Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Om DBBF » Nyheder

Nyheder

DBBF ansætter Ulla Pedersen som ny projektleder for 3x3

DBBF har ansat Ulla Pedersen som projektleder for 3x3 EM i København. Ulla kommer til jobbet med stor erfaring fra internationale sportsbegivenheder.

DBBF ansætter Jens Døssing som ny ungdomslandsholds-ansvarlig


Danmarks Basketball Forbund har fundet forbundets nye ungdomslandsholdsansvarlige. Valget er faldt på Jens Døssing, der tiltræder den nye stilling 1. oktober.

Beslutningsreferat fra Årsmødet 2023


Kort beslutningsreferat fra Årsmødet 2023, der i år blev afholdt i Odense.

Lennart Jensen er nyt æresmedlem i DBBF 


Efter 58 års tros tjeneste som formand for først Horsens Basketball Club og fra 1978 Horsens IC, valgte Lennart Jensen efter sæsonen at trække sig fra stillingen. Nu bliver han hyldet som æresmedlem i DBBF.

Kendt ansigt i basketballmiljøet bliver ny DBBF-direktør

 

DBBF's nye administrerende direktør bliver Jesper Winther Sørensen, der kommer fra et job som medstifter og leder af Ajax Sportsgymnasium og en årelang karriere i dansk basketball. Først som aktiv spiller, senere som træner på højeste niveau, og siden som stifter og leder af to af de mest succesfulde basketballakademier i Danmark. 

Nomineringer til Årets Turneringsleder 


Her er de tre kompetente personer, der er blevet nomineret til Årets Turneringsleder. 

Nomineringer til Årets klub 2023


Her er de tre klubber, der i år er blevet nomineret til Årets Klub.
 

Tilmelding til Årsmøde 2023 og indstilling til bestyrelse og valg af udvalg


Vi har nu åbnet tilmeldingen til DBBFs Årsmøde 2023, som afholdes i Odense lørdag d. 10. juni 2023 kl. 09:30-16:00. Se mere her.
 

Fra Lemvig til NY danske Okako Adika drafted til WNBA


Okako Adika som startede sin basketballkarriere i Lemvig basketball som 10-årig blev i nat drafted som nr. 30 til WNBA-holdet New York Liberty.  


 

Over 20.000 i Dansk Basketball 

DIF udgav onsdag morgen medlemstallene for diverse idrætter og igen i år i stiger medlemstallet i dansk basketball. Faktisk til et niveau vi aldrig har set før i dansk basketball.
 

Direktør i Danmarks Basketball Forbund stopper Sebastian Brydegaard forlader sin stilling som direktør i Danmarks Basketball Forbund med troen på en lys fremtid for dansk basketball.  
Efter to gode år i front af forbundet siger Sebastian Brydegaard farvel til DBBF. Det er tilbuddet om stillingen som Head of Scouting i fodboldklubben Viking FK, som spiller i norske Eliteserien, der har fået den afgående direktør til at tage den vanskelige beslutning om at sige farvel til basketball for nu. 

DBBF sætter streamingen af børn og unges basketkampe på pause 


Streaming af børn- og ungdomskampe har den seneste tid fået en del opmærksomhed i medierne, fordi flere forbund har lavet aftale om live-streaming af kampe i børne- og ungdomsrækkerne, og fordi området berører flere dilemmaer.
 

København bliver vært for EM i basket i 2025


I 2025 danner København rammen om EM i 3x3 basket med tre dages folkefest, aktiviteter i byrummet og sport på allerhøjeste niveau. Det står klart, efter det internationale basketforbund, FIBA, netop har underskrevet en aftale med Danmarks Basketball Forbund om værtskabet.

DBBFs bestyrelse vender problematiokken om streaming af bøn og unges basketkampe i den kommende weekend


For få dage siden valgte Dansk Håndbold Forbund at sætte livestreaming af kampe for U15 og U17- hold på pause, efter organisationen Børns Vilkår rettede kritik mod livestreaming af de yngre aldersgrupper. De mener, at optagelserne kan gå ud over børnenes rettigheder, trivsel og fællesskab.

DBBF søger eventkoordinator med ansvar for partnerskaber 


Brænder du for at planlægge og gennemføre store sportsevents? Har du en moderne, ambitiøs og nysgerrig tilgang til at skabe varige kommercielle partnerskaber, hvor alle vinder?  Og har du lyst til at udfolde dit talent hos en ambitiøs organisation, som brænder for at videreudvikle og sætte dansk basketball på danmarkskortet? Så kan det være præcis dig vi leder efter. 
 

