Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Ungdomslandshold » NSDBC2015

nyheder

Veloverstået North Sea Cup i Aalborg


Simon Ravn har taget billeder og skrevet mere om turneringen og kampene, som du kan læse på http://merebuepaa.com/

NSDBC er en U15 landsholdsturnering for drenge og piger, som afholdes hvert år mellem Tyskland, Sverige, Holland og Danmark. Hidtil er turneringen gået på skift mellem landene.

Men arrangementet den 7.-9. august på Aalborg Sportshøjskole og i Aalborg Stadionhaller blev så vellykket, bl.a. takket være hjælp fra Aalborg Basketball Klub, at landene vil tilbage til Danmark og Aalborg hvert år - i første omgang frem til 2020.

DBBF vil nu gå i gang med at udvikle på konceptet, så det bl.a. indeholder Coaches Clinic og sociale arrangementer. Og 3PO Dommer Clinic fortsætter - i år var den under kyndig ledelse af Årets Dommer fra Basketligaen de seneste 3 år, Morten Thomsen.

De danske hold fik sig en lærerig turnering, hvor pigerne tabte i overtid til Holland, spillede lige med Sverige og havde et klart nederlag til de store tyskere. Drengene vandt over Holland og fik sig et par lektioner af henholdsvis Sverige og Tyskland.

For begge hold gælder det, at de har haft lidt kortere forberedelse til turneringen end deres modstandere, og næste sæson vil holdene blive "installeret" i Aalborg i hele ugen op til første kamp, så de bliver lidt bedre rustet til den hårde modstand.

Talentchef Steen Guido udtaler: "NSDBC er en fantastisk mulighed for at få 3 kampe mod kvalitetsmodstandere. Disse skal ikke ses som afslutningen på U15 landsholdet. Det er spillernes første landskampe, og det er BEGYNDELSEN til landsholdene for U16, U17, U18 og U20, med NM og EM som de primære destinationer. Jeg glæder mig derfor til at følge vores 00-årgange fremover."

U15 Pigerne: Sofie Ledou Axelsen, Ida Bordin Hansen, Katrine Lind Pedersen, Sandra Winkel, Sofie Hauge, Isabel Bjerregaard, Emilie Møller, Stephanie Bøgelund, Bianca Bindzus, Mathilde Madsen, Sara Agami og Rebecca Dam. Holdet blev trænet af Turi Høgh og Sona Camara.

U15 Drengene: Liam Churchill, Bakir Serdarevic, Minik Bolø, Carlo Taylor Urne, Martin Richards Munkholm, Emil Langager Larsen, Leonardo Carlino, Marcus Nørgaard, Søren Hastrup Christensen, Søren Hippe Larsen, Marc Sylvest og Josef Eleraky. Holdet blev trænet af Mads Andersen, Mikkel Secher og Nikolaj Koefoed.

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420