Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Pokalsemifinaler 14.12.15
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Quaade gætter DBBF pokal semifinaler

Otte hold spiller om de fire billetter til Pokalfinalerne i Horsens lørdag d. 16. januar. Sidste års Pokalfinaler blev et kæmpe brag med et fyldt Firum Horsens, NBA trofæ og en fantastisk stemning. Vi har fået Thomas Quaade til at give et kvalificeret bud på hvem vi skal se i Pokalfinalerne i år: 

Julen er lige om hjørnet og det er allerede tid til årets pokal semifinaler i DBBFs årlige pokalturnering. I denne sæsons turnering finder vi nogle bekendte klubber. Jeg har forsøgt at lege spåkone og kommet frem til 4 realistiske gæt på resultater i de 4 semifinale kampe:

Herrer

Svendborg Rabbits vs Horsens IC: mandag den 14. december kl. 19.15
Mit bud: Horsens IC går videre til finalen
Bud på resultat: 77 – 85
I Svendborg har det ikke kørt som man havde håbet og regnet med i denne sæson indtil videre. På papiret så holdet ganske godt ud da sæsonstarten nærmede sig, men faktum er at Anthony Borden blev sendt til Værløse, da han slet ikke kunne ramme et niveau og et spil kaninerne kunne bruge. Samtidigt var holdet tydeligvis påvirket af at trænerstaben og nye Axel Karason var med Island til EM i den første måned af sæsonen. Holdet virkede ikke sammenspillet, uden rollefordeling og uden energi. Set i forhold til TFN, Bakken og HIC, så var der i hvert fald en tydeligvis forskel i form, kondition, energi, begejstring og kemi. Derfor har Svendborg nærmest kun lige klaret at holde fast i 4. pladsen i Basketligaen. Holdet er desværre også uden Craig Pedersen, efter han stoppede som træner for et par uger siden mens nye springfætter Darious Moten har fået sin spilletilladelse og er i gang med at blive spillet ind på holdet. Ligeså kan man godt sige at Trevor Noack, der startede sæsonen med at være skadet i holdets første 5 kampe. Noack snitter sølle 8 point og 5 rebounds, så der bør være grund for forbedring. Holdets største problem virker til at være humøret på superstjernen Antonio Porta. Han virker ude af form, ikke interesseret og langt fra den spiller der sidste sæson hamrede 48 point i hovedet på HIC. Eneste lyspunkt i Svendborg er ligaens topscorer Brandon Rozzell, der snitter 26 point pr. kamp. 
Horsens IC i den anden lejr er den danske liga’s Golden State Warriors. De er ubesejret indtil videre og spiller med mere fart og tempo end jeg nogensinde kan huske HIC har gjort før. Holdet er nærmest perfekt sat sammen og coach Arnel Dedic virker forløst (efter sidste års mesterskab) og coacher holdet med en ro og et overskud, der måske er kommet efter presset er væk fra hans skuldre. Holdet har i hvert fald en super kemi og en masse gejst, som blot bliver forøget for hver sejr holdet får. Personligt har jeg været meget imponeret over Vedran Borovcanin i denne sæson. Han har steppet sit spil yderligere op og efter Skyler Bowlin er taget til Sverige, så har Vedran taget lederrollen til sig i sit spil. Hans effektivitet er helt eminent og den forskel han gør på spillet er imponerende. Han gør det i begge ender af banen hvilket er endnu mere flot. Ligeså synes jeg Marquis Addison har forbedret sig. Dette er dog ventet, da amerikanere normalt i deres anden sæson øger niveauet på mange parametre. Den bedste tilføjelse er helt sikkert Iffe Lundberg, der tydeligvis elsker det høje tempo og aggressive forsvar. Iffe bliver bedre og bedre og må sammen med Darko Jukic være to danskere der niveaumæssigt uden problemer kunne spille i udlandet i en større liga en den danske.