Status på MVP app

For mange klubber er sæsonen nu startet, og ligesom sidste sæson er MVP App blevet det vigtigste værktøj for turneringsafviklingen ude i klubberne.

Bergo gulve er officiel leverandør af 3x3 gulve til DBBF 


Sportsgulvleverandøren Bergo er ny samarbejdspartner med DBBF. Aftalen, omfatter udendørsgulve til 3x3 basketball, er skrevet over 2 år.
 

DBBF oplever medlemstilgang for 8 år i træk!


Efter et coronafyldt år, stiger DBBF forsat med medlemmere, på trods af højt smittetryk og nedlukninger.

Indkaldelse til den årlige rigdagI inviteres hermed til den årlige Basketrigsdag. Find tilmeldingslink her
 

DBBF indgår samarbejde med Sportway omkring Streamingtjeneste 


Med aftalen kommer dansk basketball til at få markant højere eksponering end den er vandt til. På sigt er det ambitionen, at der skal streames fra mange kampe som muligt. Det gælder både senior og ungdom på alle niveauer. 
DBBF indgår aftale med Companycation

DBBF indgår ny aftale med Companycation, som arbejder med sponsorsalg.

DBBF henter ny kommunikationsanvarlig hos DR


Kasper Thrane er ny mand i spidsen for kommunikationen efter at have arbejdet de seneste seks år på DR Sporten.
 

Opnormering af medarbejderstaben for turneringsområdet

 
Danmarks Basketball Forbund har fået ny turneringsadministrator i Kim Lippert, der skal hjælpe til på turneringsområdet.

Jakob Dehn er ansat som ny eliteansvarlig


Danmarks Basketball Forbund´s talent & eliteafdeling har nu fået ny eliteansvarlig i Jakob Dehn, der kommer med en baggrund fra Solrød som spiller og træner på eliteniveau.
 

Steen Guido er ny talentansvarlig i DBBF


DBBF’s Talent- og Eliteafdeling har fået ny talentansvarlig i Steen Guido, der gennem mange år har været involveret i talentarbejdet i dansk basketball. Han kommer fra en stilling på talentområdet i Danmarks største basketballklub, Falcon.

DBBF søger talentansvarlig, der brænder for udvikling

 
Udvikling, udvikling, udvikling. Er du drevet af en indre udviklingskraft, som bare tvinger dig til konstant at udforske og afsøge udviklingspotentialer i mennesker samt organisationer, og brænder du samtidig for skabe talentmiljøer og basketballspillere i verdensklasse, så er denne stilling definitivt noget for dig!

DBBF søger visionær sportschef


Vil og kan du bidrage til at sætte en tydelig og visionær retning for dansk basketballs fremtidige talent-/eliteindsats? Trives du med at tage ansvar og skabe fagligt velfunderede relevante, inspirerende og værdiskabende løsninger?

Indkaldelse til Rigsdag 2021


Rigsdagen 2021 afholdes lørdag 21. august 2021 i Svendborg. Invitationen findes her og tilmelding skal ske senest lørdag 14. august

DBBF søger en kommerciel og kommunikationsansvarlig medarbejder


Brænder du for kommunikation og/eller har du en innovativ og nysgerrig kommerciel tankegang? Kendetegnes du ved et stort selvstændigt drive og en udadvendt, relationsskabende personlighed? Og kan du se dig selv være en del af en ambitiøs organisation, som brænder for at videreudvikle og synliggøre dansk basketball?

DBBF's kommunikation skal have nyt ansigt


DBBF’s kommunikationsmedarbejder rykker nogle hundrede kilometer vestpå til næste skridt i karrieren, hvor Mads Olesen tilgår en stilling i Bakken Bears’ kommunikation og markedsføring.

DBBF skal have ny sportschef


De danske basketballlandshold har i foråret 2021 afsluttet kvalifikationsturneringer, der har bragt mere succes end nogensinde før, og inden de næste kvalifikationer starter for både mænd og kvinder, vælger sportschef Jens Døssing at give stafetten videre.

Nominerede til DBBF's priser 2021


Så er det tid til at præsentere de nominerede til DBBF's priser 2021. Følg med her de kommende uger.

Rigsdagen udskydes til august


Med udgangspunkt i de seneste udsigter for forsamlingsforbudet har DBBF's bestyrelse besluttet at udskyde den ordinære rigsdag til august. Det er med ønske om at samle hele Basketdanmark fysisk til Rigsdagen.

