Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Lodtrækning til EM-prækvalen

Nyheder

Danmarks gruppe til EM-prækvalen er klar

Torsdag den 24. august blev der i München afholdt lodtrækning til den kommende EM-prækval som Danmark skal deltage i.

Resultatet af lodtrækningen blev følgende:
Gruppe A: Slovakiet, Makedonien og Schweiz
Gruppe B: Albanien, Armenien og Danmark
Gruppe C: Cypern, Portugal og Luxembourg

Runde 1 af EM-prækvalen vil blive spillet over 3 vinduer (nov ’17, feb ’18. jun/jul ’18). Fordelt over disse tre vinduer skal Danmark spille 4 landskampe i alt mod Albanien og Armenien. 

Det er umiddelbart en god lodtrækning for det danske landshold. Inden lodtrækningen udtrykte landstræner Erez Bittman at han vurderede Makedonien og Portugal som de to stærkeste hold, mens Armenien bestemt heller ikke skal undervurderes.

Vigtigst for den nye landstræner er dog at han håber at Danmark kan stille op med alle de bedste spillere vi har til rådighed og beviser hvor stærkt holdet kan være!" 

Om Armenien udtaler Erez Bitmann følgende:

"Det er et hold med mange amerikansk/armenske spillere og nogen af disse kommer til at spille i nogen rigtig gode europæiske klubber til den kommende sæson. De spillede flot i VM-prækvalen og spiller rigtig hårdt på hjemmebanen. Vi må vente og se hvilke spillere de vil spille med, men ligemeget hvilken opstilling de kommer med, kan vi spille op med dem og gøre det godt". 

Danmarks anden modstander i gruppe B, Albanien, spillede mod Østrig og Holland ved VM-prækvalen. Her tabte holdet alle kampe mod de to nationer som Danmark spillede mod sidste sommer. Det er et ungt uerfarent hold som udvikler sig løbende. Det er dog et hold det danske landshold  bør og skal kunne slå i begge kampe!

"Jeg tror vi har mere end en god chance for at slutte som 1'er i gruppen og det er vigtigt at alle på og omkring holdet sigter efter 1. pladsen som kan give os et stort løft imod vores mål om EM deltagelsen i 2021." - Erez Bittman, herrelandstræner for Danmark.


Siden vil blive opdateret løbende med mere info...

Lodtrækning til FIBA Eurobasket Pre-Qualifiers

Jonas Zohore under træningssamling i Idrættens Hus. Foto: Robert Dines Rasch
Torsdag den 24. august er der lodtrækning til EM prækvalen hvor Danmark til november skal spille de første kampe. I denne artikel ser vi frem mod lodtrækningen og de hold Danmark kan møde.  
Fra den 2. – 19. august blev der afholdt en europæisk prækval til VM 2019, hvoraf de fem lavest rangerede hold skal deltage i EM-prækvalens første runde. De fem hold er nu blevet fundet og dermed er man klar til at afholde lodtrækning i München til både EM-prækvalen og den europæiske VM-kval.   

9 hold i EM-prækvalens 1. runde
I alt er der 9 hold med til lodtrækningen af første runde ved prækvalen til EM2021, de 9 nationer er følgende:
Fra den europæiske VM-prækval:
  • Armenien
  • Slovakiet
  • Albanien
  • Makedonien
  • Portugal
Direkte tilmelding:
  • Cypern
  • Luxembourg
  • Schweiz
  • Danmark
De 9 hold vil blive inddelt i 3 grupper og her spiller hvert hold så en ude og hjemmekamp mod de andre hold i gruppen. Det betyder altså at Danmark skal spille 4 kampe i den 1. runde af EM prækvalen, den første hjemmekamp bliver til november i Næstved Arena.
 
De 4 bedste hold kvalificerer sig til runde 2 i prækvalen hvor der spilles om de 4 første direkte pladser til EM kvalifikationen. De resterende hold går videre til runde 3 hvor der spilles om de sidste 4 direkte pladser til EM-kvalen. Det er derfor nogen vigtige kampe Danmark skal spille, da der reelt set spilles om en ekstra chance for at kvalificere sig til EM-kvalen.
Svære modstandere men fokus ligger på det danske hold
Af de 9 hold er det Makedonien som den danske landstræner, Erez Bittman, ser som den sværeste modstander:

”Det makedonske landshold har god erfaring fra europæiske kampe, desuden har de en af de bedste pointguards i Europa på det her niveau, Jordan Theodore. De har et rigtig godt hold og er efter min mening den hårdeste modstander i lodtrækningen.”

Landstræneren nævner også Portugal som en svær modstander: ”De har masser af europæisk erfaring og er meget atletiske”.

Erez Bittman understreger dog at det hold han vil fokusere mest på, er det danske:

”Det er vigtigt for mig at understrege at det er det danske hold vi skal tænke på først! Vi kan blive rigtig gode og jeg håber at alle de spillere vi gerne vil have med i truppen, kan komme med og de andre hold dermed skal tænke ekstra godt over hvordan de skal spille mod os.”
Hvorfor var Danmark ikke med til den europæiske VM-prækval?

Vores skandinaviske naboer fra Sverige deltog i den europæiske prækval til VM og lykkedes med at kvalificerede sig til 1. runde af den europæiske VM-kval. Holland og Østrig som Danmark spillede kampe mod sidste sommer kvalificerede sig ligeledes. Derfor kunne nogen måske undre sig over at Danmark ikke deltog i denne VM-prækval for europæiske lande. DBBF’s direktør Rasmus Winkel udtaler følgende om årsagen:

”FIBA har vedtaget en helt ny turneringsform hvor kampene spilles i løbet af sæsonen. Det er noget vi har efterspurgt længe – både fordi det ikke giver mening at spille vigtige kampe i sommerferieperioden, men mest fordi vores spillere har behov for at kunne restituere. I stedet for at lade alle lande spille VM kval som ville være helt oplagt, har man dog valgt at indføre denne præ-kval turnering som vi er voldsomt uenige i.”

”Spillerne får endnu mindre hvile, tilskuere og medier kommer ikke til kampene fordi der er ferie og det vil give forbundet en ekstra omkostning på 600.000 kr. svarende til en stigning af landsholdsbudgettet på 45%.  Ud fra et samlet hensyn til vores spillere, værdien af kampene og omkostningen vurderede bestyrelsen at det var bedre ikke at deltage i denne turnering." 

"Vi skal nu i gang med nogle ekstremt vigtige og spændende kampe, der vil sikre at vi kan være direkte med næste gang der spilles VM kval.”

 
Det bliver spændende at se hvem Danmark ender med at skulle spille mod i den første runde ved EM-prækvalen og vi følger selvfølgelig op med en ny artikel efter lodtrækningen i München den 24. august. Vi opdatere også fra lodtrækningen på Facebook. 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420