Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Optakt til damelandshldets første hjemmekamp i 19 år

Nyheder

Europæisk tophold uden sejr besøger Danmark søndag

Opdatering søndag middag
 

Livesending

Kampen kan ses live på dette link. Videoen kan ikke ses før kl. 15:15, hvor optakten begynder, men det er på dette link:

https://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/anden_sport/knoklede-for-at-faa-raad-nu-skal-de-spille-om-em/7871826
 

Holdopstillinger


Danmark
0          Julianna Okosun     Værløse Blue Hawks
1          Emilie Hesseldal     Skallagrimur (Island)
2          Hanna Sheikh        Telge Basket (Sverige)
3          Frida Formann        Værløse Blue Hawks
4          Line Piechnik           UCAM Primafrio (Spanien)
5          Ida Tryggedsson     SISU
8          Anna Seilund           C.D. Zamarat (Spanien)
9          Ena Viso                     BK Amager
10        Maria Jespersen    C.D. Zamarat (Spanien)
11        Gritt Ryder               Hørsholm 79ers
12        Anne Hee                 Falcon/Hørsholm
15        Lena Svanholm       UC Davis (USA)
33        Sarah Mortensen  Villanova University (USA)


Italien
0    Caterina Dotto
4    Martina Bestagno
5    Debora Carangelo
6    Maddalena Gorine
7    Giorgia Sottana
9    Cecilia Zandalasini
10    Francesca Dotto
20    Elisa Ercoli
23    Sabrina Cinili
24    Chiara Consolini
32    Samantha Marie Ostarello
33    Olbis Futo Andre
41    Elisa Penna

 
Både Italien og Danmark går på banen sultne efter den første sejr, når søndagens basketlandskamp sættes i gang søndag i Gentoftehallen. Begge hold tabte torsdagens første kamp i puljen på kortere perioder med dårligt spil og skal forsøge at sætte 40 gode minutter sammen.

Basketball er et spil, hvor stjernerne har kæmpe indflydelse på spillet og Italien har, hvad der blev betegnet som en af de mest lysende unge stjerner i Europa. Cecilia Zandalasini var i 2017, som 21-årig, den anden mest scorende spiller til EM og hun førte Italien til en kvartfinale. Det førte til både en kontrakt i WNBA og hos Euroleagues Fernabahce.

Den 185 centimeter høje small forward bliver altså en af de største udfordringer for danskerne, der på hjemmebane skal forsøge at kopierer hvad Tjekkiet gjorde ved italienerne torsdag.

Italien gik ind som klare gruppefavoritter, men et ti minutters totalt offensivt sammenbrud i den første kamp resulterede i et nederlag på 52-62. Italien var ellers foran indtil 12 minutter før tid, 41-40, men allerede da var der gået tre minutter uden en italiensk scoring. De næste syv minutter formåede Italien kun at score en enkelt gang og i alt lykkedes det kun hjemmeholdet at score ti point de i kampens sidste 16 minutter – og heraf var de tre point de sidste 30 sekunder, efter kampen var afgjort. Det endte med et italiensk nederlag på 52-62, med 16 point og tre rebounds til Zandalasini.
Da Italien blev slået ud af EM i sommer mod Rusland, havde de også en længere periode, hvor de havde problemer med at score, og det kan være noget, som danskerne på søndag kan hænge deres hat på, selv om Italien ligner storfavoritter.

-Vi går ud og giver den al den gas, vi kan, siger landstræner Jesper Krone, for det skylder vi ikke bare os selv, men også publikum i den udsolgte hal. Vi håber på at have 1700 publikummer i ryggen i 40 minutter, ligegyldigt hvad, og at skabe en kæmpe basketfest. Kvis vi giver dem kamp og modstand til stregen, er det bare så meget sjovere.
Danmark, der spillede den første kamp i EM-kvalifikationen i 19 år, havde også problemer med udfald i torsdagens kamp i Rumænien. Der var nerver på fra kampens start, hvor Rumænien skabte et forspring. Da Danmark så skar forspringet helt ned til syv point, betød tre-fire dårlige minutter i tredje periode, at Rumænien kunne tage sejren på 70-55.

Der er i skrivende stund 16 billetter tilbage, efter der midt på ugen blev sat et lille antal tilbageleverede VIP- og sponsorbilletter til salg.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420