Den omvendte coronaeffekt: Mange flere basketspillere


I et år, hvor idrætten generelt har haft det svært, har basketballsporten formået at stige med et tocifret procenttal i medlemmer, selv om der har været både positive og negative coronaeffekter

Forandringer i DBBF: Tak til Thomas og Mette


I det nye år har administrationen i DBBF oplevet forandringer som vores medlemmer vil kunne se og mærke.

Indstil til DBBF's priser inden 1. april


Hvert år uddeler DBBF's udvalg fem priser til klubber og ildsjæle i dansk basketball. Til priserne 2021 vil er blive set positivt på nomineringer af indsjæle eller klubber, der har tacklet coronakrisen på en god måde.

Deadline for indsendelse af forslag til Rigsdag 2021


31. marts er der deadline for indsendelse af lovforslag til den årlige Rigsdag i DBBF. Så hvis du eller din klub har et forslag til en ændring af DBBFs love og reglementer så skal du indsende lovforslaget snarest muligt og altså senest den 31. marts.

Sportsildsjæl bliver ny direktør for DBBF


Danmarks Basketball Forbunds nye administrerende direktør bliver Sebastian Brydegaard, der kommer fra et job i den bedste norske fodboldrække, Eliteserieklubben FK Haugesund

DBBF søger ny direktør


Potentialet er enormt og er du profilen, som får energi af at udvikle, optimere og øge kvaliteten i et spændende nationalt og internationalt miljø, så er her en fantastisk mulighed, som direktør i en fuldtidsstilling.

Kendelse fra Amatør & Ordensudvalget vedr. Rigsdagen 2020


I forbindelse med Rigsdagen i sommer klagede Jesper Brixen til Amatør og ordensudvalget. De har efterfølgende kommet med en udtalelse omkring forløbet. Bestyrelsen tager kendelsen til efterretning.

Proces omkring ansættelse af ny direktør startet


Danmarks Basketball-Forbund skal have ny direktør. Forbundet har i den sidste del af 2020 fået ny formand – Mads Young Christensen - og er nu også gået i gang med at lede efter en ny direktør. Et udvalg på 6 personer, sammensat af bestyrelsen – Ansættelsesudvalget - har i december startet en proces omkring ansættelsen.

Glædelig jul og godt nytår!


Det er lige straks juletid og derfor vil Danmarks Basketball Forbund gerne benytte lejligheden til at ønske alle vores medlemmer, frivillige, partnere og alle andre med interesse i sporten en glædelig jul og et godt, sikkert nytår Det gør vi med et blik tilbage på året der gik.

Basketballsporten tager afstand fra racisme efter episode


Danmarks Basketball Forbund og Basketligaen tager kraftigt afstand fra hændelserne og fremsætte derfor en erklæring.
 

Mads Young Christensen er ny formand for DBBF


Onsdag 2. december blev Mads Young Christensen enstemmigt valgt til ny formand for DBBF på den ekstraordinære rigadsg
 

Præsentation af formandskandidater


Kandidater til formandsposten kan indsende kandidaturet og blive præsenteret for Basketdanmark. De præsenteres her, efterhånden som de kommer ind.

Indkaldelse til ekstraordinær Rigsdag


DBBF indkalder hermed til ekstraordinær rigsdag med et punkt på dagsorden – Valg af formand
 

DBBF skal have ny direktør


Efter nærmere samtaler mellem bestyrelsen og direktøren, er begge parter blevet enige om at opsige samarbejdet

Vindere af DBBF's priser 2020


De nominerede til og vinderne af årets priser kan ses her, efterhånden som de præsenteres i løbet af foråret og vinderne afsløres i løbet af efteråret.

Ferielukket på DBBF's kontor


Der er lukket på DBBF's kontor i ugerne 30 og 31. Skal du have fat i forbundet skal det altså ske senest fredag 17. juli - og gerne før.

Retningslinjer for indendørsbasket


Det er tre måneder siden al indendørs basketball blev lukket ned og det er derfor med stor glæde, DBBF kan meddele at basketball igen kan dyrkes indendørs. Her kan du se retningslinjerne for hvordan det skal foregå.

Rigsdagen 2020 udskydes


På grund af coronavirussituationen mener bestyrelsen ikke, det er muligt at afvikle Rigsdagenpå den planlagte dato 13. juni. Den fysiske rigsdag udskyes til august, men nogle presserende beslutninger tages virtuelt

Invitation til Rigsdag 2020


Årets Rigsdag afholdes i Fredericia, lørdag den 13. juni kl. 10.00 - afhængingt af myndighedernes tilladelse. Alternativ dato er 22. august. Få mere info og tilmeld dig her. 

