Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Pokalfinaler 2018
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Pokalfinalisterne er fundet – køb billetter her

Lørdag den 27. januar er det tid til den årlige basketball fest i Forum Horsens, når Pokalfinalerne i Basketball bliver afholdt. Kom med og få en fed basketball oplevelse når nogen af landets bedste herre- og damehold skal kæmpe om Pokalmesterskabet. Under de to finalekampe vil du selvfølgelig også blive underholdt med cheerleaders, diverse tilskuer konkurrencer og have muligheden for at se de fantastiske atleter udfolde sig i de altid underholdende 3-point-og dunkekonkurrencer.
I Damefinalen bliver det SISU og Hørsholm 79ers der skal kæmpe om pokalen.

SISU spillede en utrolig tæt og intens semifinale i Gentofte hallen mod sidste års Pokalfinalister fra Virum Vipers. Kampen blev afgjort i de allersidste sekunder efter en kamp hvor begge hold skiftede med at føre fra start til slut.

Slutresultatet blev 68-66 til SISUs damer som dermed er klar til deres første Pokalfinale siden 2014, hvor holdet fra Gentofte vandt deres 4. pokalfinale i træk. Det var en finale mod Hørsholm 79ers og der er dermed lagt op til en rematch i Pokalfinalerne 2018, da Hørsholm er den anden finalist i årets Pokalfinaler.
Hørsholm 79ers besejrede Stevnsgade med hele 42-75 i Nørrebrohallen.

Hørsholmguard Gritt Ryder havde svært ved at forstå, at sejren blev så stor og glædede sig over at nå finalen, der er hendes første:

”Det er super fedt! Jeg har været i pokalfinaler som ungdomsspiller men har aldrig prøvet at spille seniorfinaler, så det glæder jeg mig helt vildt til. Når jeg kigger op på tavlen, kan jeg ikke helt forstå det. Vi spiller fandme godt i forsvaret og så kommer angrebet, når vi spiller forsvar på den måde.”
 
Damefinalen mellem SISU og Hørsholm 79ers spilles kl. 15:00 i Forum Horsens

I halvlegen vil der blive afholdt den årlige Pokalfinale 3 points konkurrence, hvor 3 af de skarpest skydende herre- og damespillere i landet kæmper om titlen som Pokalfinalernes 3 points mester!  
I herrefinalen bliver det ligaoprykkerne fra Wolfpack mod Bakken Bears der vandt Basketligaen i sidste sæson og Pokalfinalen i 2015/16 sæsonen.

Wolfpack som i denne sæson er rykket op i Basketligaen formåede at gøre en ende på EBAA’s fantastiske Pokalturnering som bød på sejre over både Stevnsgade og Hørsholm 79ers fra Basketligaen. Eventyret sluttede dog mod Wolfpack som vandt en tæt kamp i Vejlby-Risskov Idrætscenter, 69-75.

Wolfpacks nye træner, Thomas Quaade, var en glad mand efter sejren:

” Jeg er super glad og stolt af drengene, de har virkelig kæmpet! Det har været nogen hårde uger med trænerskifte og de har skulle kæmpe rigtig meget både på og udenfor banen, der har været så meget der skulle ændres og det har ikke været nemt for dem. Det er svært at lave så meget om på 2-3 uger, men drengene har virkelig kæmpet, været gode til at lytte og lære, så jeg er stolt af at vi nu står i finalen. ”  

I den anden semifinale var det ærkerivalerne fra Bakken Bears og Horsens IC der tørnede sammen.

Bakken Bears præsterede en magtdemonstration i kampen som blev vundet 82-58 over rivalerne fra Horsens. I første halvleg kunne Horsens nogenlunde følge med, takket være godt spil fra specielt Kevin Larsen, men i 2. halvleg og især i 4. periode viste Bakken Bears stærkt forsvarsspil og holdte sidste års pokalfinalister fra Horsens til blot at score 6 point i den afgørende periode.

Dermed er Bakken Bears altså tilbage i Pokalfinalerne efter et enkelt års fravær.

Herrefinalen: Wolfpack – Bakken Bears spilles kl. 17:30 i Forum Horsens.

I herrefinalens halvleg er det tid til den årlige dunkekonkurrence, hvor de bedste dunkere i landet vil underholde os med fantastiske dunks og kæmpe om titlen som Pokalfinalernes slam dunk mester. 
Tradition tro er der dømt basketball festival i Forum Horsens lørdag den 27. januar med Pokalfinalerne som hovedbegivenhed i en weekend der også består af U-landsholdssamlinger og en masse udvalgsmøder afholdt af Danmarks Basketball Forbund.

Under Pokalfinalerne som starter med Damefinalen kl. 15:00 kan du udover de to finaler også opleve masser af underholdning med cheerleaders, tilskuerkonkurrencer og de altid underholdende trepoints- og dunkekonkurrencer i halvlegene af finalekampene.

Billetpriserne til Pokalfinalerne i Forum Horsens, lørdag den 27. januar er følgende:

90 kr. for voksne
40 kr. for børn

begge billettyper har et gebyr på 7 kr. og gælder til begge kampe.
 
Sidste års Pokalvindere fejrer sejren: Lemvig Basket (tv) og Team FOG Næstved (th). Foto: Allan Høgholm 

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 & 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.


 
Stephan Birk Hartung
Turneringsmedarbejder

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: stephan@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420