Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Optakt til Italien-Danmark

Holdet

Optakt til Danmark-Italien

Se kamoen her: https://www.dr.dk/drtv/kanal/drtv-live_192099
Det danske frivillighedslandshold skal op mod Italiens superstjerner i Tyrkiet torsdag kl. 19:00 dansk tid. Kampen vises live på drtv.dk
 
Det internationale basketballforbund FIBA er gået all-in med coronasikkerheden til EM-kvalifikationskampe. Således samles alle grupper i turneringen rundt om i Europa i bobler, hvor sikkerheden er på niveau med kvindehåndboldens i Danmark i december.
 
Det betyder også, at de danske basketkvinder ikke skal til en italiensk heksekeddel for at spille gruppekamp mod Europas øjeblikkelige sjettebedste landshold, men i stedet kan nøjes med at spille i Istanbul foran en tom hal – og de danske seere på DRTV.dk
 
De to hold mødtes i Gentoftehallen foran 1600 tilskuere i november 2019. Her slap italienerne afsted med en sejr på 72-82, efter danskerne var indenfor fire point med halvandet minut tilbage.
 
Tidligere i samme kvalifikationsvindue havde italienerne tabt til Tjekkiet, hvilket fik forbundet til at skifte træner. Erfarne Lino Lardo blev indsat som ny coach og i sidste vindue havde italienerne ingen problemer med at slå Tjekkiet og Rumænien.
 
Italiens superstjerne er Cecilia Zandalasini, som denne vinter spiller i Fenerbahce, og i sommersæsonen spiller for Minnesota Lynx i WNBA. Hun er italienernes topscorer i turneringen med 17 point pr. kamp og det var hende, der, med to tre-pointere, afgjorde kampen i Gentofte.
 
Udover Zandalasini har italienerne et bredt og erfarent hold, bestående af professionelle spillere. Der er ingen superstjerner, men bestemt heller ingen vandbærere.
 
Det danske hold består af to spillere, der til daglig spiller i Spanien, mens resten er fra den hjemlige liga. Holdet har selv rejst en stor del af økonomien bag kvalifikationsdeltagelsen gennem en crowdfundingkampagne i foråret 2019, hvor det blev lagt hundredevis af frivillige timer fra spillerne selv. Inden da havde landsholdet været lagt ned i 15 år – og den sidste EM-sejr var fra 1999.
 
Maria Jespersen var afgørende i at sende en sejr til Danmark, da hun i november 2020 scorede 35 point mod Rumænien, da danskerne vandt 91-74 i Riga. Nu har hun fået hjælp af ligeledes udlandsprofessionelle Sofie Tryggedsson, der havde coronakarantæne i sidste spillerunde og stadig spillede på college i 2019.
 
Danmark har vundet en af fire kampe i kvalifikationen og på papiret er det stadig muligt at kvalificere sig til EM. Det vil dog kræve, at Italien taber til både Danmark og Rumænien i de kommende kampe – og at danskerne vinder med mere end 10 point torsdag aften.
Maria Jespersen (Laboratorios Ynsadiet Leganes, Spanien)

-Italien kan ikke tabe imod os hvis de vil have chancer for at gå til EM, derfor går de all in på denne kamp så vi skal være klar fra start og ramme dagen.
Landsholdsanfører Gritt Ryder (Hørsholm 79ers) siger:  
 
-Det bliver en meget udfordrende kamp, hvor vi skal spille vores bedste for at tage en sejr. De har dygtige individualister, som vi skal være endnu bedre til at dække op, end vi var i sidste kamp mod dem. Dertil skal vi overføre den spillestil og spilleglæde som vi havde mod Rumænien
Sofie Tryggesson (La Salle Melilla, Spanien): 

- Sidst vi spillede mod Italien var det lige ved og næsten, så jeg synes vi skal gå til kamp med en selvtillid der afspejler det. Pga. college og corona har jeg ikke spillet i EM-kval endnu men jeg glæder mig så meget til at være med og håber vi kan gøre det endnu bedre end sidst
 
Landstræner Jesper Krone siger:
-For at slå Italien skal alle spillere være effektive. Vi skal have produktion fra alle, uanset hvor mange eller få minutter, de spiller. Vi skal tage virkeligt gode beslutninger og så skal vi have respekt for Italien, samtidig med at vi tror på vore egne evner.
 
-Det er vigtigt for os at forsøge at holde scoren så lav som muligt. Får Italienerne mange boldbesiddelser, bliver de svære at danse med. De er meget aggressive, især i forsvaret, og de lever af deres bredde i holdopstillingen.

 
Fredag 5. februar kl 13 afholdes et kort pressemøde med landstræner Jesper Krone samt to spillere. Pressen kan deltage via Zoom på følgende link:

https://us05web.zoom.us/j/84051156188?pwd=RFlZQzRDTXgvUS9ZektwaXpSUDJNUT09

Meeting ID: 840 5115 6188
Passcode: knw08B
Udtagne spillere
Alberte Rimdal (Åbyhøj IF)             
Anna Seilund (BK Amager)
Anne Hee (Hørsholm 79ers)
Camilla Emsbo (Hørsholm 79ers)
Caroline Wich (Åbyhøj IF)
Elisabeth Brynaa Hansen (Hørsholm 79ers)
Emilie Hesseldal (BMS Herlev Wolfpack)
Gritt Ryder (Hørsholm 79ers)
Ida Tryggedsson (BMS Herlev Wolfpack)
Laura Ziegler (BMS Herlev Wolfpack)
Malene Lind Pedersen (Åbyhøj IF)
Maria Jespersen (Laboratorios Ynsadiet Leganes, Spanien)
Sofie Tryggedsson Preetzmann (La Salle Melilla, Spanien)
Thea Mikkelsen (BMS Herlev Wolfpack)
 
Reserver
Caroline Glud Rasmussen (BMS Herlev Wolfpack)
Julie Høier (Åbyhøj IF)
Katrine Horneman Lassen (Hørsholm 79ers)

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420