Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Forening » Nyheder » Masser af piger til basketball 04.04.16
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Seje piger spiller basketball

 

Lørdag d. 2. april kl. 10-17 var Gladsaxe Sportshal 2 fyldt til bristepunktet med 150 seje, søde og skønne piger der var samlet til pigebasketfestival.
Der blev driblet, afleveret, danset, heppet og spillet ungdomslandskamp, grinet, fniset og hygget i et stort fællesskab med basketball som omdrejningspunkt.
Pigerne kom helt fra Odense, Holbæk og Egedal – og selvfølgelig også en masse lokale piger fra Gladsaxe Basketball Klub 
Basketball med landstræneren – danseundervisning med X-Faktor koreograf 
Pigerne mødte ind i en lys og lækker sportshal 2 der var gjort klar til at tage imod de mange piger fra nær og fjern. Der blev budt velkommen og kort efter var pigerne i gang med en masse øvelser og lege igangsat af ungdomslandsholdstræner Anja Andersen. Lydniveauet fra de mange driblende bolde var intenst. Der var piger på 7 og piger på 15 år, både de dygtige ungdomslandsholdsspillere og piger der aldrig havde prøvet at spille basketball før. 
Det var en fornøjelse at se hvordan pigerne hjalp hinanden og hyggede sig på kryds af tværs uanset hvilken klub, alder eller niveau de spillede på. 
En særlig ros skal gå til de fantastiske piger på U16-damelandsholdet der gjorde et stort arbejde ud af at alle var med og kunne finde ud af øvelserne. 
Kl. 11 kom Toniah Pedersen, der udover sin spektakulære frisure er danser og koreograf for bl.a. X-faktor deltagerne. I løbet af en times tid lærte alle basketpigerne en meget fin koreografi og der blev svinget og spjættet til den helt store guldmedalje.
Toniah tog sig også tid til at snakke med pigerne om at det gælder om at finde ud af noget man er glad for, tro på sig selv, og øve sig i en masse timer så kan det føre til hvad som helst - uanset om man interesserer sig for dans eller basketball eller noget helt tredje.
Danmark vs. Irland U16 damelandsholdskamp – og afsluttende træning og kampe
Inden landskampen varmede deltagerne op med pom-pom produktion, ansigtsmaling og heppekor – så stemningen var helt i top da kampen blev fløjtet i gang kl. 13
Måske var det tilskuerne der gjorde, at danskerne kom susende ud af starthullerne og scorede kampens første points, dækkede godt op og i det hele taget spillede stærkt i begyndelsen af kampen. Men irerne fik dog tilkæmpet sig overtaget og efter en lige og intens kamp vandt Irlands U16 damer med 67 points mod 56.
Frida Formann fra Værløse Basketball Klub blev dansk topscorer med imponerede 27 points
Efter kampen var de deltagende piger forvandlet fra entusiastiske tilskuere til aktive basketballspillere, og eftermiddagen blev indledt med en masse sjove øvelser der igen fik pulsen i vejret. I den sidste times tid blev der spillet en masse små kampe med stort humør og temmelig trætte ben. 

Du kan se billeder fra dagen og landskampen på DBBF's facebook side.
Kontaktoplysninger til DBBF: 

For generelle henvendelser og forespørgsler:


Tlf: 43262420 
Email: info@basket.dk 

Foreningskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.
Thomas Johansen
Udviklingschef/konsulent (Vest)

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Anton Elsner
Udviklingskonsulent (vest)

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420