Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Pokalfinaler flyttes til påsken på TV 2 Sport
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Pokalfinalerne flyttes til påsken - og er på TV 2 Sport

Pokalfinalerne i basketball, der skulle have været afholdt i Forum Horsens 6. marts, er blevet flyttet en lille måned til påskelørdag, 3. april, med et lille håb om at der kan være nogle få coronasikre tilskuere til at skabe stemning. Samtidig er TV 2 Sport tilbage som tv-partner.
 
I samarbejde med de kvalificerede klubber, Forum Horsens, samt TV 2 Sport, har Danmarks Basketball Forbund afsøgt mulighederne for at flytte pokalfinalerne til et tidspunkt, hvor der er større chance for stemningsskabende tilskuere i hallen, selv i et lille antal.
 
Der blev overvejet datoer i starten af maj, men kompromiset blev påskelørdag. Datoen blev tilvalgt, fordi den både var mulig for TV 2 og sikrede, at ingen af finaleholdene ville sidde udenfor i længere tid, hvis de skulle blive slået tidligt ud af henholdsvis Dameligaens eller Basketligaens slutspil. Et semifinalenederlag i Dameligaen kan betyde, at sidste kamp spilles 24. marts, mens et kvartfinalenederlag i Basketligaen kan give pause fra 12. april.
 
Pokalfinalerne har været fast inventar på TV 2 Sport siden de tidlige 2010’ere og var før det på DK4. I 2020 sendtes finalen på streaming, men nu er TV 2 Sport altså tilbage. Gennem alle årene har pokalfinalerne været synonyme med flot tv-dækning og nu er den velkendte kombination af pokalfinaler og TV 2 Sport igen en realitet.
 
I kvindernes finale mødes Dameligaens to tophold, BK Amager og BMS Herlev Wolfpack, mens det for herrerne er et klassisk opgør mellem Horsens IC og Bakken Bears.
 
Citater:
 
Thomas Johansen, Konstitueret leder DBBF
 
-Vi håber at vi med udskydelsen en lille måned kan have i hvert fald nogle tilskuere i hallen påskelørdag. En pokalfinaler skal være et festligt højdepunkt på året og selv nogle få tilskuere fra hver klub vil lødte stemningen. Skulle det ikke være muligt, er vi glade for at basketfans kan se kampene hjemme i stuerne.
 
-Det er dejligt at være tilbage på TV 2 Sport, som gennem mange år har været en vigtig samarbejdspartner for basketballsporten. Vi ser frem til at få et klasseprodukt ud i hjemmene, hvis det skulle vise sig, at restriktionerne ikke er løftet til påske.
 
Kristian Hyldgaard, TV 2 Sport
 
-Vi er glade for at der er fundet en løsning, så vi kan sende pokalfinalerne i basketball igen. Vi har igennem årene har været glade for at transmittere pokalfinalerne, som altid har været i flotte rammer.

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 & 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.


 
Stephan Birk Hartung
Turneringsmedarbejder

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: stephan@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420