Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Forening » Nyheder
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Basketball-projekt skal komme ventelisteproblematikker i hovedstaden til livs


DBBF, DGI og BørneBasketFonden samarbejder i nyt projekt om at finde fælles løsninger på ventelistetal med fondsmidler fra Den A.P. Møllerske Støttefond.
 

BBF, DGI og DBBF går sammen om indsats på Fyn.


BørneBasketFonden, Danmarks Basketball Forbund, DGI Fyn, og DGI Basketball er gået sammen om et nyt fælles projekt, der skal styrke den allerede positive udvikling af basketball for børn og unge på Fyn. 
DBBF oplever medlemstilgang for 8 år i træk!
 
Da Danmark lukkede ned for første gang i foråret 2020, blev det i løbet af få dage helt umuligt at købe et nyt udendørs basketballstativ. Det afspejler, at basketball er en sport, der egner sig til enetræning eller spil i små grupper. Det har været populært at have en kurv derhjemme, når nu man har været begrænset i forhold til at komme i hallen. 2021 har også være et udfordrende år grundet Corona, og selvom det ikke var i lige så stor grad som 2020, så var der fortsat store dele af specielt foråret, hvor det slet ikke var muligt at komme i hallen. Som sport skal vi derfor være stolte over, at 2021 blev et år, hvor både vi som forbund og klubberne fortsat oplevede momentum. DBBF’s samlede medlemstal er således steget fra 17009 i 2020 til 17990 medlemmer i 2021, hvilket er en stigning på 981 medlemmer.
 
-I forbundet er utrolig stolte af vores klubber. Det arbejde klubberne har vist både før og under, men også efter Corona nedlukningen betyder, at mange børn og unge har fundet et fællesskab i basketball klubberne. Med støtte fra forbundet er klubberne helt afgørende for at sikre kvaliteten i det tilbud, som møder børn og unge i hverdagen. Veluddannede trænere med fokus på det gode børnemiljø er et helt centralt parameter i forhold til den positive udvikling, som vi oplever, udtaler Mads Young Christensen, formand for DBBF.
 
Væksten størst hos de unge
De danske basketballklubber har igen været igennem en sæson præget af Corona og svære arbejdsbetingelser. På trods af det har klubberne lykkes med at fastholde deres medlemmer og hverve endnu flere nye medlemmer. Det er fortsat i segmentet børn og unge i alderen 7-18 år, hvor langt den største stigning ligger. Således er denne målgruppe vokset fra 10878 i 2020 til 11578 i 2021 - en stigning på 700 medlemmer.  
Flere har også kastet sig over NBA, hvor især de unge følger med i verdens bedste basketball liga. Med den første dansker, Iffe Gabriel Lundberg, som netop har skrevet kontrakt med Phoenix Suns, kan man kun formode, at interessen kun bliver endnu større fremadrettet.
 
Stadig behov for fokus
I aldersklassen mellem 19 og 25 år, som tidligere har været et svært segment at fastholde, oplever vi også en positiv udvikling, om end mindre end i de yngre årgange, da medlemstallet samlet set er steget fra 1347 til 1417 i disse årgange. Det er glædeligt set i forhold til sidste år, hvor sporten oplevede et fald i målgruppen. Dansk basketball har således været i kraftig vækst siden 2013, hvor sportsgrenen er gået fra 10.800 spillere til 17.990.
-Vi skal huske at sende anerkendelse til vores tætte samarbejdspartnere i BørneBasketFonden, DGI Basketball, Game og DIF, fortsætter Mads Young Christensen. Medlemsvæksten er et udtryk for, at vores fælles indsats virker og det er derfor vigtigt for os, at vi fortsætter med at styrke vores tætte samarbejde omkring udviklingen dansk basketball.

 

Players1st


Ved I egentlig i jeres bestyrelse hvad medlemmerne synes om klubben? Ofte er det kun de mest højtråbende man kan høre, men hvad mener det tavse flertal?
 

Få del i stor camp-hjælpepakke

Coronakrisen har været hård for mange, men især børnene har måttet lide mange afsavn: venner, foreningsliv, skole, klubliv og fællesskab. Nu har de fortjent verdens bedste sommer!

