Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Ny Damelandstræner

Nyheder

Ny Damelandstræner og U20 landstræner i dansk basket

Udover at DBBF har fuld gang i herrelandsholdet og deres vej til EM, har forbundet også haft travlt med at starte damelandsholdet op igen. DBBF har nu fundet de personer som skal stå i spidsen for dansk damebasketball i de kommende år.
Jesper Krone er Danmarks ny damelandstræner i basketball.
Jesper er pt. Head Coach for Hørsholm 79ers, som ligger nr. 1 i Dameligaen, og han har en lang spillerkarriere bag sig fra såvel amerikansk, europæisk og dansk basket, hvor han desuden har været herreligatræner. Som spiller havde han desuden en periode under Danmarks nuværende herrelandstræner, Erez Bittman.
Ole John Nielsen skal assistere på damelandsholdet og bliver samtidig Head Coach for U20 damelandsholdet.
Det er en af de allermest meriterede og erfarne danske trænere, som nu kommer til at indgå i arbejdet med dansk damebasketball. Senest var Ole John med i trænerstaben omkring det historiske EM guld med U16 damelandsholdet i sommer. (se billede)
DBBFs sportschef, Steen Guido, fortæller:
 
”Dette er en helt optimal løsning for os, og vi er ovenud begejstrede for, at to så erfarne og passionerede trænere vil være frontfigurer for pige- og damebasketball i Danmark. Nu vil vi sammen gå i dybden med planerne for fremtiden, og noget af det vigtigste bliver at få skabt kontinuitet og en tydelig retning. Det ser jeg meget frem til. Deltagelse i EM-kval er stadig det, der står højest på ønskelisten, men der er en række ting, der skal være opfyldt, før det kan lade sig gøre. Alt dette vil vi i den kommende tid begynde at kommunikere med spillerne og klubberne om.”


Susie Heede fra Eliteudvalget som ansvarlig for damelandsholdet følger op: 

"Det er ekstremt vigtigt for dansk damebasketball, at det nu er lykkedes at genoptage damelandsholdsaktiviteterne. Vi skylder kvindesiden kontinuitet og kvalitet, og med genoptagelsen af seniorlandsholdet og oprettelsen af U20, tager vi et stort skridt i den rigtige retning.
Jesper Krone er den helt rette profil at have i spidsen for dette projekt. Hans erfaring og succes med dameligahold i BK Amager og Hørsholm de seneste år vidner om stor kvalitet. Jesper er dygtig i relationsarbejdet med spillerne, og det har vi vægtet højt.
Ole John Nielsen, som er en meget rutineret og kvalificeret træner, og som kommer med en frisk EM-succes med U16 fra i sommer, får også en stor og vigtig rolle, idet han assisterer Jesper og skal være ham der binder overgangen fra U20 til senior sammen.
Det er fantastisk at have to så kompetente trænere i spidsen for kvindesiden, og jeg håber, at dette er en frisk og ny start for dansk damebasketball. Nu ser vi fremad."


 
Planen for sommeren 2018 ligger klar, og der vil være landskampe for såvel damelandsholdet som U20 damerne:
  • Damelandsholdet er tilmeldt EM for ”Small Nations” i Dublin 25. juni til 2. juli
  • U20 damerne deltager i EM den 6.-16. juli (sted besluttes i januar)
 
Begge hold forbereder sig som udgangspunkt på de samme datoer og samme steder, sådan at koblingen mellem de to hold bliver så tæt som muligt. Datoerne er sat til 8.-10. juni, 15.-17. juni og 20.-22. juni. Den nøjagtige plan for U20 damerne vil blive lagt i fællesskab med spillerne. Der vil blive inviteret til et møde med den nye landstræner.
  
Næste opgave bliver at sammensætte et godt team omkring de to trænere – bl.a. er det ambitionen at tilknytte en stærk kvindelig profil. Arbejdet er allerede startet.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420