Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Uddannelse » Nyheder » Minibasket samarbejde

Nyhed

DBBF indgår aftale med det italienske minibasket forbund

Det danske og italienske basketball forbund var i sidste sæson på inspirationsture hos hinanden ift. minibasket. Disse inspirationsture har nu udviklet sig til en samarbejdsaftale som bl.a. går ud på at trænere på vores træneruddannelser nu kan besøge Italien og få inspiration i hvordan man kan træne børn i basketball.
DBBFs nye træneruddannelseshus er delt op i flere niveauer. Fra niveau 3 af kan en træner vælge at specialisere sig indenfor enten talent og elite området eller børn og unge området. Til de trænere som ønsker at gå børn & unge vejen vil DBBF med denne aftale, tilbyde trænerne at observere og lære fra det italienske minibasket miljø, som forbundet ser som en af verdens bedste.
 
Formanden for DBBFs trænerudvalg, Mads Young Christensen, er meget glad for den nye aftale:
” I trænerudvalget er vi meget glade for aftalen med det Italienske forbund. Det er en proces og et samarbejde, som har udviklet sig over de seneste par år, og det, at vi nu indgår en formel samarbejdsaftale med dem, giver mulighed for, at vi fremadrettet kan tilbyde danske trænere at lære og få indsigt i italienernes store faglighed og viden inden for børnebasket.”
 
Samarbejdet med det italienske minibasket forbund indeholder følgende aftaler:
 
  • DBBF kan sende trænere med børn/unge specialiseringen til Italien som led i deres specialforbundsdel af diplomtræneruddannelse.
     
  • DBBF og DGI arrangerer i samarbejde en inspirationstur til Italien for at besøge det italienske minibasket forbund i praksis, hvortil man optjener timer til sin DBBF uddannelsesprofil. Turen er med deltagerbetaling og åben og tilgængelig for alle trænere på alle niveauer.
     
  • DBBF giver ligeledes ”Scuola Minibasket Giovanile Italia” muligheden for at komme op og besøge det store Minibasketfestival i Hørsholm
     
  • I samarbejde med Falcon har DBBF forpligtet sig til, inden for en årrække, at tage den italienske ATK for minibasket ind, oversætte den og gøre den tilgængelig for danske trænere
Hvordan kom det i stand?
 
Danmarks Basketball Forbund har igennem længere tid skelet til støvlelandet der er verdenskendte for deres unikke og videnskabelige tilgang til Minibasket (U12 og under). Anført af teknisk direktør og minibasket guru, Maurizio Cremonini, har italierne igennem mange år opbygget et minibasket program, der har deltagelse af 150.000 drenge og piger. Til sammenligning har vi 4.456 børn i samme aldersgruppe. Dertil har de uddannet 7.500 trænere med specifikt fokus på minibasket.
 
DBBF’s trænerudvalg prioriterede i 2016 at sende instruktørkorpset for vores SMARTBasketball-kurser afsted til Italien efter mange gode referencer. Ligeledes kom italienerne til Danmark på besøg tilbage i februar, hvor de oplevede et lokalt basketballmiljø i Værløse og samtidig inspirerede med den italienske minibasket clinic for 50 danske trænere.

Interessen i hinanden var gensidig og efter lidt papirarbejde har vi fået formuleret en samarbejdsaftale som forhåbentlig fortsætter i mange år.
Hvad betyder samarbejdet for den danske træner?
 
Med vores nye træneruddannelseshus har vi skabt muligheden for at blive verdens bedste børn- og unge træner. Fra niveau 3 skal du vælge om du vil specialisere dig i retningen Børn/Ungdom eller Talent/Elite. Samarbejdsaftalen med Italien giver muligheden for at opleve et af verdens bedste minibasket miljø’er og dertil få optjent timer til din DBBF træneruddannelse. Det betyder at der i praksis udbydes en tilbagevendende trænertur til Italien hvert år med et særligt fokus på minibasket. I år løber denne trænertur af stablen i Kristi Himmelfartsferien 11-13 Maj. Du kan se invitationen ved at klikke på nedenstående knap: 
Kontaktoplysninger til DBBF: 

Generel kontakt
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

Turnering
Telefon: +45 43 26 24 21
E-mail: turnadm@basket.dk

DBBFs telefontider
Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 og 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden. 
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420