Norske hold med i dansk turnering


I denne sæson har flere norske hold faktisk spillet med i den danske turnering - faciliteret af Nordjysk Basket Union Vendsyssels Danilo Jensen.

Hjælpepulje åben


DIF og DGI's corona-hjælpepulje ifm. nedlukning af foreninger er åben for ansøgning fra d. 1. maj til og med 15. maj. Alle ansøgninger forventes behandlet senest i løbet af juni.

Svendborg vinder parasportpris


En jury har udpeget Svendborg Basketball Club som den samlede vinder af konkurrencen DM i rekruttering, og klubben kan dermed kalde sig danmarksmester i at rekruttere børn og unge med handicap.

Basketball på DR Ultra


Fra mandag 13. april er der masser af basketball på DR Ultra.

Der har filmen Madison Midt Imellem nemlig premiere. Filmen handler om 12-årige Madison (fra Hvidovre Basketball Klub), som elsker at spille basketball. Hun har spillet siden hun var 7 år gammel, hendes tvillingesøster spiller også basket, og hendes mor har tidligere spillet.

Trivselsundersøgelse


Det handler ikke om det, der får børn og unge til at stoppe med at dyrke idræt, som fester, lektier og alt det udenom idrætten. Det interessante er, hvad, træneren og idrætsmiljøet kan gøre for at gøre det attraktivt at fortsætte.

Inspirerende klubudviklingstur


DBBF’s Klubudviklingsudvalg og DGI Basketball inviterer dig på ledertur til Kent Crusaders i marts 2020
Pigebasketfestival

Søndag d. 17. november 12:30 – 17:30
-Inklusiv kamp med Damelandsholdet

Du får en fed t-shirt, lille goodie bag og billet til Damelandskampen – kun 100 kr.

Ta´ en veninde med, der ikke går til basket endnu og deltag begge to for kun 150 kr. i alt.

Hvordan fastholder vi pigerne?

Søndag d. 17. november kl. 11:45-17:30 (inkl. Damelandskamp)

Idræts- og ungdomsforsker Søren Østergård giver os en gennemgang af de ældre pigers og unge kvinders hverdag.
Netværksmøder: Klub 1000

DBBF holdt mandag og tirsdag netværksmøder for klubber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark. Temaet var vækst og hvordan vi alle kan hjælpes ad med at blive en større sport.
Årets klub 2018/19 blev......

SISU Basketball klub blev hædret, som årets klub, under Herrernes EM-kvalifikationskamp mod Hviderusland. Over 350 af SISU’s medlemmer var mødt op til kampen hvor de fik den glædelige meddelelse. 
Kom med i Klub 1000

Klub 1000-projektet er udtryk for et ønske om at få flere klubber over 1000 medlemmer og er åbent for alle klubber, der har ambition om vækst - også selv om man (endnu) ikke er tæt på 1000 medlemmer.
Herrelandsholdet inviterer udviklingshæmmede indenfor

Når det danske herrelandshold i basketball inviterer en flok udviklingshæmmede børn indenfor i Ballerup Super Arena, skal det skabe smil og positive oplevelser – og grobund for en turnering.
Søg tilskud til familiebasket

I samarbejde med Danmarks Idræts Forbund og DGI, arbejder vi på højtryk på at kunne lancere familiebasket som det nye, store koncept i dansk basket. Nu kan man søge tilskud.
U15 Herrer træning i Glostrup

Glostrup Basketball Klub søger en engageret træner til klubbens U15 Herrer Mesterrækkehold og GP hold. 
En ganske særlig turnering

Wild Rabbits Cup 2019, for børn, der har diagnoser, der kan gøre det svært for dem at dyrke idræt med jævnaldrende, uden en diagnose, var en kæmpe succes. 20 børn fra klubberne Svendborg Basketball Club, Jonstrup Basketball og SISU Basketball deltog i en begivenhedsrig dag.
 
