Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Landskamp mod Sverige

Nyheder

Danmark er klar til brag mod Sverige

Med det danske basketlandsholds sejr i dobbelt overtid i Hviderusland torsdag aften, er søndagens kamp mod Sverige foran 3000 tilskuere i Ballerup Super Arena blevet endnu vigtigere. Med en sejr kan Danmark bringe sig meget tæt på næste runde af EM-kvalifikationen.

Kampen spilles søndag 16. september kl. 14:15 og billetterne findes lige her på basket.dk/billet
Kampene er en del af anden runde af de såkaldte Pre-kval kampe til EM 2021. Danmark gik ubesejret gennem første runde, der var med hold fra laveste niveau af Europæisk landsholdsbasket og i anden runde er gruppevinderne så matchet mod hold, der er slået ud af VM-kvalifikationen til 2019. I VK-kval’en har Hviderusland blandt andet slået de forsavarende Europamestre fra Slovenien.
 
Danmark er i gruppe med Sverige og Hviderusland og landsholdsvinduerne er nu, samt tidligt i december og sidst i februar. Vinderen af gruppen går i direkte EM-kvalifikation fra sommeren 2019, mens nummer to og tre skal spille endnu en runde pre-kvalifikationskampe.
 
Landsholdsanfører Chanan Colman omkring Sverigeskampen:
 
-Vi skal blive bedre til at holde hovedet koldt og så slap vi nogle forsvarsopgaver nogle gange. I det hele taget må vores laveste niveau ikke være så lavt, som til tider mod Hviderusland. Og så skal vi tage med, at når vi flytter bolden hurtigt, ser det godt ud, og når vi kører vores systemer og holder os til gameplanen, så er vi gode.
Landstræner Erez Bittman:
 
-Kampen mod Hviderusland viste hvor meget hjerte, de her spillere har og det sender en besked om at ingen længere kan undervurdere os. Vi har stor tro på succes og masser af mandsmod på det her hold, i forhold tl at skabe gode resultater.
 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420