Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Quaades bud på finalerne. 13.1.16

Nyheder

Quaades bud på Pokalfinalerne


Uret tikker ned til Pokalfinalerne i Horsens 16.1. Holdene og fansne er i gang med de sidste forberedelser. Vi har spurgt Thomas Quaade om at tage et kig på holdene, og komme med et bud på hvem han tror løber med sejren i lørdagens finaler:

Så er det endelig tid til et af årets største basketball begivenheder; DBBFs landspokalfinaler. Historisk er finalerne altid en kæmpe oplevelse. Ikke kun for tilskuere og fans men i den grad også for spillerne og trænerne. Det at komme i en finale er ikke altid så nemt og at have muligheden for at spille foran en fyldt hal med en masse forventninger, med direkte TV som jo altid øger presset og i én afgørende kamp, hvor kun vinderen har noget at være glad for, gør det i den grad til noget helt specielt. 

Tilbage i ”gamle dage” var pokalfinalen det eneste tidspunkt i løbet af sæsonen, hvor der blev vist basketball på TV. Dengang var man slet ikke så forkælet som vi er i dag, hvor TV2Sport og tidligere dk4 samt kanalsport viser basketball ugentligt. Ja, tiderne har virkelig ændret sig – men heldigvis til noget positivt. Og årets pokalfinaler er endda en lækkerbisken af de helt store. Jeg vil ikke nedgøre nogle, men det er helt sikkert noget andet at se en kamp, hvor man ikke kan gætte resultatet på forhånd, som vi har prøvet tidligere sæsoner. I år er det 2 kampe, som begge er nærmest helt lige og hvor begge hold er i god form, har alle spillere klar og som bør kunne give os en tæt, spændende og ekstraordinær basketball oplevelse.

Kampene bliver spillet i Forum i Horsens (som vi på det seneste er vant til) og det er uden tvivl en af landets absolut bedste basketball haller. Stemningen kommer i top og hvis du ikke skal se kampen foran TVet, så bør du komme i hallen og opleve den helt specielle og super intense stemning der opstår ved en pokalfinale.