Sæt medlemmet i centrum - helt gratis

Nu er DBBF og flere andre forbund gået sammen med Danmarks Idrætsforbund, DIF, for at åbne for et helt nyt kapitel indenfor klubledelse. Hvis klubben får medlemmerne til at besvare en undersøgelse gennem Players1st, får klubben et langt mere reelt billede af, hvad jeres medlemmer synes om klubben.
Nominer din turneringsleder!

Årets Turneringsleder er en ny pris, som DBBF’s Turneringsudvalg ønsker at uddele til en Turneringsleder der gør markant indsats for sin klub og dermed også Dansk Basketball.
Foreningspuljen 2019

DIF og DGI's foreningspulje åbner for ansøgninger igen d. 1. marts. Men allerede nu kan interesserede foreninger orientere sig i puljens retningslinjer og i, hvordan man ansøger.
Camps i efterårsferien

Når det regner og er blevet koldt ude, er det eneste rigtige at tage på camp!
Hjælp nordjysk klub til 50.000

En stemme med SMS "NORD 8" til 1272 kan hjælpe Nordjysk Basket Union Vendsyssel til at blive kåret til Fantastiske Fællesskaber - og hjælpe deres integrationsindsats videre!
U13 Mester-træner i Glostrup?

Glostrup Basketball Klub søger en engageret træner til klubbens u13 drenge Mesterrække hold - årgang 2006-2007 til den kommende sæson.
Brug sommeren på camp

Der er små og store camps i hele landet. Her kan du få overblikket. Skynd dig inden der er udsolgt!
Stor udviklingspulje åbnet

Herunder kan du læse om DIF og DGI’s nye foreningspulje.
Klub med Dameligaambitioner søger træner

KSI Ladies er omkring 25 friske og ambitiøse damespillere med et hold i 1. division og et i 2. division, der træner sammen to gange om ugen. Førsteholdet er ved at se på muligheden for at rykke op i Dameligaen
.
 
Fra nul til 1.000 medlemmer på fem år

Kungsholmen er et område i Stockholm og på trods af at klubben først blev stiftet i 2013, har klubben over 1.000 medlemmer og er Sveriges tredjestørste klub og det har inspireret Klubudviklingsudvalget.

Er din klub klar til at få del i 45 millioner?


DIF og DGI’s foreningspulje åbner snart for ansøgninger. 45 millioner kroner årligt venter på at blive uddelt til foreningerne under DIF og DGI, men der er nogle formelle krav, som skal være til stede for at kunne få del i midlerne.
Dialogmøder i Øst og Vest

DGI Basketball og DBBF inviterer til Dialogmøder i Farum og Århus, hhv. den 17. april og 23. maj. 
Dan the man tournament

Til minde om Dan Uzan afholdes "Dan the man tournament" søndag den 25. februar kl. 10-17 i Hørsholm hallen. Billetter skal købes online på billetto.dk
DBBF deltog i den store trenerhelgen i Oslo

Som et led i et større fokus på internationalt samarbejde, deltog DBBF i det Norske Basketball Forbunds store trænerweekend, den 13.-14. januar i Oslo.
Nordisk konference om idræt for børn og unge
I weekenden d. 15-17 september var DBBF repræsenteret ved en nordisk konference om idræt for børn og unge.
Kom på ledertur med klubudviklingsudvalget
DBBF's Klubudviklingsudvalg og DGI Basketball inviterer dig på ledertur til Kungsholmen Basketball klub, Stockholm i april 2018
Alle kan spille basketball - også udviklingshæmmede børn og unge

Søndag den 19. nov. afholdt Jonstrup og Hvidovre BasketBall Klub det første mini-stævne for børn og unge med udviklingshandicap

Netværksmøde Basketball Øst

Torsdag d. 30. november kl. 19:00-21:00

Deltag i netværksmødet og bliv inspireret af de andre klubbers succeser og udfordringer 
 

Aarhus tæller ned til ny sportsfestival

i weekenden d. 18-20. august kommer Aarhus til at summe af sport og fantastisk stemning, når den nye sportsfestival: Sport Tailgate bliver afholdt. Fredagen er det Bakken Bears og Basketball som fylder på festivalen.
Svendborg Basketball tilknytter ny ”Træneransvarlig”

SBBC har valgt at tilknytte William Bond som ny træneransvarlig, der skal løfte klubbens ambitioner om at skabe et bedre tilbud til de unge.