Sikker Udendørstræning

Regeringen har åbnet op for muligheden for at træne udendørs. Den mulighed griber vi selvfølgelig. Se vejledninger og anbefaling fra DIF vedr. udendørsidrætter nedenfor.

Medlemstal: Et fynsk eventyr


I Danmarks tredjestørste by var børnebasket meget småt for bare nogle år siden. Det er der lavet op på i samarbejde med BørneBasketFonden og dedikerede idrætsstuderende.

Medlemstallet eksploderer: Provinsen er gået i front


BørneBasketFondens aktiviteter startede tidligt en stor vækst i hovedstadsområdet, men over de to seneste år er aktivitetsniveauet i provinsen steget lynhurtigt. Således er der mellem 2017 og 2019 blevet 25% flere børnespillere i provinsen. Her dykker vi ned i Horsens.

Medlemstallet eksploderer - igen - og pigerne fører an


Over de seneste seks-syv år er basketballsporten eksploderet, med 42 procent flere medlemmer i alle aldersklasser – og antallet af spillere under 12 år er steget med ikke mindre 87 procent mellem 2013 og 2019. DIF’s nyeste medlemstal fra 2019 viser, at der er mellem 2018 og 2019 blevet 1050 flere basketballspillere og sporten har nu 15.326 medlemmer.

Indsendelse af forslag til Rigsdag


31. marts er der deadline for indsendelse af lovforslag til den årlige Rigsdag i DBBF. Så hvis du eller din klub har et forslag til en ændring af DBBFs love og reglementer så skal du indsende lovforslaget snarest muligt og altså senest den 31. marts.

DBBF suspenderer turneringen


DBBFs bestyrelse har i lyset af spredning af coronavirus Covid-19 besluttet at suspendere turneringen i alle rækker, udover Basketligaen og Dameligaen, som selv har mandat til at vurdere, om det er forsvarligt at spille videre. Suspenderingen gælder fra torsdag 12. marts.
Gklædelig Jul og Godt Nytår!

Vi ønsker alle en god juleferie - og glæder os til at se jer i det nye årti med endnu mere fremgang for dasksk basketball.

DBBF-merchandise som julegave?

Nu kan du købe T-shirts, spilletrøjer, hoodies og andet fra landsholdene og DBBF.

Henrik Klæbel er gået bort

Nekrolog. Tidligere formand for DBBF Henrik Hviid Klæbel er gået bort natten til onsdag 30. oktober. Æret være hans minde.
Og det skete i de dage i 1946 engang...

I en ny bog, der meget vel kunne være årets julegave til den basketinteresserede, beskrives dansk basketballs fødsel i 1946. Læs uddrag nedenfor.
Axel Poulsens lederpokal 2019

Axel Poulsens lederpokal uddeles af Danmarks Basketball Forbunds bestyrelse hvert år til en person, der som leder indenfor dansk basket, og i særlig grad i Østdanmark, har ydet en særlig fortjenstfuld indsats. Torben Boye fra Espergærde fik prisen i 2019.
Udvalgsmøder ved NSBDC

Ved weekendens store U15-landsholdsstævne er der også udvalgsmøder. Du kan se dagsordener her - og endda stille spørgsmål.
50 år i basketballsportens tjeneste

Jesper Brixen blev ved årets Basketrigsdag udnævnt til æresmedlem af DBBF på baggrund af 50 års uafbrudt arbejde for DBBF, først og fremmest som dommer og som særdeles aktiv i dommerudvalget, bl.a. mange år som udvalgsformand.
DBBF Rigsdagsdokument 2019

Dette års rigsdagsdokument er nu klar og sendt ud til deltagende klubber. 

Er du nysgerrig så læs selv med her. 
 
Invitation til Rigsdag 2019

Årets Rigsdag afholdes i Fredericia, lørdag den 15. juni kl. 10.00. Få mere info og tilmeld dig her. 
Dagsorden til klubudviklingsmøde 29. april

Er du interesseret i klubudviklingsudvalgets arbejde, kan du se dagsorden til næste møde lige her.
 
