Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Landspokallodtrækning frem til finalen
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Finaler Divisionspokal - matchups landspokal
Så er vi nået til finalerne i Divisionspokalen!

Divisionspokalen er en opfindelse fra 2018, hvor DBBF tog konsekvensen af faldende deltagerantal i pokalturneringen. Der blev lavet en analyse, der viste, at lavere rangerende hold ikke fandt det sjovt at være med i pokalen, fordi de typisk kunne løbe ind i et hold fra Basketligaen og Dameligaen ret tidligt i turneringen og hverken have håb eller chance for at vinde. Derfor blev der lavet en turnering uden ligahold, hvor der findes en vinder i øst og vest, for damer og herrer.

Øvelsen er blevet en kæmpe succes, idet antallet af deltagende hold udenfor de to ligaer er vokset fra 24 i 2017 til 81 i 2019.

De fire vinderne af divisionspokalen (to herre- og to damehold) træder ind i Landspokalturneringen og sidste år skete det med et brag. Der lykkedes det nemlig i kvindernes turnering for Høbas (der består af tidligere ligastjerner fra Hørsholm) at slå Værløses ligahold ud af turneringen.


De fire finaler spilles denne uge, startende med Damer Øst mandag aften. Hvis du havde håbet på at se finalen i herrer øst, må du lave andre planer, medmindre du allerede har billet, for der er udsolgt!

 

Damer Øst: Mandag 2. december i Büllowsvejhallen

Det er to hold med masser af erfaring, der tørner sammen i Falcon og Høbas. De to klubber mødte også hinanden i sidste års finale, hvor Høbas trak sig sejrsrigt ud og endda slog Værløse i landspokalkvartfinalen.

Forvent masser af liga- og landsholdeerfaring, når de to 1. divisionshold tørner sammen med navne i trupperne som Anne Borges, Pernille Dalgaard, Tina Douglas, Maja Johansen for Høbas og Emilie Schirmer, Ansofie Schirmer og Sofie Vincents for Falcon.

Falkons optakt:
Mandag aften lægger Büllen gulv til en festlig basketaften hvor de “gamle” stjerner fra Høbas skal møde Falcon i et efterhånden klassisk møde.

Høbas er kommet rigtig godt i gang med sæsonen og har vundet sæsonens første syv kampe, mens Falcon har vundet 3 af de første fem kampe. Dog mødte de to hold hinanden for kun et par dage siden hvor Høbas vandt en tæt kamp med fire point.

Der er altså lagt op til et brag af en kamp og vi håber at mange Falconfans, såvel som Høbasfans og neutrale fans vil komme i hallen og heppe!


 

Damer Vest: Onsdag 4. december 18:45 i Egelundhallen

BMI Bloodhounds og Viby spillede sig i finalen via spændende semifinaler.

BMI slog Odense i en gyser på udebane, da Odense blev slået 53-54, mens Viby slog Aabyhøj 60-66, også på udebane.

 

Herrer Øst (udsolgt): Tirsdag 3. december i Nørrebrohallen

Stevnsgade har lavet følgende optakt:
 
Når basketballfinalen i Divisionspokalen Øst for herrer løber af staben i Nørrebrohallen 3. december, er det med et hold fra landets fjerde bedste række på banen. Stevnsgades fjerdehold har slået flere hold fra 1. og 2. division ud på vejen mod mødet med Falcon fra 1. division. Holdene spiller om en plads i Landspokalen, hvor holdene fra Basketligaen er med i turneringen.

Stevnsgades finalister fik allerede inden sæsonen en opgradering, da de blev opgraderet fra at være femte- til fjerdehold i klubben. Der var efter andenpladsen i serie 2 gav dem blod på tanden til at overtage pladsen i tredje division.

Det er endda gået fremragende forholdet, der endnu er ubesejret i ti kampe i divisionen og pokalturneringen. Ser man på holdets spillerliste, kunne man måske også godt forvente gode resultater, for det består af spillere, der har haft talent til topbasket, men har prioriteret job, uddannelse og familie højere end sporten. Spillere som Alexander Birketoft, Adam Weber og JC Auken kunne således gå ind og spille med på de fleste – og forstærke nogle – hold i Basketligaen. Især hvis de begyndte at træne mere end den ene gang om ugen, det nu er tilfældet.

Modstanderne fra Falcon er heller ikke helt ubekendte med Basketligaen, om end en del af de ikke mindre end 47 kontingentbetalende spillere har lagt de dage langt bag sig. På holdlisten findes spillere, der har lagt de bedste år bag sig, som 80’er- og 90’er-ikonet Henrik Norre, tv-kommentatoren Jens Laulund og den tidligere skarpskytte Christian Thomsen, men også, som hos Stevnsgade, spillere, der bare har prioriteret resten af livet højere end basketball.

Her kan nævnes de tidligere landsholdsspillere Anders Haas og Christian Benzon, samt Nicklas Jønsson, Frederik Benzon og Søren Døssing, der netop er kommet tilbage fra længere karrierer i det amerikansk collegesystem.

Også Falcon er ubesejret i både 1. division og pokalturneringen.

Kampen afvikles tirsdag 3. december kl. 18:30 i Nørrebrohallen.

Herrer Vest: Onsdag 4. december i Aalborg Stadionhal
Med kun et nederlag i denne sæson, ville Aalborg have været klare favoritter i finalen for herrer i vest, men det ene nederlag er kommet til onsdagens modstander, Vejen. Som pokalfinalen blev den kamp spillet i Aalborg, så Tat Tuckers tropper kan ikke tage noget for givet.
 

Landspokalmatchups klar


Der blev trukket lod til landspokalen først i november, men der er først blevet sat hold på kampene 1. december. Stillingen denne dato var afgørende for hvilke hold, der kunne placeres hvor - og det kan ses nedenfor.

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.
 
Sona Camara
Grand Prix koordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 projektansvarlig
(engelsktalende)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420