DGI Basketball på inspirationstur i Slovenien

I weekenden den 12.-14. maj var DGI Basketball afsted på sin årlige strategiweekend. Denne gang gik turen til Slovenien, hvor man samlede inspiration til den videre strategi. 
Det blev en dansk finale ved EGBL SuperFinals

Aabyhøj og BMS Herlevs U16 piger kom hele vejen til finalen ved EGBL SuperFinals i Vibyhallerne. Her endte Aabyhøj med at genvinde det nordeuropæiske klubmesterskab. 
Aabyhøj Basket inviterer til EGBL SuperFinals i Kristi Himmelfartsferien

2 dansk U16 pigehold er blandt de 7 nordeuropæiske finalister til EGBL SuperFinals i Vibyhallerne den 25. - 28. maj. 
Åbyhøj Basket og BørneBasketFonden inviterer til topbasket og BørneBasketCamp i Kristi Himmelfartsferien

Kom på gratis Basketcamp og oplev pigebasket på europæisk topniveau i Viby hallen
Beretning fra FIBA Europe Mini-Basketball Convention 2017

DBBF deltog i den forgange weekend (13.-14. maj) på FIBA’s årlige Mini-Basketball Convention der havde mini-basketball på dagsordenen (U12 og nedad). Læs om oplevelserne her. 
Klubudviklingsudvalget og DGI Basketball på studietur i KBH

den 28.-29. april var DBBFS Klubudviklingsudvalg og DGI Basketball på tur til København for at besøge BørneBasketFonden og Falcon Basketball.
Succesfuld Pigebasket Festival i Viby Hallen

Lørdag den 22. april fik 60 piger i alderen 6-12 år sig en rigtig god oplevelse med basketball.

Inspirations katalog

Her kan du læse gode historier fra det danske foreningsliv og meget mere!
Læs mere ►klik her◄

 

Invitation til Dialogmøde om Idræt i KBH

Idrætsforum København inviterer i samarbejde med DGI Storkøbenhavn alle med meninger, holdninger og interesse om idrætslivet i København til Idrættens Dialogmøde. Tirsdag den 25. april kl. 18.30 - 21.00.
Bakken Bears er med i ny stor sportsfestival

Til sommer inviteres hele Aarhus til ny sportsfestival med fest, sport, fællesskab og nye fanoplevelser under titlen "Sport Tailgate 2017". Læs mere om begivenheden her. 
Kom til foredrag med Maj Forsberg

Hun er i dag en af verdens bedste dommere med WNBA-finaler, NCAA-slutspil og Eurobasketfinale på CV'et. Det hele startede i Hørsholm og nu vender hun tilbage for at fortælle om sit dommerliv. 
Invitation til dialogmøde om basketball for U14 og yngre

DBBF´s Børne- og Ungeudvalg og Turneringsudvalget gentager den gode oplevelse fra sidste år og inviterer alle interesserede til et dialogmøde, hvor vi åbent kan drøfte og udveksle erfaringer, ønsker og ideer til ungdomsbasketball i Danmark for spillere under 14 år.
Gratis online-kursus om bedre kommunikation i din forening

DGI tilbyder et gratis online kursus hvor du bliver præsenteret for deres nye website "Foreningskommunikation" der fokusere påkommunikation i idrætsforeninger.
Årets fedeste pigebasket event - Nu i Aarhus

Lørdag den 22. april er der dømt pigebasket festival i Århus. Hvis du har en datter i alderen 6-12 år, så kan du give hende en fantastisk basket oplevelse med basket, dans og masser af sjov.
125 piger festede på pigebasketfestival

Flere og flere danske piger spiller basketball i Danmark. Det var tydeligt lørdag den 4. marts i Nørrebrohallen, hvor 125 seje basketpiger gav den gas med driblende basketbolde, dunkende danserytmer, grin og high fives.