Damerne starter showet kl. 13.00 og her er det Lemvig der skal møde Stevnsgade (sidste års pokalmestre). Efter damernes kamp spiller herrerne kl. 15.30 og i år er det Bakken Bears som ”underdogs” mod Horsens IC (sidste års pokalmestre), der ligger solidt på første pladsen i ligaen.
Her lidt om de 4 hold og kampene:
Stevnsgade SuperWomen
Nuværende position i DameLigaen: Nr. 1 med 9 sejre og 2 nederlag
Coach: Igor Gavrilovic 
Største profiler: Ida T. Preetzmann (18 ppg, 4.2 rpg, 2.7 apg) og Hanna Sheikh 13 ppg, 5 rpg, 2.5 3pm)
Vej til finalen: 53-51 ude over Amager i semifinalen, 65-54 ude over Sisu i kvartfinalen og 85-44 ude over Skovbakken i 1/8-finalen.
Efter en super spændende afslutning slår Stevnsgade sidste års pokalfinalister Amager i semifinalen og har nu mulighed for at genvinde pokalen. Stevnsgade har en meget bred trup, som stort set kun består af danske spillere. Holdets eneste udlænding er en svensker (Anna Sofia Åström), der plejer at starte inde og er en solid all-round forward. Stevnsgade er som klub inde i en meget positiv udvikling og endnu et pokalmesterskab til damerne vil i den grad cementere den succes de oplever i øjeblikket.
Lemvig Basket
Nuværende position i DameLigaen: Nr. 3 med 7 sejre og 4 nederlag
Coach: Peter Jensen
Største profiler: Kaitlyn Mathieu (17,3 ppg, 9.7 rpg, 2.5 apg) og Ivana Udovalieva 13,6 ppg, 2.8 rpg, 2.8 3pm)
Vej til finalen: 80-74 hjemme over Aabyhøj i semifinalen, 78-73 ude over Hørsholm i kvartfinalen og 61-58 ude over Virum i 1/8-finalen.
Lemvig har et yderst kompetent og spændende mandskab med en masse udlændinge kombineret med unge talenter. Desuden har holdet Mie Burlin, der dog ikke spiller med i alle kampene. I ligaen var holdet inde i en positiv sejrstime i slutningen af 2015, men slutter året med et ærgerligt nederlag til Virum. I semifinalen blev det til en hjemmesejr over Aabyhøj, og med Lemvig tilbage i pokalfinalen har vi udgangspunktet for et spændende opgør mellem to af DameLigaens absolut bedste mandskaber.
Quaade’s bud på damefinalen:
Der er meget på spil som altid i en pokalfinale. Begge hold har årets eneste skud på en TV kamp og det hjælper ikke på nerverne. Jeg forudser en lavt scorende kamp som først bliver afgjort i slutningen af 4. periode. Den kan seriøst gå begge veje og hvor Lemvig bør dominere i reboundspillet og under kurven, så er det Stevnsgade der vil presse tempoet og hamrer skud i udefra. Jeg har ikke umiddelbart en klar favorit og mit endelige bud er et skud baseret på intuition. Jeg vælger Stevnsgade som vinder fordi de er inde i en god stime i ligaen, de har en af Danmarks allerbedste spillere i Ida TP og vandt sidste sæson.
Bud på resultat: Stevnsgade vinder 65-61
Horsens IC
Nuværende position i Basketligaen: Nr. 1 med 15 sejre og 1 nederlag
Coach: Arnel Dedic
Største profiler: Vedran Borovcanin (16,7 ppg, 7.2 rpg, 3.3 apg) og Iffe Lundberg 14,1 ppg, 4.0 rpg, 2.9 apg)
Vej til finalen: 79-65 ude over Svendborg i semifinalen, 98-62 ude over Hørsholm i kvartfinalen og 94-56 ude over BMI i 1/8-finalen.
De gule fra Horsens IC dominerer på alle fronter i ligaen i øjeblikket. Et helt unikt run er de på, som kun dagens modstander Bakken Bears historisk har prøvet i nyere tid. Godt nok sluttede deres ubesejret run i tirsdags men ja, man skulle jo næsten ikke tro at HIC kunne blive meget bedre end sidste sæsons double, hvor holdet smadrede Randers i pokalfinalen og på imponerende vis slog mastodonten Bakken Bears fra tronen. Coachingen er i top, spillet er fantastisk, HIC vinder med hele 15.2 point i snit i ligaen og har selvfølgelig slået Bears 2 gange allerede. Først i Boxen med 92-81 i en medrivende kamp og derefter hjemme i Forum med 73-62 i et taktisk opgør. Holdet er ekstremt bredt og har lige fået Baye Keita (sidste sæsons årets forsvarsspiller) genansat og licensberettiget til lørdagens pokalgyser. HIC vil fyre op under kedlerne på hjemmebane og hamre derudaf med fastbreaks og aggressivt spil. Det store spørgsmål er vel egentlig om holdet er påvirket af sæsonens første nederlag mod Næstved i tirsdagens TV kamp og hvilke 2 ikke EU spillere holdet vil spille i pokalfinalen (i DBBFs pokalturnering må man kun stille med 2 ikke EU spillere modsat i ligaen hvor man må stille med 3).
Bakken Bears
Nuværende position i Basketligaen: Nr. 2 med 11 sejre og 3 nederlag
Coach: Israel Martin Concepción
Største profiler: Darko Jukic (15,1 ppg, 5.9 rpg, 3.6 apg) og Michel Diouf (16,5 ppg, 7.7 rpg, 1.2 bpg)
Vej til finalen: 105-93 hjemme over Randers i semifinalen, 91-72 ude over Stevnsgade i kvartfinalen og 99-76 ude over Sisu i 1/8-finalen.
Bakken Bears har i årevis været den danske liga’s mastodont med pokaltitler, mesterskaber og en organisation som nærmer sig 100% professionelle vilkår. Der er ingen tvivl om at Bakken har udviklet konceptet alle de andre har stræbet efter at kopiere. Med HIC’s dominans de sidste 1½ års tid har piben fået en anden lyd. Trænerskifte og en større udskiftning af truppen af Bakken standarder kombineret med at bjørnene har spillet på 2 heste, da de også med stor succes har deltaget i FiBA Europe Cup, hvor holdet i øjeblikket er videre til mellemspillet. Holdets nye 4-kløver (Jukic, Diouf, Carles Bivia og Mikkel Plannthin) har været imponerende og taget imod Bakken ånden videreført af Big Chris, Morten Sahlertz og ikke mindst Nicolai Iversen. Læg dertil at holdet lige har ansat en spændende ny amerikaner i Shawn Glover, har fået debut inden pokalfinalen i Europe Cuppen. Han bliver dog næppe klar til pokalfinalen pga. licensreglerne i Danmark. 
Quaade’s bud på herrefinalen:
Vi får simpelthen ikke en bedre pokalfinale end den vi kan få i år. Nøj hvor er jeg spændt på denne kamp. Det bør blive et opgør af de helt store. Ja, HIC er favoritter fordi de har domineret i ligaen og slået Bears 2 ud af 2 gange og lige fået Baye Keita tilbage. Men jeg er 100% sikker på at Bakken vil steppe deres spil op en grad eller to i en knald eller fald kamp som denne. Derfor er lagt i kakkelovnen til et episk pokalopgør som bør opleves live eller i det mindste på TV. Det er meget meget svært at gætte på en sejrsherre, men jeg går lidt overraskende med Bakken, fordi jeg tror ”de gamle” lige vil have det sidste med, så det motiverer deres holdkammerater nok til at Bakken vinder efter en neglebidende gyser (måske overtime?).
Bud på resultat: Bakken vinder 94-92
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420