Vi bliver igen flere

DIF udgav tirsdag morgen medlemstallene for diverse idrætter og for femte år i træk stiger medlemstallet i dansk basketball, så der er nu blevet 32 procent flere, der dyrker sporten siden 2013. Vi slår her ned i tre klubber, i forskellig størrelse og i forskellige dele af landet, for at se hvor væksten kommer fra.
Organisatoriske ændringer

Efter en evaluering af de opgaver DBBF står overfor i den kommende tid, er det blevet besluttet at lave en justering i forbundets organisation.
Deadline for indsendelse af forslag til Rigsdag

31. marts er der deadline for indsendelse af lovforslag til den årlige Rigsdag i DBBF.
Aktiviteter til pokalfinalerne

I forbindelse med pokalfinalerne 2. februar i Horsens er der en mængde aktiviteter, herunder coaches clinics med landstræner Erez Bittman, udvalgsmøder og træninger. Se hele planen her.
Glædelig jul & godt nytår. 
 
Det er juletid og derfor vil Danmarks Basketball Forbund gerne benytte lejligheden til at ønske alle vores medlemmer en glædelig jul og et lykkebringende nytår. Vi gør samtidig opmærksom på at administrationen holder julelukket fra fredag den 21. december til og med mandag den 1. januar.
DBBF og Dameligaen indgår samarbejde

Danmarks Basketball Forbund og Dameligaen indgår fra denne sæson i et strategisk partnerskab omkring udvikling af pigebasket og fastholdelse af damespillere, ikke bare i Dameligaen, men også i ungdommen
DBBF giver en hånd til Færøerne

Det nystartede færøske basketballforbund fik besøg fra ansatte i DBBF, som hjalp øsamfundet i gang med et weekendkursus.
Kom med input til Klubudviklingsudvalget

Klubudviklingsudvalget afholder møde 23. september og de modtager meget gerne input og gode idéer. Dagsorden kan ses her.

Mette er ny medarbejder i DBBF

DBBF er glade for at kunne byde velkommen til Mette Kugelberg Nielsen som ny administrativ medarbejder på kontoret i Brøndby.

Udvalgsmøder ved NSBDC

Ved weekendens store U15-landsholdsstævne er der også udvalgsmøder. Du kan se dagsordener her - og endda stille spørgsmål.
Referat af Rigsdagen 2018

Nu kan du læse og høre hvad der blev besluttet på rigsdagen inden sommerferien. Hvis du kun er interesseret i beslutningerne kan disse læses i beslutningsreferatet, men hvis du ønsker at høre hele debatten kan du det på lydfilen. 
Invitation til Rigsdag 2018

Årets Rigsdag afholdes i Odense, lørdag den 9. juni kl. 10.00. Få mere info og tilmeld dig her. 
Sona Camara afløser Kim Lippert

Efter mange års tro tjeneste stoppede Kim Lippert som turneringsadministrator for DBBF med udgangen af april. en medarbejder med en så vigtig funktion som turneringsadministration stopper, skal der naturligvis findes en afløser. Valget er faldet på Sona Camara
DBBF valgt som Årets Specialforbund

Vi var oppe mod svømning og rulleskøjteløb, men DIFs specialforbund valgte basketball lørdag 5. maj.
Dansk Basket Vækster Kraftigt For Femte År I Træk

Danmarks Basketball Forbund er igen blandt højdespringerne, når det kommer til medlemsvækst i Danmarks Idrætsforbund.

Dagsorden til klubudviklingsudvalgsmøde - Kungsholmen - 13.04.2018


Der afholdes udviklingsudvalgsmøde i Kungsholmen den 13.-15. april og du finder dagsordenen her.
Dagsorden til udvalgsmødet i Børn- og ungeudvalget 27. januar

DBBF´s Børn- og Ungeudvalg holder udvalgsmøde lørdag den 27. januar i Horsens. I den forbindelse vil vi gerne høre fra jer ude i klubberne, hvis i har input eller spørgsmål.
Input til Klubudviklingsudvalgsmøde den 27. januar
DBBF´s Klubudviklingsudvalg holder udvalgsmøde lørdag den 27. januar i Horsens. I den forbindelse vil vi gerne høre fra jer ude i klubberne, hvis i har input eller spørgsmål.
Input til Trænerudvalgsmøde den 27. januar
DBBF´s Trænerudvalget holder udvalgsmøde lørdag den 27. januar i Horsens. I den forbindelse vil vi gerne høre fra jer ude i klubberne, hvis i har input eller spørgsmål.
Input til B&U udvalgsmøde den 13. januar
DBBF´s Børn- og Ungeudvalg holder udvalgsmøde lørdag den 13. januar. I den forbindelse vil vi gerne høre fra jer ude i klubberne, hvis i har input eller spørgsmål.
Julehilsen fra DBBF

DBBF ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Vi gør desuden opmærksom på at administrationen holder lukket mellem jul og nytår. 
Ny udviklingskonsulent i DBBF

DBBF har i samarbejde med DGI Basketball ansat Anton Elsner som ny udviklingskonsulent i Vestdanmark. 
Dansk kørestolsbasket møder Kronprinsen i Kina

I slutningen af september måned var de danske kørestolsbasketspillere Anders Mollerup Jensen og Morten Pedersen i Guangzhou, Kina, for at repræsentere Danmark og kørestolsbasket ved eventen kaldet ”Denmark Day” Her blev det også til et møde med Kronprins Frederik. 