Lillebror Lotteriet 2017 er snart på gaden

Er du lidt af en spillefugl, der elsker gode gevinster? Har du lyst til at støtte dit lokale forenings- og skoleliv? Vil du gøre en forskel for anbragte børn i Danmark? Så læs her.
Fortsat fokus på pigebasket

Arbejdet med at få flere piger til at spille basketball fortsætter. Senest er der blevet afholdt netværksmøde blandt de Århusianske klubber hvor der var fokus på pigebasket.
Oplev årets fedeste pigebasket event

Har du eller din datter lyst til en super fed dag med baskettræning, dans og damebasket på højeste niveau? Så tilmeld dig årets Pigebasket festival.
Bliv en bedre basketballklub

Lige nu har alle basketball klubber en unik mulighed for at blive en endnu bedre basketballklub! Læs hvordan her
Der er masser af fede basketball camps i vinterferien

Fra NBA camps til Pokémon Camps, der er masser af muligheder for at få en god oplevelse i vinterferien. 
Se de mange spændende camp muligheder her.
Fokus på pigebasket

DBBF, DGI og BørneBasketFonden ønsker flere piger i dansk basket for at kunne opretholde og udvikle et godt og spændende basket miljø for pigebasket. 

Nye takster for skattefri godtgørelse til foreningsfrivillige

Et nyt år betyder nye satser. Få et overblik over de nye satser her
Indberetning af medlemstal
Alle medlemmer af DBBF har d. 1. december modtaget en mail om ”Medlemsindberetning” fra Centralt Forenings Register. Det er meget vigtigt at klubberne indberetter de korrekte medlemstal – og at I gør det senest i januar måned. 
Basket Camps i juleferien

Julen nærmer sig og det eneste ungerne går og venter på er …. Selvfølgelig at komme på basketball camp! ;) 
Der er 3 forskellige camps at vælge mellem i perioden 27.-29. december se dem her
BørneBasketFonden blandt finalisterne i Danskernes Idrætspris
DIF’s bestyrelse udvalgte tirsdag 6. december 2016 de tre finalister, der fortsat er med i dysten om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med. BørneBasketFonden er med.
Minibasket: Inspiration fra de bedste til de yngste

I sidste uge blev 16 danske SMARTbasket undervisere inspireret af de italienske verdensmeste i basketball for børn. Læs om inspirationsturen til Italien her
Ny medarbejder til Pigeprojekt i Århus

DGI basketball har sammen med Børnebasketfonden og DBBF ansat Simone May Agger som projektleder på et pigeprojekt i Århus
Støt BørneBasketFonden

BørneBasketFonden er en almenvelgørende fond og har behov for din hjælp. Så de kan opretholde sin status som almenvelgørende fond.

Læs mere om hvordan du kan hjælpe her:
Tilmeldning til Lystrup Cup

For 26. år i træk er Lystrup Lions  klar med en stor børne/ungdomsturnering for U10, U12 og U14-hold - både drenge og piger - fra hele landet.
Danmarks Bedste holdkammerat
Har i Danmarks bedste holdkammerat i jeres klub? Indstil en dreng eller pige mellem 12 og 19 år til prisen DIF og Nordea-fondens Fidusbamse på www.fidusbamsen.dk
Ny medarbejder til Børnebasketfonden i Århus

Børnebasketfonden har ansat den tidligere Basketligaspiller Anton Elsner i en deltidsstilling som koordinator for fondens arbejde i Århus.
Køge Bugt Basketball støttede brysterne

Lørdag den 8. oktober afholdte Køge Bugt Basketball klub et arrangement til Lyserød lørdag hvor al overskud gik til STØT BRYSTERNE og kampen mod brystkræft. I alt 250 mennesker var forbi arrangementet og det lykkedes at donere 15.000 kr. til formålet. 
 
God artikel fra DGI

Læs artiklen om 2 sjællandske klubber, der har startet hold for børn og unge med særlige behov og vanskeligheder.
Køge Bugt Basketball Klub støtter brysterne

På lørdag den 8 oktober 2016 har Køge Bugt valgt at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Læs mere om hvordan her.
Medarbejder søges til Pigebasket Projekt

Har du lyst til at være med til at arbejde med pigebasket i Århus? De søger en person som i samarbejde med de lokale klubber i Århus, skal promoverer og sikre konkrete tiltag der kan være fremmende for pigebasketball.

