Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Pokalkvartfinaler
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Drama i pokalkvartfinalerne

I weekenden blev pokalkvartfinalerne for herrer og damer spillet og der var masser af overraskelser og drama ude i hallerne og i Fullcourts livesendinger. Begge de forsvarende mestre blev sendt ud af turneringen, da Bakken og Hørsholm faldt til sidste års tabende DM-finalister.
 
Bakken Bears vs. Horsens IC
Weekendens nok største drama udspillede sig i VRI-hallen i det nordlige Aarhus, hvor klassikeren Bakken Bears mod Horsens IC fandt sted. Bakken Bears skrev om kampen, som du kan gense her:
 
Fjerde og sidste periode åbnede med et rent skydetelt. De to hold skiftedes til at sænke lange treere til stor fornøjelse for tilskuerne. Det var dog udeholdet fra Horsens der kom bedst ud af de efterfølgende minutter. Bakken Bears havde problemer med at få afslutningerne i kurven. Stillingen var på dette tidspunkt 83-91, og klokken begyndte at blive en faktor for de aarhusianske værter. Der var ikke råd til ret mange fejl, hvis man skulle tilbage i kampen. Med to minutter tilbage af kampen begyndte det hele at spidse til, og det kunne man mærke på begge mandskaber. De håbefulde tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen sad på kanten af sæderne og så nervøst til, mens Bakken Bears skulle forsøge at lave et comeback til allersidst i kampen. Miraklet, som tilskuere håbede på, blev en realitet. Morten Sahlertz satte en treer i sidste sekund og sikrede overtid. Vanvittigt drama i dagens pokalkamp.
 
Overtiden begyndte med Bakken Bears som det bedste hold, og de bragte sig foran med fem point. Horsens IC formåede dog at holde hovedet koldt og være skarpest til sidst. Gæsterne kunne dermed sikre sig en sejr efter overtid på 106-111.

Team FOG Næstved vs. Værløse
Fullcourt sendte kampen live fra den klassiske "Hal 1" i Næstved og beskriver kampen således i deres artikel, hvor kampen også kan ses på video:

Kampen, der blev spillet i de gamle rammer i Hal 1, var stort set afgjort ved pausen, hvor hjemmeholdet var foran med 22 point. Sidst de to hold mødtes i Søndersø Hallen, havde hjemmeholdet noget større ære af kampen end tilfældet søndag eftermiddag. Her endte Næstved med en sejr på 25 point.

Næstved formåede at score hele 61 point i første halvleg. Gæsterne kom ellers foran 5-0 blandt andet efter en treer fra den tidligere Næstved-spiller, Mathias Bak, der spillede på sin gamle hjemmebane for første gang.


Stevnsgade-EBAA
I kampen mellem de to Pro B hold var EBAA nok favoritter, men Stevnsgade ville også spille med! Fra EBAA's facebookside
EBAA i føresædet hele 1. halvleg. Men et flot "run" af stevnsgade fra starten af 3. periode gjorde kampen helt tæt. Stilling efter 3. periode 56-57.

Stevnsgade kæmpede, og der skulle en hjernerystelse til Jacob Meller, og et slemt trælår til David Kristensen til, før EBAA fik styr på fokus og aftaler, men herfra var der ingen tvivl. 4. periode vinder EBAA med 6-31, og især Jonas Frey Schaarup leverede en god indsats sammen med resten af holdet.

Svendborg Rabbits-Randers Cimbria
Denne kamp var også live på Fullcourt og både video og resten af referatet kan findes her:

De to hold fulgtes ad, oftest med Svendborg i førerselen, men uden for alvor at kunne hægte Randers af. Kampen bar præg af to skydegale hold bag treeren, hvor Randers med 35 skudte treere ikke fik nok ud af det med kun otte ramte skud.

Kampen var i fjerde periodes begyndelse helt lige ved stillingen 63-63, men et 10-0 run til Svendborg afgjorde reelt kampen. Randers prøvede, men havde ikke evnerne til at svare igen. Hjemmeholdet kunne sikre sig sejren på 82-70.


I damernes turnering var der også exit til de forsvarende mestre fra Hørsholm.

Stevnsgade-Hørsholm
Stevnsgade havde den nye amerikaner Taylor Gleason med for første gang og hun var en oplevelse med 28 point og masser af hurtighed. Det gjorde nok forskellen i kampen, hvis slutning Hørsholm beskrev sådan her:

Hørsholm var foran med 7-8 point gennem det meste af tredje periode, indtil Cecilie Tvede satte en tre’er til 59-64 og Gleason fulgte op med få sekunder igen af perioden med endnu en til 62-65. Det satte Stevnsgade og Gleason i gang til fjerde periode, hvor Gleason scorede otte point og igen og igen satte sine holdkammerater op til scoringer.

I den anden ende gik Hørsholm i stå. Stevnsgades zoneforsvar begyndte at sætte sine spor hos Hørsholm, som fik sværere ved at finde frie skud – og dem, der var, gik ved siden af. Stevnsgade overtog føringen ved en tre’er fra Ena Viso til 75-72 med fire minutter igen og de udbyggede til 80-72 ved Tvede og Gleason.

Hørsholms sidste scoring kom med to minutter igen, da Marie Louise Blyme reducerede til 75-80, men herefter ville bolden ikke ned gennem kurven og Stevnsgade tog sejren på 83-75.

Høbas-Aabyhøj
Høbas, der primært består af tidligere ligaspillere med adskillelige DM- og pokalmesterskaber på CV'et, kom i menneskehænder mod hurtige og dygtige Åbyhøj. Aarhusklubben tog kontrol over kampen fra start og så sig aldrig tilbage på vej mod sejren på 46-64 foran over 100 tilskuere i Hørsholm.

Lemvig-BMS Herlev Wolfpack
Også i denne kamp var der gigantdrama, idet Wolfpack vandt på et kæmpe comeback i fjerde periode. Her fra Wolfpacks facebookside:
Bagud 42-60 med 11 minutter tilbage af kvartfinalen lykkedes det alligevel landets yngste DL-trup at komme tilbage i kampen og slutte med sejr 76-74. Dermed er BMS Herlev blandt de sidste 4 hold i Landspokalturneringen.

...

Wolfpack scorede slet ikke i de første 5 minutter af 3. periode og i kampens 29. minut var vores helitinder nede med 18 point. Det stod 46-60 ved indgangen til sidste periode og i de første 6 minutter af den holdt Lemvig teten med en 10 point-føring.

Herfra trådte Sam og Kimberlys tropper virkelig i karakter med et 13-0 run. Med masser af snu og snilde krydret med en knivspids held lykkedes det BMS Herlev at hive sejren hjem, og det var spændende til sidste sekund.


SISU-BK Amager
Denne kamp skulle have været sendt live på Sidecourt, men tekniske problemer gjorde, at det ikke var muligt. SISU vandt kampen 81-74

Se programmet for damernes semifinaler her.
Se programmet for herrernes semifinaler her.
Lodtrækningen kan ses her:
Deadlines for afvikling:

Semifinale – Tredje weekend i januar

Pokalfinalerne bliver spillet i Forum Horsens lørdag 2. februar 2018. 

Billetter kan købes her

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 & 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.


 
Stephan Birk Hartung
Turneringsmedarbejder

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: stephan@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420