Omorganisering i DBBF 

DBBF oplever i disse år en kraftig medlemsvækst. En af konklusionerne har været, at det er nødvendigt, at have en samlet turneringsadministration.
Dansk Basket på tv i november 

I november måned sender TV 2 SPORT kampe direkte fra Basketligaen. Vi giver overblikket over tv kampene i november måned og ser samtidig frem mod hvornår der ellers vises dansk basket på tv i sæsonen 17/18.
Årets Ungdomstræner

DBBF's trænerudvalg og DGI Basketball har stiftet en ny pris der vil blive uddelt fra denne sæson af. Årets ungdomstræner går til den træner som gør en markant forskel i ungdomsbasketmiljøet. 
3 danskere valgt som FIBA dommere

FIBA har netop offentliggjort listen over FIBA dommere og kommisærer for de kommende 2 år. Danmark har fået 3 FIBA dommere og 2 kommisærer. 
En stor basket personlighed er gået bort

DBBFs tidligere formand igennem 16 år, Helge Homann er gået bort mandag den 18. september i en alder af blot 65 år. 
Organisatoriske ændringer i Basketligaen

Efter godt samarbejde med Danmarks Basketball Forbund de seneste 7 år, er Basketligaen nu nået til et punkt hvor det vil være godt med en ny organisering. 
 
DBBF's kontor holder lukket d. 28.07.2017 

Kontoret holder lukket fredag d. 28.07.2017, vi er tilbage igen mandag d. 31.07.2017.
Ha' en dejlig fredag og skøn weekend.
Danmarks Basketball Forbund’s holdning til gambling

Sport og pengespil hænger naturligt sammen, og det betyder, at eliteatleter typisk færdes i en spillekultur. Det er derfor vigtigt, at vi som elitesportsmiljø skaber rammerne for en balanceret spillekultur.
Læs om vores holdning her: klik her
Fantastisk basket weekend i Odense

I weekenden var der fuld fart på basketaktiviteter i Odense med NBA 3X, Rigsdagen og Jr. NBA finalestævne. Vi følger op på begivenhederne her. 
Kvalifikation til DM i street basket

I juni måned afholder GAME en masse kvalifikationsturneringer til DM i Street Basket ved GAME Finals den 26. august. Få et overblik over kvalifikationsturneringer her
Rigsdag og NBA 3X i Odense 

Lørdag den 10. juni er det tid til den årlige Basket Rigsdag for alle DBBFs klubber. I år ligger rigsdagen samme tid og sted som NBA 3X Odense for at skabe synergi og basketfestival stemning i Odense. 
Invitation til Rigsdagen 2017

Årets Rigsdag afholdes i Odense, lørdag den 10. juni kl. 10.00. Få mere info og tilmeld dig her. 
Landets mest succesfulde dommer på besøg i Hørsholm
Den 19. april var Maj Forsberg forbi Hørsholm hallen for at holde foredrag om sin nuværende dommerkarriere, hvor hun bl.a. har dømt WNBA finaler og Eurobasket finaler.
Dansk dommer skal dømme EM for Damer 2017
Maj Forsberg er netop udtaget til at dømme Eurobasket 2017 i Prag. Du kan desuden opleve hende som foredragsholder i Hørsholmhallen den 19. april. 
Basketball klubben Falcon større end håndbold

Danmarks største basketball klub Falcon har oplevet en kæmpe medlemsvækst de senere år. Nu er klubben større den Danmarks største håndbold klub. 
Basketball i Danmark med eksplosiv medlemsvækst

Torsdag den 6. april offentliggjorde DIF medlemstallene for 2016 i de danske idrætsforeninger. Danmarks Basketball Forbund har den femte største vækst i både % og reelle tal. 
En stor basket personlighed er gået bort

Thomas Haaning som har været en stor personlighed i Haderslev Basketball klub i mange år og også har været inde over DBBF, sov ind lørdag den 18. marts, efter en lang kamp mod kræften. 
Lovforslag til rigsdag

Fredag den 31. marts er der deadline for indsendelse af lovforslag til Rigsdagen 2017. Så hvis du har et forslag til en ændring af DBBFs love og reglementer så skal du indsende lovforslaget snarest muligt!