Lyder det interessant, så læs mere her.
 
Børnebasket søger medarbejder

Har du lyst til at være med til at arbejde med børnebasket i Århus? De søger en stærk koordinator, som skal sikre implementeringen af Børnebasketfondens arbejde i samarbejde med de lokale klubber og skoler i Århus.

Lyder det interessant, så læs mere her.
Camps i efterårsferien 2016

Ingen skole og lektier i en hel uge! Find en af de sjove og oplevelsesrige camps og få en fed oplevelse. 
Læs mere her
Næstved afholder Basketball by Night

Den 17. september bliver en fantastisk dag for alle baskettilhængere i Næstved. Ikke nok med at vores by kommer på landkortet i landkampsammenhæng, men det er også dagen, hvor Næstved Basketball afholder vores årlige klubbegivenhed Basket by Night
Netværksmøde for basketballklubber (Øst)

Klik ind og læs referatet fra netværksmødet den 30 august 2016 i Hvidovre. 
DBBF modtager FIBA støtte til 2 Børnebasket projekter

DBBF og BørneBasketFonden ansøgte tidligere på året FIBA Youth Development Fund om støtte til 2 projekter, der skal få flere til at spille basketball i Danmark. Ansøgningen om støtte er nu blevet godkendt. 
 
Tjen penge på skrabelodder og støt børn med diabetes

Diabetes foreningen gentager successen fra foråret og åbner for tilmeldingen til efterårs-skrabelodssalg. Læs mere om hvordan I kan tjene penge til foreningen og samtidig støtte et godt formål.
BMS Herlev søger Klubkoordinator

BMS Herlev er et sportsligt og administrativt samarbejde mellem Basketballklubben BMS og Herlev Basketball. BMS Herlev har små 400 medlemmer, et stærkt socialt fællesskab med focus på en stærk bredde og elite afdeling. Jobannoncen er ikke længere aktuel!

BMS Herlev søger Sportschef


BMS Herlev er et sportsligt og administrativt samarbejde mellem Basketballklubben BMS og Herlev Basketball. BMS Herlev har små 400 medlemmer, et stærk socialt fællesskab med fokus på en stærk bredde og elite afdeling. Jobannoncen er ikke længere aktuel!

EYBL 2016 - U15

I dagene 29. april til 3. maj deltog BMS og Åbyhøj i Superfinal i EYBL for U15 piger. Sævnet blev afholdt i Cluzchow i Polen.
Stevnsgade Copenhagen ApS søger Direktør

Stevnsgade Copenhagen ApS har gennem det seneste halve år undergået en positiv udvikling, som forventes at fortsætte ud i fremtiden. Til at styre og videreudvikle den daglige administration søger Stevnsgade Copenhagen ApS en Direktør med erfaring i opbygning og ledelse af en forretning fra lignende arbejdsopgaver.
Stevnsgade Basketball søger ungdomskoordinator

Stevnsgade Basketball søger en kvalificeret og proaktiv koordinator med lyst og interesse i at arbejde med målrettet udvikling af Stevnsgades ungdomsafdeling. Afdelingen er i rivende vækst og vi har store ambitioner både sportsligt og organisatorisk.
Hørsholm Minibasketfestival 2016 

Hørsholm Basketball Klub er i samarbejde med DBBF og DGI Basketball vært for landets måske største basketballarrangement.
Hvad vil vi med basketball for de yngste i Danmark?

DBBF´s Børne- og Ungeudvalg og Turneringsudvalget  inviterer alle interesserede til et møde, hvor vi åbent kan drøfte og udveksle erfaringer, ønsker og ideer til ungdomsbasketball i Danmark for spillere under 14 år. 
150 piger til pigebasketfesatival 4.4.16.

Lørdag d. 2. april kl. 10-17 var Gladsaxe Sportshal 2 fyldt til bristepunktet med 150 seje, søde og skønne piger der var samlet til pigebasketfestival.
Pigebasketfestival - pigecamp kun for piger i Gladsaxe Sportshal.
 
