Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Opdatering om DBBFs turnering
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Opdatering om DBBFs turneringsrækker

Opdateret 1. september: 


Vi kan nu glæde os over at kunne dyrke idræt helt som normalt. Gældende fra onsdag 1. september er der ikke længere særlige corona-restriktioner i idræts- og foreningslivet. Også kravet om stikprøvekontrol af coronapas i foreningsfitness er bortfaldet. 

De retningslinjer, der tidligere har været gældende for idræt, erstattes i stedet af sundhedsmyndighedernes anbefalinger om smitteforebyggende adfærd i samfundet - tjek Sundhedsstyrelsens generelle råd til smitteforebyggelse her.

Du kan løbende følge udviklingen i smitte, tiltag og regler på coronasmitte.dk

Med de seneste restriktioner i samfundet der er meldt ud i uge 50 for Region Sjælland, Region Midtjylland, samt Aalborg, Vejle, Fredericia og Middelfart Kommuner er DBBFs turnering også næsten sat i bero.
 
Inden jul kan der, hvis retningslinierne forbliver som de er lige nu, afvikles fem kampe vest for Storebælt inden jul. Alt andet er sat på pause.
 
Naturligt nok får den omfattende nedlukning konsekvenser for turneringerne og på trods af betydelig usikkerhed giver vi her et kort overblik.
 

Ungdomsrækker

 
I øjeblikket arbejdes der på de ungdomsrækker, der alligevel skulle ombrydes ved jul. Når det arbejde er gjort, ses der nærmere på hvad der skal ske efter den forhåbentlige genstart af Danmark 3. januar.
 
For det første vil ungdomskampene først begynde sidst i januar. Den beslutninge er taget som et skadesforebyggende tiltag efter konsultation med landsholdenes medicinske stab, dvs. læger og fysioterapeuter. Med en måneds træningspause, udenfor hallerne, skal spillerne bruge 3-4 uger på at komme tilbage i en træningsform, der tillader kampe. Det anbefales at også trænerne tager hensyn til dette ved opstart.
 
På grund af den betydelige usikkerhed omkring fremtidige tiltag fra myndighederne planlægges kampene sådan, at hvert hold kun kan forvente 1-2 kampe inden vinterferien. Det er for at sikre fleksibilitet i planlægningen, samt at sikre, at spillerne ikke overbelastes.

Kommer der flere nedlukninger justeres tidshorisonten.
 
Turneringsudvalget har gennem længere tid arbejdet hårdt for at kampantallet for de enkelte ungdomshold skulle forblive det samme som i et normalt år, men nu begynder vi desværre at løbe tør for tid til at afvikle kampene. Derfor vil der være reduceringer i de fleste rækkers kampantal, så man eksempelvis kun spiller én gang mod hver modstander, enten ude eller hjemme.
 
Lige nu forventes det at vi forsøger at afvikle slutspil i ungdomsrækkerne.
 
Efter ombrydningen er færdig, mødes Turneringsudvalget for at se nærmere på de specifikke detaljer for ungdomsturneringen.
 
 

Ungdomspokalfinalerne

Pokalfinalerne for ungdom skulle have været spiller 31. januar, men de udsættes. Baggrunden er, at der er for kort tid mellem at kampe genoptages til 31. januar til at alle kampe kan afvikles forsvarligt, både i forhold til skadesforebyggelse og hensyntagen til rejseforanstaltninger for hold, der kommer langvejs fra.
 
En ny dato meldes ud snarest muligt.
 

Seniorrækker

 
Basketligaen og Dameligaen spiller videre som planlagt, idet de som eliterækker er undtaget fra en del af coronabestemmelserne. Indtil tidligst 3. januar skal kampene dog afvikles uden tilskuere.
 
De øvrige seniorrækker kan tidligst starte 1. marts. På grund af den betydelige usikkerhed om genopstart, afventer administrationen og Turneringsudvalget, inden detailplanlægning begynder. Det er dog allerede meldt ud, at slutspil er aflyst for alle seniorrækker med undtagelse af de to ligaer
 

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.
 
Sona Camara
Grand Prix koordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 projektansvarlig
(engelsktalende)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420