Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Uddannelse » Nyheder » Rekordhøjt antal deltagere til SUW

Nyhed

Rekordhøjt antal deltagere til SUW

I den første weekend i september måned var der traditionen tro, dømt SuperUddannelsesWeekend for hele basketball Danmark. Her var der gode muligheder for at uddanne sig som enten dommer eller træner indenfor basketball.
Superuddannelsesweekenden blev afholdt første gang i starten af 00’erne og henover de senere år er der virkelig sket en stor udvikling på området. Der var derfor også høje forventninger til årets SUW, hvor DGI og DBBF håbede på ny rekord i antallet af kursister. Den hidtidige rekord blev sat i 2015 hvor man havde 191 deltagere.

Efter at have evalueret på SUW 2017 har DGI og DBBF fået talt deltagerne op og det blev til en ny rekord med hele 212 deltagere som på en weekend altså er blevet nyuddannet eller videreuddannet som enten basket træner eller dommer. Hvilket glæder udviklingskonsulent hos DGI og DBBF, Mads Bojsen:

” Det er utroligt glædeligt at så mange klubber vælger at prioritere dommer- og træneruddannelse, i en hektisk periode med sæsonopstart. Især er det godt at se deltagere fra mindre klubber også tager aktiv del i SUW´en både med deltagere og som værtsklubber.

Samlet set blev der henover weekenden uddannet 91 nye trin 1 dommere som er essentielle til fx de mange Grand prix stævner der bliver afviklet i DBBFs turnering.

9 dommere blev uddannet som trin 2 dommere og tog dermed skridtet op fra trin 1 og kan nu dømme U14-U20 kampe samt ungdoms- og seniorkampe på lavere niveau.

På trænersiden blev der i alt uddannet 101 trænere på hhv. SMART 1 og SMART 2 kurser som hører hjemme i det nye uddannelseshus for trænere.

SMART 1 kurset svarer til de tidligere SMART Træner kurser, mens SMART 2 træner kurserne var de første af sin slags som bygger videre på det man lærer på SMART 1 kurset. SMART 2 fungerer samtidig som trin 2 i det nye uddannelseshus og efter man har taget dette kursus er næste skridt på træneruddannelsesvejen at gå enten Børne og ungdomstræner vejen eller Talent og Elite træner vejen.

Sidst men ikke mindst blev der også afholdt et trænerkursus omkring skadesrisiko og hvordan man som træner kan minimere risikoen for skader.

DBBF og DGI håber at uddanne mange flere dommere og trænere i løbet af sæsonen, så vi kan følge med i den positive udvikling på medlemstallet. Flere medlemmer kræver nemlig også flere dommere og trænere, hvilket gør rekordtallet fra uddannelsesweekenden endnu mere glædelig. 
Husk du kan altid selv følge med i hvornår de næste kurser bliver afviklet på www.dgi.dk/basketball - klik på ”kurser”.

Uddannelseskontakter

William Bond
Udviklingskonsulent

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420