Der er bl.a. træning og spil for dig og veninderne, landskamp med  U16 piger mod Irland, danseundervisning med top koreograf Toniah Pedersen, fanzone, , sjov og spas. Og så får I en Goodie bag med hjem. Tilmelding senest 31/3.
Velkomsten betyder alt 3.3.16

I det seneste nummer af Idrætsliv beskriver redaktøren hvor god en oplevelse der har været for hans syv årige datter at starte til basketball. Det at føle sig godt taget imod, få succesoplevleser og blive budt velkommen i fællesskabet.
Kørestols basketball holdet, Copenhagen ThunderWheels, bliver en del af Stevnsgade familien. 25.2.16.

Copenhagen ThunderWheels vil i den kommende sæson skifte navn til Stevnsgade LowRiders - de vil forsat have deres daglige træning i Grøndalscentret , men alle deres hjemmekampe vil fremover blive spillet i Nørrebrohallen.
Mindekamp for Dan Uzan  
Den 25. januar 2016

Til ære for Dan Uzan har Hørsholm Basketball ( Høbas ) og JIF Hakoah sammen arrangeret en mindekamp.

Hele overskuddet fra kampen går ubeskåret til Dan Uzans mindefond. Du kan købe en billet til kamp via Billetto. 
 
Børnebasket København åbner ny basketklub på Østerbro

Onsdag 13. januar åbner Børnebasket København op for en spritny basketballklub på Østerbro. Alle børn mellem 6-10 år er velkomne, piger som drenge, trænede som nybegyndere. Der er gratis prøvetræning og de børn der synes det er sjovt, kan du blive medlem for bare 500 kr. og spille basket helt frem til sommerferien.
Dan Uzan Mindekoncert med stjerne-firkløver.
04.01.2016

Til minde om en helt og årets dansker 2015.
For knapt et år siden blev basketballspilleren Dan Uzan brutalt myrdet foran Københavns synagoge da han stod vagt.
Søndag den 17. januar 2016 stiller fire fremragende musikere op i Tivolis Koncertsal til mindekoncert for et modigt, fredselskende, ungt menneske. DBBF håber at mange fra basketball miljøet vil bakke op om initiativet.
Bears klar til Last 32
02.12.15

Med seks sejre, af seks mulige, er Bakken Bears klar til anden runde (Last 32) af dette års FIBA Europe Cup. Bears går videre som 1'er i grp. F, og tre nye modstandere venter i næste runde
College Basketball Skills Camp

15.-17. februar 2016 har du mulighed for at komme på camp med dygtige og inspirerende trænere i Aarhus.

Campen er 2-delt, og dermed for alle niveauer.
Spillerne skal tilmelde sig en af nedenstående muligheder:

1. College Basketball Skills Camp
2. Elite College Basketball Skills Camp 
Du kan læse om campen og trænerne her.

Bears videre som 1'er i FIBA Europe Cup's grp F.

Bakken Bears vandt mandag aften på hjemmebane over de tjekkiske mestre fra Nymburk. Det blev en tæt og spændende kamp lige til det sidst. Med sejren er BEars fortsat ubesejret i FIBA Europe Cup's gruppe F, og er sikret at gå videre som 1'er fra puljen. Læs mere om kampen her, og se TV 2 Sports fede highlights.

Basket ildsjæl nomineret til Nordeas "Gør det muligt prisen" 

Fredericia Basketball klubs NaNo-, FitnessBasket- og dame-træner er med i kapløbet om Nordeas "Gør Det Muligt Pris 2015". Læs mere og stem på den nominerede her

Bakken Bears tog flot skalp i Tjekkiet
Da Bakken Bears onsdag aften spillede deres anden kamp i dette års FIBA Europe Cup lignede det en meget svær modstander, på udebane i Tjekkiet. CEZ Nymburk er lidt af et power house i tjekkisk basketball. De har vundet det tjekkiske mesterskab 12 gange i træk. Alligevel lykkedes det Bears at tage en sejr, og de fører dermed gruppe F efter to runder.

