Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Rimdal uden grænser

Nyheder

Alberte Rimdal uden grænser

Pressemeddelelse fra NBA: https://pr.nba.com/european-players-basketball-without-borders-latvia/
NBA har annonceret deltagerlisten til den årlige elitecamp Basketball Without Borders Europe, hvor kun de bedste U18 spillere fra hele Europa er med. For andet år i træk er der deltagelse på pigesiden, idet Alberte Rimdal fra Aabyhøj er udtaget. Hun er nyudtaget damelandsholdsspiller.

Hver sommer udtager FIBA og NBA en lille udvalgt skare spillere, der kan deltage i Basketball Without Borders og for andet år i træk er der dansk deltagelse. Det er 17-årige Alberte Rimdal, der som den kun tredje danske deltager gennem tiden er med, og hun er blandt andet udtaget på sin flotte U16 EM-slutrunde i 2018, hvor hun blev topscorer i A-divisionen med 18,1 point pr. kamp.

Blandt trænerne på campen er Dallas Mavericks træner Rick Carlisle, der har et NBA-mesterskab på CV'et, samt NBA-stjernen Kristaps Porzingis. Nuværende topspillere samt -trænere vil føre campdeltagerne gennem aktiviteter på og udenfor banen. Der er både basketballaktiviteter som udvikling af fundamentals, udviklings af positionsspecifikke færdigheder og kampe, men også seminarer om lederevner og kommunikation.

FIBA og NBA har udtaget 64 spillere fra 26 lande, heraf 24 piger,der deltager på campen i Riga fra 9-12. juni.

På trods af sin unge alder har det været Alberte Rimdal haft et bemærkelsesværdigt år. Det startede med EM-slutrunden i august, hvor Rimdal blev topscorer i en turnering med alle Europas bedste u16-landshold. Rimdals indsats var afgørende i at sikre at Danmark sikrese sig fortsat deltagelse i A-Divisionen, som er Europas bedste.

Herefter var det klubholdet Aabyhøj, der kaldte. Her blev det til et pokalmesterskab og bronzemedaljer i Dameligaen, med Alberte som en af de førende spillere. Hun var næstmest scorende i grundspillet, med 12 point i gennemsnit, og efter en skade satte topscorer Malene Lind Pedersen ud af spillet, var Rimdal topscorer i mellemspil og semifinaler med 17 point pr. kamp.

Sidst er Rimdal blevet udtaget til bruttotruppen til Damelandsholdet, der starter forberedelserne til EM-kvalifikationen i august.

BWB, NBA og FIBAs globale program, har haft over 3300 deltagere fra 130 lande og over 55 tidligere campere er draftet eller har skrevet under med NBA eller WNBA-hold. 24 BWB-campere var på en NBA-roster ved starten af 2017-18 sæsonen. Der har siden starten i 2001 været 55 camps i 34 byer i 27 lande på seks kontinenter. 

Basketball Without Borders startede som en camp, hvor NBA-spillere fra det tidligere Yogoslavien forsøgte at lægge låg på had og stridigheder ved i 2001 at invitere 50 børn fra Bosnien, Kroatien, Makedonien og Serbien & Montenegro til Treviso i Italien. 

Rimdal Blev All Star

Der sker altså noget med de dygtige danske piger! For andet år i træk er en dansker valgt til MVP i All Star kampen til  Basketball Without Borders. Det er altså de bedste 2002'ere i Europa der er samlet og som Alberte har været en af de bedste af!

Alberte vandt også lige tre-point konkurrencen.

http://www.fiba.basketball/news/frances-begarin-asi-of-estonia-named-mvps-of-18th-bwb-europe-camp?fbclid=IwAR1PCK4jcsXxDOxkus_s12rlnuFNKf4zSrth9UhYr4tzVX2rU5DUt0AlGbQ

Sidste års danske deltager i Basketball Without Borders i Beograd, Malene Lind Pedersen, blev ved campens All Star kamp blev valgt til MVP. Kæmpe tillykke med den flotte præstation. Her ses hun med San Antonio Spurs træner Greg Popovic.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420