Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Pokalsemifinaler Damer 2021
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Pokalsemifinaler for kvinder

De er lagt op til to spænende opgør i pokalsemifinalerne for kvinder. Amager tager mod Hørsholm og BMS Herlev har hjemmebane mod Aabyhøj.
Hørsholm 79ers går i øjeblikket gennem den sværeste periode, resultatmæssigt, siden sæsonen 2015-16. Tirsdag venter stærke BK Amager i pokalsemifinalen for sidste års pokalmestre.
 
Amager har etableret sig som tophold i ligaen, med otte sejre i ti kampe. Topholdet har canadiske Angela Ribarich som stjerne, ved siden af en danske landsholdsspillere som Anna Seilund og Ena Viso. 190 centimeter høje Ribarich scorede i forrige weekend 29 point og tog 23 rebounds mod Hørsholm.
 
Holdene har mødt hinanden tre gange denne sæson, hvor det første opgør gik til Hørsholm og de to seneste til Amager. Hørsholm vandt første kamp sikkert, 65-50, mens Amager har set bedst ud de seneste to gange, og må påtage sig favoitværdigheden tirsdag.
 
Hørsholms stjerne er anfører Gritt Ryder, der er holdts bedste i point (14,4), rebounds (9,8), Assists (5,0), samt steals (3,6). Skal Hørsholm spille sig i pokalfinalen, skal hun blandt andet have hjælp af landsholdsspillerne Anne Hee og Elisabeth Brynaa.
 
Hørsholm har tabt fem af de seneste seks kampe, hvilket ikke er sket siden succestræner Jesper Krone trådte til i sommeren 2016. I sæsonen 2015-16 tabte holdet midt i sæsonen otte af ni kampe, og røg ud af slutspillet i kvartfinalerne. Heller ikke pokalsucces blev det til det år, idet man røg ud i første runde.
 
I sidste sæson vandt Hørsholm pokalmesterskabet med en sikker finalesejr over Værløse lige inden landet blev lukket ned med corona.
 
Det sejrende hold skal 6. marts i Horsens møde vinderen af den anden semifinale mellem BMS Herlev og Aabyhøj, der også spilles tirsdag.
 
 
I den anden semifinale mødes Dameligaens øjeblikkelige nummer to og tre, BMS Herlev Wolfpack og Aabyhøj i Herlev.
 
De to hold har i løbet af sæsonen allerede mødt hinanden fire gange, med tre BMS-sejre til følge. Det seneste opgør ligger tilbage før juleferien, hvor Wolfpack tog en sejr på 68-85 med hjem fra Aabyhallen.
Begge hold har en perlerække af både unge og erfarne landsholdsspillere. I Aabyhøj findes teenagerne Alberte Rimdal og Malene Lind Pedersen, og Wolfpack har Laura Ziegler og nyudtagede Thea Mikkelsen i samme aldersklasse. Derudover har københavnerne veteranerne Ida Tryggedsson og Emilie Hesseldal, som dog begge sad ude af weekendens sejr over SISU med skader.
 
Malene Lind er i en alder af 19 år ligatopscorer, men allerede som 17-årig førte hun Aabyhøj til pokalmesterskabet i 2019, hvor hun også blev kåret til pokalfighter. Sammen med Alberte Rimdal har hun været udvalgt til FIBA og NBA’s Basketball Without Borders camp, der samler de bedste spillere fra hele Europa – og begge blev valgt til All Stars. Scoringsmæssigt får de to i Aabyhøj hjælp af Nicoline Sandbäck, Caroline Wich og Julie Høier.
 
Også i BMS Herlev er det en teenager, der er topscorer, nemlig 18-årige Nikoline Ziegler, der også tager flest point på holdet. Næstmest scorende er Hesseldal, men herefter er der en lang række spillere, der på en given dag kan lægge point i kurven for Wolfpack.
 
Kampen kommer til at blive afgjort af hvilket hold, der på dagen finder topniveauet.
 
Aabyhøj trak det længste strå i kvartfinalen mod SISU, hvilket sender dem ud i en semifinale mod BMS Herlev. De to hold har mødt hinanden fire gange i Dameligaen allerede, med tre BMS Herlev-sejre til følge.

I den anden semifinale mødes BK Amager og Hørsholm 79ers. De to hold har mødt hinanden to gange i ligaen, med en sejr til hver, men deres møde i den kommende weekend vil give et glimt af hvordan pokalsemifinalen kan falde ud.
I herrernes turnering var der et par dramatiske kvartfinaler. Svendborg Rabbits og Bakken Bears skiftedes til at have føringen og kampen blev først afgjort til Bakkens side i sidste minut. Team FOG Næstved måtte i overtid, inden Pro B-holdet Bears Academy blev ekspoederet ud af turneringen.

Det har givet semifinaler mellem fire Pro A hold fra Basketligaen.

Bakken Bears skal en tur til Randers Cimbria i et brag af et opgør mellem ligaens nummer 1 og 2. Der er masser af historie mellem de to hold og det bliver ikke mindre spændende af at Bakkens ene liganederlag denne sæson er kommet mod netop Randers, tidligt på sæsonen. Kampen spilles i Randers.

Team Fog Næstved tager imod Horsens i den anden semifinale. De to hold er at finde som nummer fire og fem i ligaen, begge med ni sejre, og har vundet en kamp hver i de indbyrdes opgør. Det er altså endnu et semifinaleopgør, der på forhånd ser enormt spændende ud.

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 & 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.


 
Stephan Birk Hartung
Turneringsmedarbejder

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: stephan@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420