Invitation til sportsfans 22.10.15
TV 2 SPORT søger publikum til sportshowet Sportsquizzen med Claus Elming som vært. Optagelserne foregår på Amager. Er du interesseret i billetter kan du læse mere her
Indtryk fra FIBA U14 Gettogether & Minibasketball Convention 19.10.15
Jesper Nielsen formand for Børn & Unge udvalget var i  weekenden til "FIBA U14 Gettogether & Minibasketball Convention" i Wien. I denne artikel kan du læse om hans indtryk fra turen. 
Efterårsferie: basketcamps på efterskole! 15.09.15 
Overvejer du (eller dit barn) at komme på efterskole til næste år, så er det nu har alletiders chance for at se stedet, opleve trænerne og føle atmosfæren på efterskolen i efterårsferien 2015. Læs mere om efterskolerne og tilmeld dig her
Harlev Basket fejrer 40 års jubilæum 15.09.15
Harlev Basket kan d. 19. september fejre 40 års jubilæum. Det fejres med fest og en årgangsturnering.
Læs mere her
Basketball-teamcamp med fornemt besøg i Holbæk 15.09.15
For 2. år i træk har Holbæk Basketball Klub gennemført en teamcamp med deltagelse af hold og spillere fra tre forskellige klubber.
Se hvem der var på besøg og læs mere om campen her

Midnight Madness Camp i Horsens IC 14.09.15

Du har nu mulighed for at spille med professionelle basketballspillere fra Horsens IC! D. 10.-14. Oktober 2015 afholder Horsens IC deres første Midnight Madness camp.  Campen er for piger og drenge i alderen 14-18 år. 
Læs meget mere om campen her

Invitation til Fomsgaard Mini Cup 2015 03.09.15

BMS Herlev Basket afholder i weekenden den 25.-27. september stævnet Fomsgaard Mini Cup. Det er et stævne for hold på alle niveauer, hvor minispillerne er i centrum. Læs mere her.
Sælg skrabelodder - og tjen penge til klubkassen 02.09.15

Diabetesforeningen og Danske Hospitalsklovne står for hvert deres skrabelodssalg. Foreninger, sportsklubber og skoleklasse kan nu melde sig til at deltage. Læs mere her
Kørestolsbasket på Sønderjysk 14.08.15
Vejle Rolling Devils søger potentielle sydjyske spillere og håber på et samarbejde syd for grænsen.
Læs mere her.
Prøv kræfter med kørestolsbasket 17.07.15
Copenhagen Thunderwheels søger efter spillere der har mod på at prøve kræfter med kørestolsbasket. spiller du gående basket eller har du gjort men er blevet stoppet af skader? Så læs mere her

Spil basket i Farum  17.06.15

En ny basketball-klub slår dørene op for alle interesserede i Farum.
Farum basketball får træningstid to gange om ugen, mandag 15 - 17 og tirsdag 15 - 17.
klubben primære fokus er på de 6 - 13 årige, men der er plads til alle.
Jonstrup Basket søger træner til Senior Herrer 16.06.15

Læs mere om jobbet som træner for Jonstrups Senior Herrer hold her

 

Træner søges til USG's herrer. 03.06.15

 
Vi har brug for:
- En træner med erfaring og forståelse, der kan styre træningerne, implementere nye ting og coache til (som minimum) førsteholdets kampe.
 
Se hele opslaget her

Vejen basketballsøger Træner/ungsdomskonsulent 27.05.15


Har du lyst til at være med til at præge udviklingen i Vejen Basketball klub?

Vi søger en træner/ungdomskonsulent som, skal være med til at sikre at vores fortsatte udvikling som basketball klub.  Se hele opslaget her

Spil børnebasket på Vesterbro 27.05.15

Onsdag 3. juni åbner Børnebasket København op for en spritny basketballklub på Vesterbro. Alle børn mellem 6-10 år er velkomne, piger som drenge, trænede som nybegyndere. Det koster kun 50 kr. at være med indtil sommerferien. Læs mere her
Kontaktoplysninger til DBBF: 

Generel kontakt
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

Turnering
Telefon: +45 43 26 24 21
E-mail: turnadm@basket.dk

DBBFs telefontider
Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 og 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden. 

Foreningskontakter

Thomas Johansen
Udviklingschef/konsulent (Vest)

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Anton Elsner
Udviklingskonsulent (vest)

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420