wich (Åbyhøj IF)
Julie Høier (Åbyhøj IF)
Katrine Horneman Lassen (Hørsholm 79ers)

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420