Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Pokalfinaler
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Pokalfinalerne i Horsens

Lørdag 2. februar er der pokalfinaler i Forum Horsens - køb billetter her - og det tegner til nogle spændende kampe i en vild ramme med rigtig mange tilskuere.

Her kigger vi på de fire hold.

Damernes Finale

Aabyhøj er tilbage! Efter nogle magre sæsoner, er Aaby tilbage hvor de har hørt til i mange, mange år: i toppen af dansk damebasket. Det endda med et hold med nogle af de største danske talenter krydret med en flok dygtige veteraner med masser af den erfaring, der skal til med et ungt hold.

En af de spillere, man ksal lægge mærke til hos Aaby er Malene Pedersen, der i sommer blev udvalgt til FIBA og NBA's Basketball Without Borders camp, der tæller Europas største talenter. Her blev hun oven i købet valgt til All Star kampens MVP. Malene er da også Aabyhøjs topscorer med over 16 point pr. kamp.
 
Blandt veteranerne på holdet findes Stephanie Mannemar, som startede karrieren på Aabyhøjs bedste hold tilbage i 2006 og som er tilbage efter en længere pause. Hun er en af de bærende kræfter på det ellers unge hold, og kan komme til at spille en afgørende rolle i forhold til at skabe ro, når Stevnsgade fyrer op for det presforsvar, holdet er kendt for.
De sidste fem år er det blevet til tre DM-finaler og to pokalmesterskaber for Stevnsgade og det er et hold, man altid skal regne med at se i de store kampe.
 
Starten var svær i denne sæson, med en del udskiftninger på holdet, men coachingteamet har arbejdet støt på at gøre holdet bedre og i kulissen blev der arbejdet hårdt for at råd til en ekstra amerikansk spiller. Det blev Taylor Gleason, der i sin første kamp spillede en hovedrolle med 28 point, da de forsvarende mestre fra Hørsholm blev sendt ud i pokalkvartfinalen.

De afgørende faktorer for Stevnsgade er at zoneforsvaret fungerer og at tre'erne går i. Zoneforsvaret er er holdets kendetegn, sammen med et pres på fuld bane, og det stresser modstanderne at skulle spille mod det i typisk alle kampens 40 minutter.

Holdets topscorer er Hannah Sheikh, typisk på baggrund af at hun hælder en bunke tre'ere i kurven. Sheikh er nok Danmarks bedste skytte og hun har evnen til at ændre en kamp på få minutter, med fire-fem tre'ere.
 
Sidst tog Stevnsgade en snæver tre-points sejr over pokalfinalemodstanderen Aabyhøj, hvilket er lovende i forhold til at skabe en spændende pokalfinale.
 

Herrernes Finale

Svendborg Rabbits er  med træner Lucas Varga i spidsen på vej tilbage mod toppen af dansk herrebasket, efter nogle lidt tynde år. Kaninerne var i DM-finalerne (mod Bakken Bears) syv år i træk indtil 2013 og var sidst i en pokalfinale i 2014, hvor de tog pokalen med hjem til Sydfyn.
 
Varga har givet masser af energi til et hold med bunker af yngre profiler som Sebastian Aaris og Peter Møller samt erfarne spillere som Mikkel Plannthin og Derrick Wilson. Holdet spiller friskt til og fordeler minutterne godt. Det ses også ved at ingen spillere scorer over 20 point pr. kamp, mens der til gengæld er syv, der scorer mere end ti og yderligere to over ni.

Svendborg har været slemt ramt af skader, men er tæt på at have hele truppen klar igen.
 
En af de små ting, der måske kan afgøre aftenens kamp, er at Varga har været både spiller og træner under Horsens’ Arnel Dedic og måske lige har lidt mere viden end de fleste om hvad Horsens kan finde på?

 
Horsens har være i pokalfinalen tre af de seneste fire år - og har været i DM-finalerne alle årene i samme periode. Det er blevet til en enkelt pokaltitel og to mesterskaber for Arnel Dedic’s tropper, der har etableret sig sikkert i toppen af dansk herrebasket.
 
Vejen til årets finale gik for Horsens igennem Aarhus, idet de gule slog både Bakken Bears og Bears’ talenthold EBAA ud af turneringen.  Især den første kamp blev en gyser, der først blev afgjort efter fem ekstraminutter.

Horsens' topscorer er amerikanske Brandon Tabb, med lige over 16 point pr. kamp, men holdets hjerte er nok Vedran Borovcanin, der har spillet i Horsens siden 2013 og har været med til at vinde alle Horsens' seneste titler.
 
Svendborg har haft det svært mod Horsens, der har vundet tre storsejre med over 30 point i gennemsnit. Det har dog været i Basketligaen. Det her er pokalen, hvor alt kan ske!
 

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.
 
Sona Camara
Grand Prix koordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 projektansvarlig
(engelsktalende)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420