Bakken Bears vs Randers Cimbria: lørdag den 19. december kl. 15.00 
Mit bud: Bakken går videre til finalen
Bud på resultat: 105 – 89
Bakken har virkelig imponeret i denne sæson i det europæiske eventyr. De er ubesejret i gruppespillet og har altså vundet alle 6 kampe. Det skal blive spændende at se om holdet kan fortsætte det gode spil videre. I den danske liga har Bakken kun tabt i Boxen til HIC og nærmest slagtet alt andet modstand (som sædvanlig). Holdet er godt coachet af nye coach Israel Martin, mens de nye danske spillere (Darko Jukic og Mikkel Plannthin) og de to udenlandske spillere coach Martin tog med fra Spanien (Carles Bivia og Michel Diouf) alle 4 har haft en imponerende sæsonstart og passer perfekt ind i Bakkens stil og på holdet. Disse 4 spillere synes jeg virkelig har øget Bakkens niveau i forhold til sidste sæson i hvert fald. Så meget at det ikke har gjort noget at Big Chris har været væk til Vild med Dans og spillere som Thomas Lærke og Nicolai Iversen har taget et lille skridt ned i niveau eller måske i deres rolle. Holdet er meget bredt og har mange dygtige unge spillere på holdet lige så. Så dygtige at Bakkens eneste amerikaner Keane Thomann stort set aldrig spiller. 
I Randers er man tilbage til rødderne væk fra den professionelle Cimbria Pro. I spillertruppen betyder det at Chris Nielsen og Bonell Colas skal tage det største læs. Det er de nu vant til, så ikke så meget anderledes der. Heldigvis har de fået hjælp fra Charlie Burgess, der i sidste øjeblik blev hentet tilbage til Randers. Han har spillet ganske solidt men offensivt så får de 3 ikke meget hjælp. Casper Stage er ikke med holdet i øjeblikket og Mike Nielsen er ude med en slem knæskade for hele sæsonen. DJ Smedley har også haft nogle skader og skavanker, men er tilbage nu og bør være klar til dette pokalopgør. Offensivt bidrager han dog ikke så meget og er ikke den samme DJ vi så får et par år tilbage. Defensivt gør han det dog rigtigt godt og han er også med til at sætte noget tempo på holdet i fastbreaks. Det største problem for Randers er der er for få spillere der har et højt liga niveau og at for få spillere skal afgøre det hele. Det bliver for nemt for modstanderen at stoppe og Randers profiler bliver ofte trætte i 2. halvleg. Senest blev det dog til en meget flot sejr over TFN hjemme og man kan jo håbe at kronjyderne kan tage det spil med sig mod Bakken, som selvfølgelig er stor favoritter.
Damernes pokalturnering:

BK Amager vs Stevnsgade SuperWomen: onsdag den 16. december kl. 19.30
Mit bud: Stevnsgade går videre til finalen
Bud på resultat: 71 – 73
Jesper Krone, der jo som herre træner for et par år tilbage vandt pokal guld med Amagers herrehold, er tilbage som træner for i BK Amager. Denne gang for damerne. Indtil videre har holdet vundet 4 kampe og tabt 5 i Dameligaen. En af disse kampe var mod Stevnsgade, hvor man fik en kæmpe lussing på 72-38. Efter den kamp har Amager dog vundet sine 2 hjemmekampe mod Sisu og Lemvig. Det var mod Lemvig at jeg så Amager spille og jeg var ret imponeret over hvor effektive holdet var og hvor godt sammenspillet de virker. Offensivt er holdet ledet af Catharina Palm der snitter 13 point pr. kamp og har solidt allround game samt et giftigt skud udefra. En ny profil på holdet er Portia Durret, der i sejren mod Aabyhøj senest havde 17 point og 19 rebounds.  
Stevnsgade er ledet af en anden gammel kending Igor Gavrilovic. I Dameligaen er Stevnsgade kommet godt fra land og har vundet 5 kampe og tabt 2. Holdet består kun af danske spillere (samt én svensker) og flere af disse har spillet i ligaen og på landsholdet i mange år. Med så bred en trup som coach Gavrilovic har, så bliver pointene også spredt godt rundt, da flere af profilerne kan steppe op, hvis det er nødvendigt. I øjeblikket ledes holdet af Hanna Sheikh, der snitter 13 point pr. kamp. 
Interessant er det i den grad at Stevnsgade og Amager mødes i Dameligaen den 12. december – mon ikke der bliver gemt noget taktik til senere.

Lemvig vs Aabyhøj: torsdag den 17. december kl. 20.00
Mit bud: Lemvig går videre til finalen
Bud på resultat: 75 – 69
Den 2. december spillede netop disse to hold mod hinanden i Lemvig, hvor hjemmeholdet vandt en gyser med 2 point. Lemvig fører ligaen med 6 sejre og 3 nederlag men kun fordi at Virum og Stevnsgade har spillet færre kampe. Lemvig har dog igen samlet et rigtigt godt mandskab på benene i denne sæson med nogle store udenlandske profiler. Kaitlyn Mathieu snitter 18 point pr. kamp mens Ivana Idovalieva er farlig fra 3eren og snitter 14 point pr. kamp. Der er hele 6 udenlandske spillere på holdet, så head coach Peter Jensen har nok en stor udfordring med kulturforskel og spillere der ikke kender dansk basket særligt godt. Men indtil videre ser det ud til at holdet klarer sig ganske godt og 2 ud af de 3 nederlag kom i de første 4 kampe.
Aabyhøj coaches af en rigtig AAIF legende i Peter Madsen. Holdet er ret ungt men meget talentfuldt. Der er hvad jeg ved af ikke nogen udenlandske spillere på holdet og består af flere danske landsholdsspillere samt spillere fra nærliggende klubber, der er flyttet ind til Aarhus. Enna Pehadzic (på kun 18 år oprindeligt fra HBC) fører holdet med flotte 17 point pr. kamp mens Stephanie Mannemar er tilbage efter college ophold og gør det godt med 11 point, 5 rebounds og 2½ assist pr. kamp. Aabyhøj ligger sidst i Dameligaen uden sejr i 8 kampe.
God jul og godt nytår alle sammen

Du kan allerede nu købe din billet til Pokalfinalerne 2016, her.

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.
 
Sona Camara
Grand Prix koordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 projektansvarlig
(engelsktalende)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420