Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Landsholdet tager i lukket boble

Nyheder

Landsholdet tager i boble

Tal med spillerne

Torsdag 12. november 11:15 afholdes en kort pressekonference med spillere og trænere via Zoom. Efter pressekonferencen vil fans få lov at stille spørgsmål til spillerne. Dette gentages søndag 15. november.

Der er sat max en halv time af hver gang, da spillerne herefter skal til frokost.

Vær med:
Tidspunkt: Torsdag 12. november 11:15 .
Join Zoom Meeting: https://us05web.zoom.us/j/85666333804?pwd=QmtOY3V0a2I0Vk43cFhUS2xvQ2RqUT09
Meeting ID: 856 6633 3804
Passcode: S2m3zZ
Fra mandag aften, 9. november, til mandag 16. november befinder det danske basketballlandshold sig i en hermetisk lukket coronaboble i Letlands hovedstad Riga. Spillerne, trænere og alle andre omkring holdet skal opholde sig på samme etage på et hotel hele tiden, udover når de skal spise måltider på hotellet, træne eller spille kamp. fredag 15:30 spiller danskerne mod Tjekkiet og søndag samme tid spilles der ”hjemmekamp” mod Rumænien.
 
Spillere, trænere og holdet omkring, har alle skullet bestå to coronavirustests i ugen op til afrejse, og ved ankomst får de endnu en lyntest.
 
Hotellet er reserveret udelukkende til de otte landshold, der i tro forskellige grupper spiller landskampe i Riga. Det sidste hold i Danmarks gruppe er Italien, som spiller mod samme modstandere som Danmark, på de modsatte dage.

Tal med spillerne

Torsdag 12. november 11:15 afholdes en kort pressekonference med spillere og trænere via Zoom. Efter pressekonferencen vil fans få lov at stille spørgsmål til spillerne. Dette gentages søndag 15. november.

Der er sat max en halv time af hver gang, da spillerne herefter skal til frokost.

Vær med:
Tidspunkt: Torsdag 12. november 11:15 .
Join Zoom Meeting: https://us05web.zoom.us/j/85666333804?pwd=QmtOY3V0a2I0Vk43cFhUS2xvQ2RqUT09
Meeting ID: 856 6633 3804
Passcode: S2m3zZ

Tidspunkt: Lørdag 15. november 11:15
Join Zoom Meeting: https://us05web.zoom.us/j/87966326695?pwd=Ny9FMjJwTVBwNTRmVEhTdmU5TkprZz09
Meeting ID: 879 6632 6695
Passcode: 8Zt5AB

 

Landsholdsanfører Gritt Ryder siger:
 
Om de sportslige muligheder:
-Jeg har store sportslige forventninger til denne tur. Vi kender niveauet nu, og jeg har forventningen om at vi leverer bedre end sidste runde. Dengang var det alle spilleres første kampe i en EM-kvalifikation, så det var svært at vide, hvor vi var. Det ved vi nu og vi er opsat på at gøre det endnu bedre.
 
Om at skulle være lukket inde sammen i en uge:
-Vi har et meget homogent hold, så jeg forventer at det at skulle bo i boblen er til vores fordel i forhold til nogle af de andre hold. Jeg tror også, at vi kommer til at gøre noget så dansk som at hygge os. Vi har masser af spil med og kommer også til at lave nogle aktiviteter for vores fans, på distancen.
 
Om at skulle spille landsholdsbasket:
-Jeg glæder mig helt vildt til at konkurrere på det højeste niveau og jeg glæder mig til at trække i rød-hvide farver igen, fordi det er bare noget helt specielt
Profil Maria Jespersen (Sedis Basquet, Spanien) siger:
Jeg glæder mig rigtig meget til at komme afsted. Jeg synes holdet fungere rigtig godt socialt så tror kun det bliver hyggeligt at skulle være i en bobble i en uge.

Sportsligt bliver det også spændende at se om vi kan præstere bedre end i sidste vindue. Tjekkiet er rigtige gode og fører vores gruppe lige nu, så det er en stor opgave der ligger og venter på os på fredag. Vi viste dog gode takter imod Italien i sidste vindue, så vi ved, at vi godt kan være med imod de allerbedste.

Kampen søndag er sindssygt vigtigt og helt sikkert en kamp, vi skal vinde, i mine øjne. Vores nederlag til dem i sidste vindue irriterer mig stadig, da jeg føler vi som hold er bedre, men det var vores første kamp i kvallen i jeg-ved-ikke-hvor-mange-år, så der var en del nerver på. Og det bliver der ikke på søndag!
 
Landstræner Jesper Krone siger:
-Det er nogle meget mærkværdige omstændigheder vi skal over i, og vi er faktisk allerede startet på grund af de test og regler, som skal overholdes. Normalt er det luksus at være på hotel en uge, hvad enten det er med et sportshold eller med familien. Men i denne situation hvor vi bliver frarøvet friheden til at gå udenfor, får vi brug en stor indre styrke.
 
-At spille uden fans bliver også underligt. Det kan måske minde lidt om en tidlig træningskamp eller generel bare træning. Men her igen skal vi finde ind til en mental styrke. Vi skal forsøge at fokusere på alle de positive ting i udfordringerne, og samtidig skal vi prøve at dreje billedet, så vi ser fordelene for lige præcis os.
 
-Til at hjælpe med at håndtere det mentale har jeg fået to metaltrænere koblet på vores program. Det håber jeg kan give spillerne en mental styrke og en fysisk parathed, samtidig med at spillerne bliver afstresset.
Derudover har en sponsor bidraget med lidt socialt positiv samvær i form af at give os en masse brætspil med.
 
-De sportslige forventninger er som altid at levere en præstation som vi kan være bekendt og stå inde for. Der var kæmpe forskel på følelsen efter sidste to kampe, hvor vi var tilfredse efter Italienskampen og desværre det modsatte efter Rumænien. Vi går som altid efter at vinde, og to sejre har jeg allerede visualiseret et par gange. Men realistisk set, så er vi ikke favoritter, så derfor gælder det først og fremmest om at være vores indsats bekendt og repræsentere Danmark med stolthed og på bedste vis.
 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420