Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Opdatering af corona-retningslinjer

Nyheder

Opdatering af corona-retningslinjer

Fra onsdag kan der igen dyrkes idræt, efter Kulturministeriet havde opfordret til at afholde sig fra aktiviteter, der kunne øge risikoen for smitte hen over julen.
Kære klubber

Vi håber, i alle er kommet godt ind i det nye år.

Før jul endte de skiftende udmeldinger fra Kulturministeriet som bekendt med en opfordring til befolkningen om ikke at deltage i indendørs foreningsaktiviteter til og med den 4. januar 2022. Opfordringen kom på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen.

DIF og DBBF har siden udmeldingen fastholdt vigtigheden af at fastholde den 4. januar som sidste dag for opfordringen, så der igen kan dyrkes idræt til gavn og glæde for befolkningens trivsel og sundhed - herunder fastholdelse af medlemmer og frivillige. Og heldigvis er der ingen indikationer på en kontramelding. Derfor kan foreningslivet fra onsdag morgen genoptage sine aktiviteter. Følgende er dog stadig gældende:

• Eliteidrætten kan fortsætte, men uden tilskuere på lægterne. Gælder til og med den 16. januar 2022.

• Krav om at alle over 12 år bærer mundbind eller visir, når de opholder sig på en idrætsfacilitet (dog ikke under idrætsudøvelsen). Gælder til og med den 16. januar 2022.

• Anbefaling om at klæde om hjemmefra i alle kommuner med høj smitte (pr. dags dato 97 kommuner)

Vedrørende Turnering

Grundet coronasituationen har DBBF valgt at forlænge ”coronaafbud”-reglen, som blev meldt ud inden jul.
Klubber kan melde afbud til kampe og Grand Prix uden omkostninger grundet coronasituationen til og med 31.januar. Afbud skal ske senest dagen før kamp(e) og skal ske via MVPAPP på selve kampen

Det er vigtigt at kommentere på kampen, at afbuddet skyldes corona. Afbud til kamp følger almindelige regler, 0-20 og -2 kamppoint i stillingen. Meldes der afbud senere end 24 timer inden kamp, vil man blive opkrævet for afbud efter gældende regler.

Grundet en anbefaling om nedlukning til og med 5.januar kan man, såfremt begge klubber ønsker det, flytte allerede planlagte kampe, som skulle afvikles 9. januar eller tidligere.

BEMÆRK: Kampe, som kan flyttes omkostningsfrit, gælder kun dem, som er planlagt til og med den 9. januar.

Kampe som flyttes efter 9.januar opkræves normalt flyttegebyr.

Vi håber, disse tiltag kan hjælpe med at få afviklet turneringen efter allerede fastsatte terminer.

Vedrørende kompensation grundet aflyste camps, stævner og lignende:

Før jul lykkedes det DIF og DGI at forhandle en hjælpepakke på 20 mio. kr. hjem til de foreninger, som henover julen er blevet ramt økonomisk pga. aflyste camps, stævner og lignende på baggrund af en opfordring til at aflyse aktiviteter.

Pengene bliver administreret og uddelt via DIF og DGI’s foreningshjælpepulje. Helt præcis hvornår og hvordan man skal søge ved vi ikke endnu, men vi melder ud når vi ved mere.
 

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420