Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Presse- og fanmøde på Zoom

holdet

Presse- og fanmøde på Zoom

Torsdag 18. februar 11:30 afholdes et online pressemøde med hele det danske herrelandshold i basketball, inklusiv landstræner Erez Bittman. Spillere og trænere deltager fra den sikre coronaboble i Vilnius, hvor de forbereder sig til de to afgørende kampe i kvalifikationsspillet til EM. Efter mødet har fans mulighed for at stille spørgsmål
 
Det danske landshold har kvalifikationen i egne hænder inden Belgien venter lørdag og de litauiske værter og verdens-ottere mandag. Det sidste hold i gruppen er Tjekkiet, der allerede er kvalificeret til EM som værter. Danmark har tidligere i kvalifikationen tabt til Belgien og den ene kamp mod Tjekkiet, mens både Litauen og Tjekkiet blev besejret i de seneste kvalifikationskampe i november 2020.
 
Begge sejre over top 10 hold i verden blev set som sensationer og har fået det internationale forbund FIBAs journalister til at flytte Danmark 20 pladser op af den europæiske Power Ranking til nr. 12
 
Lørdagens kamp er vigtigst for Belgien, der kan kvalificere sig til EM med en sejr, mens både Litauens og Danmarks skæbne afhænger af mandagens kamp. En dansk sejr over Belgien åbner op for flere mulige scenarier, men sikkert er det, at vinderen af mandagens møde mellem Litauen og Danmark er kvalificeret til EM.
 
Litauen har 11 medaljer fra OL, VM og EM, mens Belgien har deltaget i OL tre gange og EM 17 gange uden at få medaljer. Belgien vandt de første tre kampe i gruppen stort, men løb ind et nederlag på 84-71 til et litauisk hold med ryggen mod muren i fjerde kamp.
 
I forhold til succeskampene i november har Danmark fået profilerne Kevin Larsen og Darko Jukic med igen, efter de måtte sidde ude i efteråret. Til gengæld mangler man nøglespillerne Sami Eleraky og Iffe Lundberg. Sidstnævnte er mandag skiftet til CSKA Moskva, der som en af de tre bedste klubber i Europa spiller EuroLeague og derfor ikke har frigivet Lundberg til landsholdet.
 
Pressemødet foregår på Zoom og man kan deltage med følgende oplysninger:
 
Basketball Herrelandsholdet Pressemøde
Tidspunkt: 18. februar 11:30
https://us05web.zoom.us/j/84443764775?pwd=WmNhQ3Z2akdsdVFCMmNhL1pvSWlRUT09
Meeting ID: 844 4376 4775
Passcode: ktc3yG
 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420