Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Landshold med en mission

holdet

Et landshold med en mission

Tirsdag aften kl. 20:00 har de danske basketherrer én mission: At slå Island – og helst med mere end 21 point. Lykkes det sidste, er Danmark klar til VM-kvalifikationen. Lykkes det ikke at vinde med 21, men dog at tage sejren, får Danmark onsdag endnu en mission; at slå Montenegro. Det står klart efter Island mandag aften tabte til Montenegro på et skud i sidste sekund.
Med mandag aftens resultat er Montenegro sikret den ene af de to pladser i VM-kvalifikationen. Danmark og Island skal kæmpe om den anden.
 
I basketball er det ved et lige antal sejre de indbyrdes kampe, der er afgørende. Kampen mod Danmark er Islands sidste, så hvis Danmark vinder, vil både nordatlanterne og danskerne have en sejr og de scorede point i de indbyrdes kampe bliver afgørende. Her vandt Island med 21 i første kamp og kan Danmark gøre det bedre end det, er tingene afgjort, allerede inden Danmarks sidste kamp mod Montenegro onsdag.
 
Det samme er tilfældet, hvis Island vinder tirsdag, for så kan Danmark kun ende sidst og må tage den lange vej ned i to års pre-kvalifikation frem mod EM 2025.
 
Skulle Danmark vinde tirsdag aften, men med mindre end 21, har de unge danske drenge endnu en chance. Det er kampen onsdag mod Montenegro, hvor en dansk sejr også sender danskerne mod VM2023-kvalifikationen. Så vil danskerne have to sejre mod Islands ene.
 
Det bliver ikke let for Danmark, som fredag tabte klart med 21 point til Island, og lørdag klarede sig bedre mod Montenegro, men stadig tabte med 11. Det er et ungt hold, hvor næsten halvdelen af spillerne ikke var med i de afgørende EM-kvalifikationskampe i februar. Nu har de haft et par kampe at blive sammenspillet i og det kan gøre udfaldet i de næste to kampe.
 
Danskerne er afhængige af både et godt kollektiv og at individuelle spillere slår til. Det er især Sebastian Åris, Daniel Mortensen og Zarko Jukic, pointene er kommet fra i de to første kampe, men også helt unge Louis Stormark kan gøre en forskel. Han scorede 10 point og tog syv rebounds mod Montenego i hans landsholdsdebut lørdag aften og kan han gentage det mod Island, hjælper det Danmarks chancer.
 
De 12 danskere er:
Daniel Mortensen (Thor Thorl (Island))
David Nørby Knudsen     
Frederik H. Nielsen (Team Fog Næstved)
Frederik Rungby (BSW Sixers, Tyskland)
Gustav Suhr Jessen (St Anselm College, USA)
Louis Stormark (Idaho State University, USA)
Mads Bonde Stürup (Bàsquet Girona, Spanien)
Mathias Bak Christensen (Team Fog Næstved)
Morten Bülow
Sebastian Åris (Team Ehingen Urspring, Tyskland)
Sylvester Berg (Caceres Patrimonio De La Human, Spanien)
Zarko Jukic
 
Stab
Head coach: Arnel Dedic
Assistenttræner: Petar Males
Sundhedsstab: Simon Brockhusen & Christian Weinold
Holdledere: Peter Theis & Mikkel Hamann
Videoscout: Michael Mogensen
 
Kampprogram:
Fredag 13. august: Island-Danmark 91-70
Lørdag 14. august: Danmark-Montenegro 68-79
Tirsdag 17. august: Danmark-Island
Onsdag 18. august: Montenegro-Danmark
 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420