Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Nu begynder Danmarks EM-prækval

Nyheder

Nu begynder Danmarks EM-prækval

Fra mandag til fredag har det danske herrelandshold været samlet i Farum Arena for at få styr på de sidste forberedelser op til holdets første kamp ved EM-prækvalen. Den første kamp spilles på udebane mod Armenien i Yerevan kl. 16:00 dansk tid. 
I prækvalens første runde ligger Danmark i gruppe med Albanien og Armenien i alt består runden af 3 puljer med 3 hold i hver. De 9 hold spiller om 4 pladser ved runde 2 af EM-prækvalen hvor man sammen med de nederste hold fra de 8 europæiske VM-kval grupper dyster om de første 4 direkte pladser til EM-kvalen der spilles fra slutningen af 2019 til starten af 2021.

Følgende 12 spillere er udtaget til kampen mod Armenien:
 
Navn Alder Position Klub
Chanan Colman 33 år Guard Hapoel Unet Holon, Israel
Gabriel Iffe Lundberg 22 år Guard ICL Manresa, Spanien
Adama Darboe 31 år Guard Bakken Bears, Basketligaen
Thomas Lærke 26 år Guard BC Nokia, Finland
Frederik H. Nielsen 29 år Guard Hørsholm 79ers, Basketligaen
Darko Jukic 27 år Guard/Forward Bakken Bears, Basketligaen
Frederik Rungby 24 år Forward Horsens IC, Basketligaen
Jonathan Gilling 26 år Forward Leyma Básquet Coruña, Spanien
Zarko Jukic 24 år Forward Newcastle Eagles, England
Kevin Larsen 24 år Forward/Center Horsens IC, Basketligaen
Jonas Zohore 26 år Center Bergamo, Italien
Jacob Enevold Jensen 23 år Center Svendborg Rabbits, Basketligaen


Stærk modstander venter i første kamp
Armenien som det danske herrelandshold møder søndag den 26. november er af flere nævnt som favoritter til at vinde 1. runde af EM-prækvalen. Det armenske hold spillede med under den europæiske VM prækval tidligere på året hvor de blandt andet slog Sverige på hjemmebanen. Holdet er blevet kendt for at spille meget stærkt på hjemmebanen og det bliver derfor en stærk modstander Danmark skal op imod i første kamp.
Headcoach Erez Bittman udtaler følgende om vores modstander:

”Armenien er et meget stærkt hold som i sommerens VM-prækval spillede i en stærk gruppe med Bosnien og Sverige. Deres pointguard var holdets mest scorende spiller og vi skal finde en måde at stoppe ham på, samt et par andre nøglespillere. Det vigtigste for mig er dog at vi først og fremmest fokuserer på at spille vores eget spil og jeg håber vi kan gøre dansk basket stolte og glade efter kampen.” 

Armenien spillede allerede torsdag deres første kamp ved EM prækvalen hvor de slog Albanien på udebane med cifrene 63-80. Her spillede den føromtalte point guard Ryan Boatright hovedrollen i sejren. Albanerne forsøgte at holde væk fra kurven, hvilket resulterede i at han i stedet fandt hans holdkammerater og sluttede kampen med 14 assists. Han nåede også at score 21 point i kampen og havde altså en flot double-double i første kamp. 
De danske spillere har dog selvtilliden i orden og tror på en sejr og landstræner Erez Bittman har også høje forventninger til en svær første kamp:

”Jeg har høje forventninger til denne kamp, jeg vil gerne have at spillerne viser noget stolthed og giver sig 100 % hver gang de går på gulvet og at vi dermed kan vinde bolden flest gange i de situationer hvor bolden kan gå begge veje.”

Assistant coach Jens Døssing følger op:

“ Der er ingen tvivl om at det bliver en svær kamp og det er et stærkt hold vi skal op imod som måske er lidt mere baseret på individuelle spillere, mens vi måske mere har et stærkt sammentømret kollektiv”

Vi håber at det danske herrelandshold kan få lidt inspiration fra Bakken Bears som allerede har præsteret rigtig flot på den internationale scene, ved at have kvalificeret sig til 2. runde af FIBA Europe Cup til trods for at de stadig mangler at spille deres sidste kamp i det første gruppespil. Herrelandsholdet har både Adama Darboe og Darko Jukic fra Bakken Bears med i truppen mod Armenien.

Kampen spilles kl. 16:00 dansk tid, søndag den 26. november og bliver livestreamet af Armenien. Vi lægger linket op på forbundets facebook side, så snart vi har det.

Du kan få meget mere information om EM prækvalen på følgende links:

http://www.fiba.basketball/eurobasket/2021/pre-qualifiers/news/as-bears-seek-to-make-history-denmark-look-to-benefit

http://www.fiba.basketball/eurobasket/2021/pre-qualifiers/news/the-experts-view-who-will-take-the-first-steps-to-fiba-eurobasket-2021

http://www.fiba.basketball/eurobasket/2021/pre-qualifiers/news/everything-you-need-to-know-about-the-pre-qualifiers
 
Videointervew med 2 af holdets assistant coaches: Jens Døssing og Anders Sommer om forberedelserne til landskampen mod Armenien.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420