Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Optakt Danmark-Tjekkiet

Holdet

Optakt til Danmark-Tjekkiet

Se kampen her: https://www.dr.dk/drtv/kanal/drtv-live_192099
For anden gang indenfor 42 timer skal det danske kvindelandshold i basketball op mod et af Europas allerbedste hold i Tjekkiet. Der er intens konkurrence om pladserne til EM i Spanien og Frankrig og tjekkerne har brug for en sejr lørdag kl. 13. På papiret er opgøret en hjemmekamp for Danmark, men på grund af coronasituationen spilles der i en lukket coronaboble i Tyrkiet.
 
EM-pladserne går til de ni gruppevindere, plus de fem bedste toere. Tjekkiet kan vinde gruppen med en sejr over Danmark lørdag, mens Italien tager den med en sejr over Rumænien og et tjekkisk nederlag til Danmark. Begge hold ligger godt til i kampen om at være blandt de bedste toere, men jokeren i det regnskab er, at kampene mod gruppernes fjerdeplads tages ud af regnskabet. Danmark er ude af kampen om en EM-plads, men spiller for at opnå et bedre seedningslag til næste kvalifikation.
 
Da Danmark mødte Tjekkiet i november i Riga, blev det til en tjekkisk sejr på 84-64 i en kamp, hvor danskerne var foran kort før pausen, men måtte se sig skudt i sænk af et Tjekkisk hold, der var træfsikre på distancen og vandt 84-64.

Tjekkiets styrke er de store spilleres højde og drøjde, personificeret ved 194 centimeter store Julia Reisingerova, som det meste spil går gennem. Tjekkiet løber hurtigt op ad banen, men venter derefter på at Reisingerova og de andre store spillere kommer med op. Reisingerova befinder sig tæt ved kurven, men er i stand til at aflevere bolden ud til nogle dygtige skytter, hvis forsvaret kollapser ind omkring hende.
 
Her er det især guarden Katerina Elhotova, der er målet. Hun er en erfaren spiller på 31 år og i kvallifikationens første fem kampe har hun ramt imponerende 68% af tre-points-skuddene.
 
Tjekkiet slog torsdag Rumænien 100-52 i en kamp, hvor Reisingerova scorede 25 point på kun 21 minutters spilletid.
 
Danmarks bedste spiller i kvalifikationen har været Maria Jespersen, der scorer lige over 20 point i gennemsnit. Specielt i sejren over Rumænien i november skinnede hun igennem med 35 point. Jespersen tager også flest rebounds for Danmark.
Maria Jespersen (Laboratorios Ynsadiet Leganes, Spanien)

-Det er en ny kamp og et andet hold, vi skal møde, i forhold til nederlaget mod Italien. Vi havde en god træning i dag og vi spillede godt sammen og jeg håber, at vi kan gøre det samme lørdag. Vi må ikke tænke for lang tid over vores fejl og nederlag, men skal bare tage det med videre, vi kan lære. Vi har erfaringer med at vores anden kamp i de her samlinger er bedre, så det satser vi på. Især det pres, der bliver lagt på vores guards ser vi ud til at vænne os til i anden kamp og det gør os bedre til at modstå det.
 
Landsholdsanfører Gritt Ryder (Hørsholm 79ers) siger:  
 
-Vi har bevist, at når vi rammer dagen, kan vi spille mod alle hold. Tjekkiet er ikke en supernation, som vi aldrig nogensinde kan spille med og det skal vi minde os selv om. Vi ved det blvier en svær kamp, men chancen er, at vi alle spiler på vores højeste individuelle niveau og rammer en høj procentdel af vores skud.
Landstræner Jesper Krone siger:
-Hvis vi skal vinde, skal vi spille 40 minutters topbasket med højt niveau og mental styrke. Vi skal prøve at få tjekkerne ud af det, de gerne vil. Det er svært, men vi skal prøve ikke at tænke over de fejl, vi begår, men bare fortsætte med at søge åbninger og skud.
 
-Vi har video af kampen mod Italien, og kan se, at der er mange ting, der fungerer. Desværre har vi, på grund af det fysiske pres, flere tidspunker, hvor vi spiller under niveau. Vi skal være vant til at spille med det fysiske pres, og jo flere kampe af dem her, vi får, jo bedre bliver vi på sigt. Det samme gælder med at få spillere, som Maria Jespersen og Sofie Tryggedsson, ud i Europa. De bliver vant til at spille med en helt anden fysik, of det har vi brug for i landskampene.

 
Udtagne spillere
Alberte Rimdal (Åbyhøj IF)             
Anna Seilund (BK Amager)
Anne Hee (Hørsholm 79ers)
Camilla Emsbo (Hørsholm 79ers)
Caroline Wich (Åbyhøj IF)
Elisabeth Brynaa Hansen (Hørsholm 79ers)
Emilie Hesseldal (BMS Herlev Wolfpack)
Gritt Ryder (Hørsholm 79ers)
Ida Tryggedsson (BMS Herlev Wolfpack)
Laura Ziegler (BMS Herlev Wolfpack)
Malene Lind Pedersen (Åbyhøj IF)
Maria Jespersen (Laboratorios Ynsadiet Leganes, Spanien)
Sofie Tryggedsson Preetzmann (La Salle Melilla, Spanien)
Thea Mikkelsen (BMS Herlev Wolfpack)
 
Reserver
Caroline Glud Rasmussen (BMS Herlev Wolfpack)
Julie Høier (Åbyhøj IF)
Katrine Horneman Lassen (Hørsholm 79ers)

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420