Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Overraskelsen udeblev efter 19 år

Nyheder

Se landskampen her

Det blev den ventede svære start for de danske basketkvinder, der i Rumænien tabte den første EM-kvalifikationskamp i 19 år med 70-55. Danskerne faldt især på de elementer af spillet, som kræver international erfaring: tempo, det fysiske spil og rutinen.
 
-Jeg har skrevet på mit taktikbræt, at hvert sekund på banen tæller, på det her niveau, sagde den danske landstræner Jesper Krone efter kampen. Den mindste uopmærksomhed og den mindste fejl bliver straffet og det ser vi tydeligt i dag. Vi spiller en hæderlig kamp og teknisk og taktisk er vi fint med, men forskellen er hurtighed i opfattelsen, fysik og mistede bolde.
 
Lige præcis de elementer blev udslagsgivende, da kampen midt i tredje periode reelt blev afgjort. Danmarks bedste fysiske våben, 186 centimeter høje Emilie Hesseldal begik sin fjerde personlige fejl og måtte sætte sig på bænken. Det udnyttede rumænerne til at skrue op for både fart og fysik, efter Danmark ellers lige havde fået reduceret til 46-39 på en tre’er fra Anna Seilund.
 
Rumænerne aggressivt til sagen og selv om de ikke altid ramte på første chance, brugte de deres størrelse og fysiske styrke til at kæmpe sig til for mange angrebsrebounds, i fraværet af Hesseldal.  På bare tre minutter udbyggede Rumænien føringen til 58-39, især på godt spil fra stjernen Ashley Walker.
 
Efter kampen så Danmarks bedste spiller på dagen, Maria Jespersen, denne periode af kampen som både ærgerlig og frustrerende.
 
-Efter Emilie måtte gå ud med fire fejl, dominerede de reboundspillet og skruede op for tempo og fysik spil og det var vi ikke klar på, fortalte spilleren fra spanske Quesos El Pastor. Så lige nu er der lidt ærgrelse, især fordi det føles som om, det var to meget korte perioders nedtur, der gav dem sejren.
 
Jespersen henviste her til kampens start, som også var svær for danskerne. Nerverne sad lidt uden på tøjet og de frie skud gik langt ved siden af, så Rumænerne uden at spille prangende kunne bringe sig foran 7-0. Der skulle gå tre minutter inden Danmark kom på tavlen, da Maria Jespersen fandt en fri Line Piechnik i hjørnet.
 
Resten af halvlegen var præget af et dansk hold, der lavede mange fejltagelser i angrebsspillet, men også spillede godt nok forsvar til at være med i kampen. Ikke mindre end 12 bolde blev smidt væk og otte minutter inde i kampen, ved stillingen 14-22, havde danskerne kun ramt 33 procent af skuddene, mens Rumæniens procent lå på 65.
 
De høje rumænske skudprocenter havde meget at gøre med de bolde, danskerne smed væk, og som hjemmeholdet, med Annemarie Godri-Parau i spidsen, hurtigt kunne løbe og score i den anden ende.
 
Der var dog også lyspunkter i det danske spil. Line Piechnik satte tre af fem tre’ere inden pausen og Emilie Hesseldal spillede stærkt i begge ender, dog uden det store udslag på scoretavlen, hvor det kun blev til fire pinde ud for hendes navn. Maria Jespersen spillede også en god halvleg, med 13 point på otte skud, efter en lidt langsom start.
 
Ved halvleg var hjemmeholdet foran med ti, 39-29 og der var aldrig spænding om udfaldet efter Rumæniens dominerende tredje periode. Hjemmeholdet løb med sejren på 70-55 og havde fire spillere med mere end ti point, mens det samme kun var tilfældet for Emilie Hesseldal (10) og Maria Jespersen (18) for Danmark.
 
-Jeg tror, vi alle går fra banen med blandede følelser, tilføjede Maria Jespersen, da hun blev bedt om at opsummere kampen. De er ikke så meget bedre end os, men vi skal spilles ind på det her niveau. Det er et andet tempo og en anden fysisk udfordring, så den del er lidt ærgerlig, når vi nu føler at vi med nogle kampe i kroppen godt kunne være med. Samtidig var det dog også sjovt. Der var god stemning, både på holdet og i hallen, så der var masser af energi. Alle har fortalt os, at det bliver en lang proces, men det er altså hårdt at få realiteten smækket lige i hovedet på den måde, vi fik i aften.
 
Danmark spiller allerede søndag 15:30 i Gentoftehallen, hvor et af Europas bedste hold kommer på besøg. Italien er rangeret som nummer tre på det internationale forbund FIBA’s power ranking, men en udsolgt Gentoftehallen kommer til at danne en helt speciel ramme om den første hjemmekamp for damelandsholdet i 19 år.
 
Topscorere:
Rumænien: Ashley Walker 16, Elisabeth Pavel 13, Gabriela Marginean 12
Danmark: Maria Jespersen 18, Emilie Hesseldal 10, Line Peichnik 9
 
Statistik: http://www.fiba.basketball/womenseurobasket/2021/qualifiers/game/1411/Romania-Denmark#tab=boxscore

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420