Nye regelfortolkninger

Læs dem her!
Velkommen til ny elitekoordinator

DBBF har nu ansat sin nye elitekoordinator.

Ny mand i spidsen for dansk elitebasketball

Danmarks Basketball Forbund har nu fundet sin nye sportschef og det bliver en mand der kender eliteområdet indgående.

DBBF administrationen holder julelukket
Administrationen ønsker alle en glædelig jul og et rigtig godt nytår. Kontoret holder lukket fra den 23. december til og med mandag den 2. januar. Vi ses i det nye år. 
Danske teenagere gider ikke motion – men flere børn spiller basket
TV 2 Nyhederne lørdag den 19. nov havde et indslag om at danske unge ikke dyrker så meget motion mere. I samme indslag blev der 2 gange nævnt at dansk basket mister medlemmer. Det er FORKERT! DBBF har siden 2013 oplevet vækst i medlemstallet

 

Referat fra bestyrelsesmøde i DBBF

Klik på overskriften for at læse referat fra det seneste bestyrelsesmøde i DBBF. 
Tilmelding til Basketrigsdagen 2016

Den årlige Basketrigsdag afholdes Lørdag den 11. juni kl. 10.00 i Fredericia Idrætscenter. Læs invitationen her. Tilmeldingsfrist er den 27. maj
Kontoret har lukket torsdag og fredag grundet Kristi Himmelfartsdag 

I anledning af Kristi Himmelfartsdag torsdag den 5. maj holder DBBF lang weekend og er derfor ikke på kontoret den 5. og 6. maj. Vi er tilbage igen mandag den 9. maj. Vi håber i alle får en god helligdag og weekend. 

 
Referat fra bestyrelsesmøde i DBBF
DBBFs bestyrelse afholdt møde den 01.03.2016. Læs referatet fra mødet her
Vil du være med til at sikre god økonomistyring i basketligaen?
På rigsdagen i 2015 blev det besluttet at der skulle udarbejdes et reglement for at sikre bedre kontrol med den økonomiske udvikling i basketligaen. Her kan du læse det reglement som arbejdsgruppen er nået frem til og som er blevet godkendt af både baskeligaen og forbundets bestyrelse. Reglementet træder i kraft for den kommende sæson, men i første omgang kun vejledende for at give plads for tilpasninger. Læs mere her
Referat fra BU møde
Børn- & Ungeudvalget havde møde den 16.01.2016 i Horsens og du kan finde referatet fra mødet her. 
Referat fra Bestyrelsesmøde i DBBF
DBBFs bestyrelse havde møde den 16.01.2016 og du kan læse referat fra mødet her. 
Lennart Jensen modtog DIF’s ærestegn
 
I forbindelse med Pokalfinaler i basketball, lørdag d. 16.1. modtog Lennart Jensen DIF’s ærestegn for hans mangeårige og uafbrudte arbejde for basketball i Horsens og Danmark.
Julehilsen til Basket Danmark
Danmarks Basketball Forbunds Formand ønsker jer alle en glædelig jul. Læs hans julehilsen her. 
Julebrev fra BU
I forbindelse med en midtvejsevaluering af Grand Prix turneringen i november 2016 har vi fået en del henvendelser omkring såvel GP-turneringen som børnereglerne. På baggrund af disse, samt tidligere henvendelser og drøftelser i såvel DBBF´s udvalg (dommer, turnering og børn&unge) og i DBBF´s bestyrelse, er det hensigtsmæssigt, at vi fra Børn&Unge-udvalget (BU) kommer med nogle præciseringer, betragtninger og overvejelser.
Referat fra bestyrelsesmøde i DBBF 03.12.15

DBBF's Bestyrelse har holdt møde den 24.11.2015 i Odense. Du kan læse referat fra mødet ved at klikke her. 
Hrannar Holm stopper som sportschef 24.11.15
Hrannar Holm stopper som sportschef med udgangen af november. Han har opsagt sin position af personlige årsager. DBBF takker for den store indsats med landsholdsprogrammet igennem de sidste tre år og ønsker ham held og lykke fremover.
Dansk basketball i nyt banebrydende samarbejde
 
Danmarks Basketball Forbund (DBBF) har netop indgået en historisk samarbejdsaftale med BørneBasketFonden, DGI basketball og Dansk Skoleidræt. Læs mere her.
Horsens’ Mr. Basketball holder 50 års basketball-jubilæum
I forbindelse med kampen mellem Horsens og SISU, søndag d. 25.10. holdes der reception for at det i år er 50 år siden, at Mr. Basketball – Lennart Jensen – lagde grundstenene til organiseret basketball i Horsens.
Erik Melbye fylder 90 år torsdag d. 8. oktober .
08.10.15.

