Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Rækker » Pokalturnering
Støt vores sponsorer:

Pokalturnering

DBBF udbyder Pokalturnering for både ungdom og senior.

Pokalturneringer for seniorer


DBBF afvikler to pokakturneringer, Divisionspokalen, som er opdelt i øst og vest og hvor ligaholdene ikke kan deltage, samt Landspokalen, der inkluderer ligaholdene samt vinderne af Divisionspokalen.

Divisionspokalen er for alle ikke-ligahold og afvikles i efteråret, øst/vest-opdelt, (og nord/syd-opdelt i starten, hvis der er hold nok i vest), med finaler (også opdelt øst/vest).  Man er sikret minimal rejsetid og uden ligahold, er der større chancer for at nå langt.

Der kåres vindere i både øst og vest, for herrer og damer. Finalerne spilles hos den klub, der trak hjemmebanen. DBBF vil være til stede og uddele pokal til sejrsceremoni osv.

Landspokalen består af alle ligaklubber plus de to vindere af divisionspokalen for hhv. øst og vest. Der vil være seedning i første runde baseret på stillingen i Dame-/Basketligaen 1. december. Det betyder, at der hvert år, alt efter antallet af hold i ligaerne, vil være et eller flere tophold, der sidder over i første runde, hvilket giver spændende kampe i første runde og gør, at de bedre placerede hold på forhånd ved, de sidder over i 1. runde. Der er fri lodtrækning.


Afvikling af kampe i DBBF´s landspokalturnering for seniorer:

Hjemmeholdet træffer selv afgørelse om kampdato, -tid og –sted i de indledende runder indenfor de af DBBF fastsatte terminer og vilkår, samt giver skriftlig meddelelse herom til DBBF og modstanderholdet senest 7 dage inden. Kampen kan flyttes til udeholdets hjemmebane, hvis begge klubber er enige herom.

Hvis klubberne ikke har fastsat tid og sted for kampene senest 7 dage før terminsfristen, kan Turneringsudvalget suverænt fastsætte kampens spillested og –tidspunkt. Dette kan indebære, at kampen flyttes til udeholdets hjemmebane, neutral bane, eller at holdene skal spille 2 dage i træk.
DBBF kan pålægge klubberne en afgift i dette tilfælde.

For hold der deltager i FIBA´s turneringer, skal der tages yderligere hensyn i tilfælde af lange rejser til udekampe. 

Lavest rangerede hold har altid hjemmebane, dog med undtagelse af landspokalfinalen , hvor spillested fastsættes af DBBF.

 

Divisionspokalen

DBBF fastsætter terminer for afvikling af de enkelte spillerunder. Hjemmeholdet er ansvarlig for at finde et egnet spilletidspunkt i en godkendt hal, under hensyntagen til holdenes øvrige kampprogram. Med mindre at klubberne bliver enige om tidligere afvikling, skal kampene fastsættes lørdag til fredag op til den pågældende terminsdato. Holdene har krav på mindst 1 hviledag både før og efter en pokalkamp.
 

Dommere

DBBF påsætter dommerne til alle kampe og sørger for udbetaling af honorar, kørsel samt evt. diæter.
DBBF Opkræver dommeromkostninger efter turneringens afslutning og disse fordeles solidarisk efter antallet af et holds spillede kampe. 
 
 

Afvikling af kampe i DBBF's landspokalturnering for ungdom


Info om spilletidspunkt og hal insættes i MVP-app senest 7 dage før kampen og info sendes til domadm@basket.dk. Såfremt deadlines ikke overholdes eller enighed om spilletidspunkt ikke kan opnås, vil DBBF udskrive en afgift, jf. DBBF´s love. Derudover vil turneringsudvalget fastsætte spillested og tidspunkt. 

Afvikling af kampe:
Hjemmeklubben fastsætter kampdato, -tid og –sted i de indledende runder indenfor de af DBBF fastsatte terminer og vilkår, samt giver skriftlig meddelelse herom til dommeradministrationen. Kampen fastsættes i MVP-app. 
Kampen kan flyttes til udeholdets hjemmebane, hvis begge klubber er enige herom. De implicerede klubber er selv ansvarlige for udgifter i forbindelse med de enkelte holds deltagelse.

Rimelige rejsebetingelser:
Under 100 km: Hverdage kampstart ikke senere end 20.30, weekend kampstart mellem 09.00 og 19.00 Over 100 km: Hverdage kampstart ikke senere end 19.30, weekend kampstart mellem 10.00 og 18.00 Hjemmeholdet skal give mindst to mulige spilletidspunkter i perioden tirsdag til torsdag i den pågældende terminsuge.

Dommeromkostninger:
DBBF påsætter dommerne til alle kampe og sørger for udbetaling af honorar, kørsel samt evt. diæter. Klubberne skal IKKE betale honorar, kørsel til dommere i forbindelse med pokalturneringen. Dommeromkostninger for pokalturneringen beregnes og fordeles solidarisk imellem de deltagende ift. antal spillede kampe til og med 1/2-finalen, i finalerne dækker DBBF omkostningen til dommere. Dommeromkostninger faktureres efter turneringens afvikling.

Turneringsadministrationen står til rådighed for at besvare evt. spørgsmål.

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 & 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.


 
Stephan Birk Hartung
Turneringsmedarbejder

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: stephan@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420