Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Landshold udtaget til top 10 kampe

Nyheder

Herrelandsholdet udtaget til to verdensklassemodstandere

Basketball herrer: Landshold udtaget til kampe mod to top ti hold i verden
 
Danmarks Basketball Forbund og træner Erez Bittman har udtaget 13 spillere til landskampene sidst i november mod Litauen og Tjekkiet, der begge er at finde i top ti på verdensranglisten. Det danske hold er tæt på stærkeste opstilling, men må alligevel undvære et par profiler.
 
Begge kampe spilles i en lukket coronafri boble i Litauens hovedstad Vilnius, henholdsvis 27. november mod Litauen og 29. november mod Tjekkiet. Fra mandag 23. november, til mandag 30. november befinder det danske basketballlandshold sig i en hermetisk lukket coronaboble. Spillerne, trænere og alle andre omkring holdet skal opholde sig på samme etage på et hotel hele tiden, udover når de skal spise måltider på hotellet, træne eller spille kamp.
 
Spillere, trænere og holdet omkring, har alle skullet bestå to coronavirustests i ugen op til afrejse, og ved ankomst får de endnu en lyntest.
 
Det danske landshold rykkede i sommeren 2019 op i bedste landsholdsdivision i Europa, hvor 32 lande dyster om 24 pladser ved EM. Danmarks gruppe består af fire lande; Belgien, Danmark, Litauen og Tjekkiet. Heraf kvalificerer de tre øverste sig til EM.
 
De klare forhåndsfavoritter til kvalifikation er Litauen og Tjekkiet, der er at finde som henholdsvis nummer otte og ni på verdensranglisten. Danmark tabte snævert til Tjekkiet i første puljekamp, med 75-71 på udebane, og lidt større hjemme til Belgien, med 72-88.
 
Gruppen er imidlertid på ingen måde afgjort, idet Belgien også overraskende vandt over Litauen. Belgien er dermed ubesejrede i front, mens Litauen og Tjekkiet har en sejr hver, mens Danmark har to nederlag.
 
Det er derfor stadig muligt for Danmark at gå videre, men det vil sandsynligvis kræve tre sejre i de resterende fire kampe. På grund af coronasituationen er det uklart hvilke lande, der stiller i stærkeste opstilling, så der kan være danske muligheder.
 
De 13 udvalgte er:
 
Adama Darboe (Bakken Bears)
August Haas (BMS Herlev Wolfpack)
Daniel Mortensen (Real Murcia Baloncesto, Spanien)
Darko Jukic (Bakken Bears)
Frederik Hougaard Nielsen (Real Murcia Baloncesto, Spanien)
Frederik Rungby (Horsens IC)
Iffe Lundberg (Zielona Gora, Polen)
Jonas Zohore (HCA Alicante, Spanien)
Mathias Bak Christensen (Værløse Blue Hawks)
Philip Hertz (Team FOG Næstved)
Sami Eleraky (ZTE Real Canoe N.C., Spanien)
Sebastian Åris (Svendborg Rabbits)
Sylvester Berg (Caceres Patrimonio De La Human, Spanien)
 
Reserve
Martin Poulsen (Værløse Blue Hawks)  Reserve i tilfælde af at andre spillere i truppen tester positiv for Covid-19 inden afrejse
 
Citater
Holdet er uden den hidtidige kaptajn Jonathan Gilling, samt Kevin Larsen og det ærgrer
 
- Desværre er landsholdet uden to vigtige spillere, siger landstræner Erez Bittman. De har begge vist stor loyalitet til holdet gennem mange år, så vi har forståelse for deres situationer.
 
- Jonathan Gilling har valgt at tage en timeout fra basketball, men vi håber se ham tilbage på banen snart. Vi kommer til at savne hans personlighed på og udenfor banen og håber andre spillere vil udfylde hans rolle.
 
Kevin Larsen har meldt fra til dette kvalifikationsvindue på grund af personlige årsager
 
- Kevin Larsen har været en stor del af vores succes over de seneste år, og det blvier en udfordring at få spillet tæt på kurven til at blive det samme uden ham. Jeg stoler på at andre spillere vil vise deres fighterhjerte og spille det ud for Danmark i hans sted.
 
Landstræneren er også opmærksom på at kampene i coronaboblen kan blive anderledes end normalt:
 
- En af effekterne fra coronavirus er at mange spillere kommer til at misse landskampe, eller kommer uden at være i vanlig kampform, eftersom deres hold ikke har spillet eller trænet normalt. Det gælder også for nogle af de danske spillere, men vi fokuserer på at det skal være en fordel for os og for de spillere, vi har med i dette vindue. Vi er klar til to kampe, hvor vi skal repræsentere Danmark og gøre vore fans stolte.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420