Udover at Erik har været med til at grundlægge DBBF, og har tjent som Generalsekretær, har han spillet på både håndbold- og basketball-landsholdet. Vi ønsker stort tillykke. Læs mere her.
Referat fra bestyrelsesmøde i DBBF
01.10.15
Afholdt d. 22.09.2015. Læs mere her

Basketrigsdagen nærmer sig
11.06.15
Rigsdagen rammer os den 13. juni kl.10 i Nyborg.
Læs dagorden og bilag med spændende forslag her.


 

Konsulent til SMART basket søges 27.05.15
Har du lyst til at være med til at implementere vores nye aldersrelaterede træningskoncept? Læs mere her

DBBF kontakter

Generel kontakt
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

Turnering
Telefon: +45 43 26 24 21
E-mail: turnadm@basket.dk

DBBFs telefontider
Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 og 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden. 
Jesper Winther Sørensen 
Direktør 

Overordnet administrativt ansvar.  

Tlf.
E-mail: Jws@basket.dk
Thomas Johansen
Udviklingschef

Ansvarlig for udviklingsområdet og dets konsulenter samt politiske udvalg, samt DGI basketball. Arbejder også med klubudvikling og besøger gerne klubberne.

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Sona Camara
Udviklingskonsulent Øst

Klubudvikling i ØstDanmark og ansvarlig for projekt "Væk fra ventelisten & ind på banen"

Tlf. +45 20493712
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Turnering (struktur, afvikling, sagsbehandling), DBBFs lovgivning, FIBAs love & klubturneringer, internationale spillere, kontrakter, dommerudvikling. Assisterer Turnerings- og Dommerudvalget.

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Planlægning og administration af 5-mod-5 turneringen.

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Jörgen Fastberg
Sportschef

Ansvarlig for elite & uddannelsesområdet og for strukturer og relationer ud mod samarbejdspartnere nationalt og internationalt. Ansvarlig for sportslig udvikling på talent & eliteområdet og koordinering af A-landsholdene. Tovholder på udviklingen af DBBFs røde tråd.

Tlf. 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
 
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Ansvarlig for administration i forbindelse med ungdoms & seniorlandshold. 

Tlf.: +45 91 95 66 98 
E-mail: mag@basket.dk

Stephan Birch Hartung
Turneringskoordinator 

Grand Prix koordinator øst samt generel turneringsplanlægning.

Tlf. 43 26 24 21
E-mail: Stephan@basket.dk

Lars Østergaard 
Ansvarlig for MVP-App

IT-Drift af MVP-app

Tlf. 43 26 24 21
E-mail: Lars@basket.dk

Anton Elsner
Udviklingskonsulent (Vest)

Klubudvikling i vest, samt samarbejde med BørneBasketFonden. Arrangerer regionale camps for U13-U14.

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Udvikling og drift af: uddannelsesstruktur, generel klubudvikling, samarbejde med BørneBasketFonden, drift og udvikling af trænerlicens.

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Cathrine Bigum (Barsel) 
Eventkoordinator med kommunikationsansvar

Planlægning og gennemførelse af events samt ekstern kommunikation på hjemmeside og sociale medier.

Tlf: 43 26 24 20
E-mail: Cat@basket.dk 

Aske Strandbygaard  (Barselsvikar) 
Eventkoordinator med kommunikasionsansvar

Planlægning og gennemførelse ekstern kommunikation på hjemmeside og sociale medier.

Tlf: 30 25 13 63
E-mail: Aske@basket.dk

Emma Rame 
Eventkoordinator med ansvar på partnerskaber

Planlægning og gennemførelse af events samt værdiskabene partnerskaber. 

Tlf: 43 26 24 20
E-mail: Emma@basket.dk

Baris Yilmaz & Henrik Birkedal Hansen
Regnskabsmedarbejdere

Ansatte i DIF, men en del af teamet i DBBF. Ansvarlig for regnskab og økonomistyring.

Tlf. +45 62 65 61 40 og +45 62 65 61 48

E-mail: DBBFregnskab@dif.dk

Thomas Rendal
Merchandiseansvarlig

Ansvarlig for tøj og merchandise til salg, landshold mv.

Tlf. +45 23 65 69 22
E-mail: tre@basket.dk

 
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420